İPUCU

Genel Kültür Örf adetlerımız vede toplumumuzun vede bızlerın bılmesı gereken konular

Seçenekler

Genel Kültür Soruları

linduska8448 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
Üyelik tarihi:
08/2009
Nereden:
İzmir
Yaş:
37
Mesajlar:
3.022
Konular:
1825
Teşekkür (Etti):
40
Teşekkür (Aldı):
129
Ticaret:
(0) %
13-12-2012 16:35
#1
Genel Kültür Soruları
Soru 1 : Cumhurbaşkanı kaç yılda bir seçilir?

Cevap : 7

Soru 2 : ‘ Türk Devleti bir Cumhuriyettir.’ ifadesi anayasamızın kaçıncı maddesidir?

Cevap : 1

Soru 3 : Cumhurbaşkanı kim tarafından seçilir ?

Cevap : TBMM

Soru 4 : İlk Türkçe sözlük hangisidir?

Cevap : Divan-ı Lugat-it Türk



Soru 5 : Maddi ve manevi açılardan ulus ve ülke çıkarlarını herşeyin üstünde tutma alışkanlığına ne ad verilir?

Cevap : Milliyetçilik

Soru 6 : Bir akarsuyun belirli bir sürede taşıdığı su miktarına ne ad verilir ?

Cevap : Debi

Soru 7 :Ülkemiz Avrupa Birliğine tam üyelik müzakerelerine hangi yılda başlamıştır ?

Cevap : 2005



Soru 8 : Ticari yada sanayi bir kuruluşu tanıtmak veya herhangi bir malın satışını arttırmak amacıyla kullanılan çeşitli yolların genel adına ne denir ?

Cevap : Reklam



Soru 9 : Pusulada ( N ) harfi hangi yönü ifade eder ?

Cevap : Kuzey



Soru 10 : Maddenin ölçülemeyen özelliği hangisidir ?

Cevap : Koku



Soru 11 : Çocuk hakları günü hangi tarihte kutlanmaktadır ?

Cevap : 20 Kasim



Soru 12 : 2007 yılında Avrupa Birliğine giren ülkeler hangileridir ?

Cevap : Bulgaristan – Romanya



Soru 13 : Notada durak işareti hangisidir ?

Cevap : Es



Soru 14 : Türkçe hangi dil grubuna girmektedir ?

Cevap : Ural – Altay



Soru 15 : Müzik ezgileri yazılırken sesleri gösteren işaretlere ne ad verilir ?

Cevap : Nota



Soru 16 : Avrupa Birliğini iki kez halk oylamasiyla reddeden ülke hangisidir ?

Cevap : Norveç



Soru 17 : UNICEF nedir ?

Cevap : Birleşmiş Milletler Çocukları Koruma Vakfı



Soru 18 : Kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıyan ilk ülke hangisidir ?

Cevap : Türkiye



Soru 19 : Daha önce aynı şartlar altında yapılmış olan aynı türden bir spor başarısının sonucunu aşan ve bununla ilgili resmi makamlar tarafından da kabul edilmiş spor derecesine ne ad verilir ?

Cevap : Rekor



Soru 20 : Avrupa Birliğinin başkenti neresidir?

Cevap : Brüksel



Soru 21: Hayvanlari koruma günü hangi gündür ?

Cevap : 4 Eylül



Soru 22 : İstiklal Marşımızın bestecisi kimdir?

Cevap : Osman Zeki Üngör



Soru 23 : Telefonu kim icat etmiştir ?

Cevap : Alexander Graham Bell



Soru 24 : İnternet üzerinde en fazla kullanılan arama motoru hangisidir ?

Cevap : Google



Soru 25 : Türkiye’nin en yüksek dağı hangisidir ?

Cevap : Ağrı dağı



Soru 26 : Eurovision ‘da Türkiyeye birincilik getiren sanatçımız kimdir ?

Cevap : Sertab Erener



Soru 27 : Türkiyenin en büyük gölünün adı nedir ?

Cevap : Van Gölü



Soru 28 : Türkiye erozyonla mücadele,ağaçlandirma ve doğal varlıkları koruma vakfının kısa adı nedir ?

Cevap : TEMA



Soru 29 : Pisagor teoremi hangi bilim dalıyla ilgilidir ?

Cevap : Matematik



Soru 30 : Nötron sayısı farklı proton sayısı aynı olan atomlara ne denir ?

Cevap : İzotop



Soru 31 : ‘İnce Memed’ adli eserin sahibi kimdir ?

Cevap : Yaşar Kemal



Soru 32 : Gayda nedir ?

Cevap : Müzik aleti



Soru 33 : Türkiye sınırları içindeki en uzun nehir hangisidir ?

Cevap : Kızılırmak



Soru 34 : Osmanlı imparatorluğunda ilk halife kimdir ?

Cevap : Yavuz Sultan Selim



Soru 35 : En geniş ormanlık alana sahip bölgemiz hangisidir ?

Cevap : Karadeniz Bölgesi



Soru 36 : Telgrafta hangi alfabe kullanılır ?

Cevap : Mors Alfabesi



Soru 37 : NBA ‘ de oynayan ve All Star’a seçilen türk basketbolcumuz kimdir ?

Cevap : Mehmet Okur



Soru 38 : Mimar Sinanın ‘ustalık eserim’ diye nitelendirdiği cami hangisidir ?

Cevap : Selimiye Cami



Soru 39 : Mimar Sinanın ‘kalfalık eserim ‘ diye nitelendirdiği cami hangisidir ?

Cevap : Süleymaniye Cami



Soru 40 : FIFA Dünya kupasını hangi ülke almıştır ?

Cevap : İtalya



Soru 41 : Birleşik Arap Emirliklerinin başkenti neresidir ?

Cevap : Abu Dabi



Soru 42 : En genç bilim adamı ünvanını elinde tutan türk bilim adamı kimdir ?

Cevap : Oktay Sinanoğlu



Soru 43 : Dünyanın en büyük adasının adı nedir ?

Cevap : Grönland



Soru 44 : Türkiyede bir tek Erzurumda çıkarılan madenin adı nedir ?

Cevap : Oltu Taşı



Soru 45 : Bugün bile adına tıp yemini edilen İspanyol tıp bilgini kimdir ?

Cevap : Hipokrat



Soru 46 : Türkiyenin sınırları dışında türk bayrağının dalgalandığı ve Türk askerlerinin nöbet tuttuğu yer neresidir ?

Cevap : Caber Kalesi



Soru 47 : Din kurallarına göre idare edilen yönetim biçimi hangisidir ?

Cevap : Teokrasi



Soru 48 : İlk Türk denizci kimdir ?

Cevap : Çaka Bey



Soru 49 : İlk kez hangi türk şair şiirlerinde sevgililerinin adını kullanmıştır ?

Cevap : Karacaoğlan



Soru 50 : Azerbeycan’ın başkenti neresidir?

Cevap : Bakü
TheDarkOfNight - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
Üyelik tarihi:
09/2012
Mesajlar:
5
Konular:
0
Teşekkür (Etti):
2
Teşekkür (Aldı):
0
Ticaret:
(0) %
07-02-2013 16:16
#2
Yararlı.
BaySakin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
Üyelik tarihi:
07/2012
Mesajlar:
3.396
Konular:
592
Teşekkür (Etti):
11
Teşekkür (Aldı):
643
Ticaret:
(0) %
12-02-2013 09:14
#3
5. 6. sınıfta soruyorlardı bunları bize
--------------------- TIKLAOsmanlı klübü Katılmak İsteyenler mesaj atabilirler.

Bookmarks


« Önceki Konu | Sonraki Konu »
Seçenekler

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
You may not post replies
Sizin eklenti yükleme yetkiniz yok
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı