Visual basic hakkında (Web browser)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

EdizS

Katılımcı Üye
8 Ocak 2017
327
0
Kosova
Merhaba arkadaşlar.Az kodla yaptığım bir webbrowser var.Fakat webbrowser Internet Explorer kullanıyor.Bu yüzden IE'de olan hatalar benim web browser'a geçti.Bunu Chrome'ye veya Mozilla'ya dönüştürebilir miyiz?Bu arada Visual studio sürümüm 2010.Şimdiden teşekkürler
 

Mapzilla

Adanmış Üye
23 Eyl 2016
7,207
13
Adamın Varsayılan Web Tarayıcısı Neyse Öyle Açılır.Mesela Benim Google Chrome İstersen Özelden EXE yi Ver Deneyeyim :)
 

NumL0ck

Üye
30 Ocak 2013
211
1
Vs.net 2013 de standart olarak IE apisini kullanan bir webbrowser olduğu için IE ile açılacaktır standart web tarayıcısıyla alakası yok.

Mozilla -> GeckoWebBrowser
Chrome -> Openwebkitsharp
 

Mapzilla

Adanmış Üye
23 Eyl 2016
7,207
13
Haa Ben Yanlış Anladım.Ben Sandım Oto Sayfa Açıyor.VB Net İnternet Explorer Kullanır.Bir Tarayıcı Yapmak İçin Çok Ama Çok Uğraşmanız Lazım.Ben Sandım Oto Sayfa Açıyor :)
 

NumL0ck

Üye
30 Ocak 2013
211
1
O zaman biraz sıkıntı :)Arama motorunda sıkıntı yok google zaten fakat şu IE den açtığı için biraz sorunla karşılaştım.Keşke düzeltilebilseydi.

Kullandığın component i değişmeden düzeltemezsin Internet Explorer neyse şuan tarayıcında o, gecko web browser aşırı bir hız katıyor tool box'undaki WebBrowser yerine Başka bir component kullandığını düşün.
 

NumL0ck

Üye
30 Ocak 2013
211
1
Maalesef ben o programı sildim.Peki nasıl yapılabildiğine dair bir site var mı?Yoksa da başka bir zamana yapacağım artık.

NuGet olayını biliyorsan ordan GeckoFX diye aratıp indireceksin.

Daha sonra component ekleyebilirsin ama ben kod olarak kullanmanı tavsiye ederim


Aşşağıdaki şekilde yapılabilir tw den bağlanabilseydim bağlayıcı kullanımlarını felan anlatırdım.

[VB.Net bilgim okadar yok c# dan çevirebildiğim kadar çevirdim]

Örnek Kod C#
Kod:
GeckoWebBrowser gWeb = new GeckoWebBrowser();
gWeb.Navigate("www.google.com.tr");
this.Controls.add(gWeb);

Örnek Kod VB.net
Kod:
Dim gBrowser As New GeckoWebBrowser
gBrowser.Navigate("xdxd")
Form.Controls.Add(gBrowser)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.