Melissa Virüsü ## Stajer Asistan Kulübü ## ✓✓

'T0YB0X

Katılımcı Üye
8 Ocak 2017
934
465
C:\Program Files (x86)\

Melissa virüsü 1999 yılında David L. Smith tarafından yaratıldı. "Solucan" adı verilen virüs türüne bir örnekti.

Microsoft Word macro virüsü temelli olan Melissa, kendini e-posta mesajlarına kopyalıyordu.

David L. Smith yakalandıktan sonra, virüse verdiği Melissa ismini, Florida'da yaşayan bir dansçıdan esinlenerek koyduğunu açıkladı.

Sakın kimseye gösterme

Melissa, kullanıcılara e-posta yolu ile geliyordu. Mesajda, "Here is that ******** you asked for, don't show it to anybody else" (İşte istediğin doküman, sakın kimseye gösterme) yazıyordu.

E-postada ekli olan virüs aktive edildiği takdirde, kurbanın adres defterindeki 50 kişiye kendini yine e-posta eki olarak gönderiyordu.

Virüs büyük bir hızla yayıldı. Dünya genelindeki e-posta trafiği bir anda olağanüstü arttı. Öyle ki, ABD'de bazı firmalar virüsten dolayı tüm e-posta alışverişlerini durdurmak zorunda kaldı.

20 ay hapis ve 5000 dolar

Fotoğrafta gördüğünüz Melissa'nın yaratıcısı David L. Smith yakalandıktan sonra yargılandı. 20 ay hapis ve 5000 dolar para cezasına çarptırıldı. Ayrıca hayatının sonuna kadar bilgisayarlardan uzak durma cezası aldı.

Melissa aslında çok zararlı bir virüs değildi. Fakat basında fazlaca yer aldığı için geniş kitlelerin ilgisini çeken ilk virüs oldu
 

MrOzan

Uzman üye
26 Nis 2016
1,556
0
"Ayrıca hayatının sonuna kadar bilgisayarlardan uzak durma cezası aldı."
Vay be Ben akli kaybederim bilgisayar olmazsa :D

Eline sağlık :)
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.