Japonların bize yaptığı ayıp

rootsuz

Kıdemli Üye
10 Ağu 2015
3,487
0
Bilirsiniz ki ülkemiz bor kaynakları ile mevcut.Japonlar zamanında ülkemizden ithal bor alıyorlarmış ve buzdolabı yalıtımında kullanacaklarını söylüyorlarmış,ama bizden aldıklaarı bor ile nükleer silah yapıyorlarmış.Bu şrefsizlik değil de nedir?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Unsterbilch

Katılımcı Üye
21 Tem 2014
490
0
Bilginin Kaynağı Ne kulakdan duyma bilgelerle insanlarda bi ön yargı yaratmayın arkadaşlar haber,kaynak varsa yazarsınız .
 

zztri

Yaşayan Forum Efsanesi
9 Tem 2015
10,061
388
Ankara
İnanmayın her duyduğunuza.. Aşırı reaktif olmayan ama gene de nükleer olarak bordan çok daha aktif, Uranyum 238 gibi elementler kullanılır nükleer bomba için. Boru ancak kanser tedavisinde radyoterapi için kullanırlar, o da radyum'dan ucuza geldiğinden... Haa bir de borik asit, iyi soğutucudur, sanırım reaktör soğutmak için kullanırlardı. Ama borik asit yerine fosforik asit ve ağır sudan başlayın, 1000 tane kullanılabilecek madde var.

Japonya'nın deniz suyundan plutonyum elde edecek teknolojisi de var, onu zenginleştireceği nükleer reaktörü de.. Borla filan uğraşmıyorlardır.

Füze yakıtı yapıyordur onlar, şerefsizlik o kısımdadır. Biz Türkler olarak değerini bilemiyoruz, dünyanın en mükemmel füze yakıtı bor'dan yapılır.
 

KoyuAdam

Kadim Üye
5 Şub 2012
5,870
0
Bor madeni nükleer bir enerjiye dönüşebilseydi. Türkiye şuan petrol zengini ülkelerden kat kat varlıklı olurdu.
 

zztri

Yaşayan Forum Efsanesi
9 Tem 2015
10,061
388
Ankara
Bor madeni nükleer bir enerjiye dönüşebilseydi. Türkiye şuan petrol zengini ülkelerden kat kat varlıklı olurdu.

Daha iyisine dönüşüyor, füze yakıtına, ama anam babam füze değil, uzay mekiği ve de ICMB mi diyorlar, yani kıtalararası füze yakıtına dönüşüyor.. Hem de ağırlığı inanılmaz derecede azalttığından mükemmel de verimli oluyor. Farketmiyor, gene değerini bilmiyoruz ki :)
 

KoyuAdam

Kadim Üye
5 Şub 2012
5,870
0
Yakında petrolden daha değerli olacağını iddia eden var ama nükleer enerjiyle bir alakası olduğunu duymadım.
 

GreatBelly

Katılımcı Üye
24 Haz 2015
775
0
6.Boyut
gerçek olduğu kanıtlanmamış ama gerçekse bile iyi yapmışlar ne yapsınlar bulmuşlar enayi kandırırlar kim olsa aynını yapar ayrıca şerefsizlik değil akıllılıktır. :)
 

noblewolftr

Katılımcı Üye
23 Haz 2015
262
0
Sen daha doğruluğu kanıtlanmamış bu habere şerefsizlik diyorsun ama daha kendi ülkende yapılan şerefsizlikleri bilmiyorsun. En basitinden konuyla alakalı olarak biz bor çıkartıyoruz daha doğrusu yabancı şirket Türk işçi bor çıkartıyor, bu çıkan boru işlemeden dışarı satıyoruz. Dışarısı işleyip bize daha pahalıya satıyor. Türk yatırımcılar işlenmemiş boru işleyebilmek için bor istiyor biz vermiyoruz. Kendi işlediğimiz bor çok çok az onuda eti maden işliyor yanlış hatırlamıyorsam o da yurt içine satmıyor bunları. Kısaca biz kendimize kullandırtmıyoruz kendi çıkardığımız boru...
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.