İPUCU

Biyografi Ünlü kişilerin biyografileri

Seçenekler

Jean Reno | Biyografi

28-08-2018 22:37
#1
fazeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
Üyelik tarihi:
09/2016
Nereden:
Ordugâh
Mesajlar:
699
Teşekkür (Etti):
52
Teşekkür (Aldı):
237
Konular:
43
Ticaret:
(0) %

Juan Moreno y Herrera-Jiménez (d. 30 Temmuz 1948), Jean Reno olarak tanınan Fransız aktör. Fransızca, İngilizce, Japonca, İspanyolca ve İtalyanca filmlerde rol almasının yanında Kızıl Nehirler, Da Vinci Şifresi, Godzilla, Görevimiz Tehlike, Ronin, Les Visiteurs, Büyük Mavi Derinlik ve Leon: Sevginin Gücü gibi başarılı yapımlarda oynamıştır.


İlk Yılları


Reno, Juan Moreno y Herrera-Jiménez adıyla Kazablanka, Fas'ta doğdu. María Teresa adında bir kız kardeşi vardı ve ikisi de Katolik olarak büyütüldüler. İspanyol olan ebeveynleri Endülüs'teki Sanlúcar de Barrameda ve Jerez de la Frontera'nın yerlileriydiler ve Francisco Franco'nun diktatörlüğünden kaçıp iş bulmak için Kuzey Afrika'da gittiler. Babaları bir linotipistti, anneleri ise Juan daha gençken öldü. Fas'ta büyürken ailesinden İspanyolca, Arapça ve Fransızca öğrendi. 17 yaşındayken Cours Simon Drama Okulu'nda oyunculuk okuyacağı için Fransa'ya taşındı.


Kariyeri


Fransa'da oyunculuk işleri almaya başladıktan sonra ismini Jean olarak değiştirip soyadını da Reno olarak kısalttı. Kariyerinin başlarında uzun boyundan dolayı genelde "ağır abi" rollerinde oynuyordu. Sonra romantik komedi ve aksiyon filmlerinde oynadı. Le Dernier Combat (1985) gibi ilk Luc Besson filmlerinde oynayarak Fransa'da sinema kariyerine adım attı. İkili daha sonra Besson'un yazdığı, yönettiği ya da yapımcılığını yaptığı filmlerle işbirliklerine devam etti. Birlikte yaptıkları filmler içerisinde ticari ve eleştirel anlamda en başarılıları Nikita (1990) ile İngilizce Büyük Mavi Derinlik (1988) ve Leon: Sevginin Gücü (1994) oldu. Reno ayrıca Aslan Kral'da aslen James Earl Jones'un seslendirdiği Mufasa karakterinin Fransızca dublajını yaptı. Matrix'teki Ajan Smith rolünü geri çevirdi. Ayrıca Les Visiteurs (1993); Kızıl Nehirler (2000) ve Décalage horaire gibi Fransa'da gişe yapmış yapımlarda da yer aldı.


Kişisel Hayatı


İlk eşi Geneviève'den Sandra (d. 1978) adlı bir kız ve Mickael (d. 1980) adlı bir de erkek çocuğu bulunmaktadır. İkinci eşi Polonyalı model Nathalie Dyszkiewicz'den de Tom (d. 10 Ocak 1996) ve Serena (d. 28 Haziran 1998) adlı iki çocuğu daha vardır.

29 Temmuz 2006'da Polonyalı model ve aktris Zofia Borucka ile evlendi. Sağdıçlığını Nicolas Sarkozy yaptı. Zofia ve Reno'nun ilk çocuğu Cielo Temmuz 2009'da New York'ta doğdu. İkinci çocukları Dean Eylül 2011'de dünyaya geldi.


Filmografi



L'hypothèse du tableau volé (1978)
Clair de femme (1979)
The Moroccan Stallion (1980)
La Passante du Sans-Souci (1982)
Le Dernier Combat (1983)
Le téléphone sonne toujours deux fois!! (1985) - Rolü: Marraine's confidence man
Subway (1985) - Rolü: The Drummer
Le Grand Bleu (The Big Blue) (1988) - Rolü: Enzo Molinari
L'Homme au masque d'or (1990) - Rolü: Baba Victorio Gaetano
La Femme Nikita (1990) - Rolü: Victor, nettoyeur
Loulou Graffiti (1991) - Rolü: Pique la Lune
L'Opération Corned-Beef (1991) - Rolü: Capitaine Philippe Boulier, dit 'Le Squale'/Captain Philippe
Kurenai no buta (1992) - Rolü: Porco Rosso
La Vis (1993) - Rolü: Monsieur K
Paranoïa (1993)
Flight from Justice (1993) - Rolü: Charlie Bert
Les Visiteurs (1993) - Rolü: Godefroy de Papincourt, Comte de Montmirail
Léon: Sevginin Gücü (1994) - Rolü: Leon
Les Truffes (1995) - Rolü: Patrick
French Kiss (1995) - Rolü: Inspector Jean-Paul Cardon
Al di là delle nuvole (1995) - Rolü: Carlo
Görevimiz: Tehlike (1996) - Rolü: Franz Krieger
Le Jaguar (1996) - Rolü: Jean Campana
Reseanna's Grave (1997) - Rolü: Marcello
Un amour de sorcière (1997) - Rolü: Molok
Les Soeurs Soleil (1997) - Rolü: Un spectateur
Les Visiteurs II: Les Couloirs du temps (1998) - Rolü: Comte Godefroy de Montmirail, dit Godefroy
Godzilla (1998) - Rolü: Philippe Roaché
Ronin (1998) - Rolü: Vincent
Les Rivières pourpres (Crimson Rivers) (2000) - Rolü: Pierre Niemans
Just Visiting (2001) - Rolü: Count Thibault of Malfete
Wasabi (2001) - Rolü: Hubert Fiorentini
Décalage horaire (2002) - Rolü: Felix
Rollerball (2002) - Rolü: Alexis Petrovich
Tais-toi! (2003) - Rolü: Ruby
Onimusha 3: Demon Siege (Capcom-based popular franchise) (2004) - Rolü: Jacques Blanc
Les Rivières pourpres II: Les anges de l'apocalypse (Crimson Rivers II: Angels of the Apocalypse) (2004) - Rolü: Commissaire Niemans
Hotel Ruanda (2004) - Rolü: Mr. Tillens
L'Enquête Corse (2004) - Rolü: Ange Leoni
L'Empire des loups (Empire of the Wolves) (2005) - Rolü: Jean-Louis Schiffer
The Tiger and the Snow (2005) - Rolü: Fuad
Pembe Panter (2006) - Rolü: Gilbert Ponton
Kahraman Pilotlar (2006) - Rolü: Captain Thenault
Da Vinci Şifresi (2006) - Rolü: Captain Bezu Fache
Flushed Away (2006) - Rolü: Le Frog
Ca$h (2008) - Rolü: Maxime - Dubreuil
Pembe Panter 2 (2009) - Rolü: Gilbert Ponton
Le Premier Cercle (2009) - Rolü: Milo Malakian
Couples Retreat (2009) - Rolü: Marcel
Armored (2009) - Rolü: Quinn
The Round Up (2010) - Rolü: Dr. Sheinbaum
The Immortal (2010) - Rolü: Charly Matteï
Margaret (2011) - Rolü: Ramon
Alex Cross (2012) - Rolü: Giles Mercier
The Chef (2012) - Rolü: Alexandre Lagarde
Le Jour des Corneilles (2012) - Rolü: Le père Courge
Jo (2013) - Rolü: Joseph "Jo" St-Clair
Days and Nights (2013) - Rolü: Louis
Avis de mistral (2014) - Rolü: Paul
Hector and the Search for Happiness (2014) - Rolü: Diego
Benoît Brisefer : Les Taxis rouges (2014) - Rolü: Poilonez
The Squad (2015) - Rolü: Serge Buren
Brothers of the Wind (2015) - Rolü: Danzer
The Last Face (2016) - Rolü: Dr. Mehmet Love
Les Visiteurs: La Révolution (2016) - Rolü: Comte Godefroy de Montmirail
The Promise (2016) - Rolü: French admiral
Mes trésors (2017) - Rolü: Patrick


Rol aldığı tiyatro oyunları

1977 : Prends bien garde aux zeppelins
1978 : Ecce Homo
1978 : Celimare le bien-aimé
1979 : Je romps et ne plie pas
1979 : Société Un
1981 : La Manufacture
1984 : Terre étrangère
1989 : Andromaque
1991 : Montserrat
2006 : Les Grandes Occasions
2015 : Nos femmes


Kaynaklar;
iMDb
Wikipedia
Beyazperde
Sinemalar
Kullanıcı İmzası
"Meşrutiyeti her derde deva sanıyorlar. Denesinler, görsünler..."
Konu fazeL tarafından (28-08-2018 22:44 Saat 22:44 ) değiştirilmiştir. Sebep: Yazım hatası
'Nefarious Teşekkür etti.


Bookmarks


« Önceki Konu | Sonraki Konu »
Seçenekler

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
You may not post replies
Sizin eklenti yükleme yetkiniz yok
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı