Yapay Zeka Nedir ? - Yanlış Bilinenleri Düzeltelim

TimuHack

Uzman üye
15 Mar 2017
1,856
5
New York
Merhaba ben TimuHack bugün yapay zeka adlı genelde milletin robot sandığı şeyleri anlatıcağım.
Yapay zeka geliştirilebilir bir yapay beyin ve siz bunu iş için geliştiriyorsunuz diyelim mesala doktor olacak doktorluk için kodlamıyorsunuz beyni kodlayıp ona emir veriyorsunuz 2 -3 ayda öğreniyor kendi başına. Bir yapay zeka dünyanın en iyi dama ustasını yendi ve kimse bunu onun için kodlamadı kendisi öğrendi.
Mesala doktor yapay zekanın nasıl çalıştığını anlatayım ben size size birkaç soru soruyor ve gerekirse birkaç kelime yazdırıyor size bunu sadece atm gibi gözüken bir makine yapıyor sonra veri tabanında olan hastalıkları verdiğiniz sonuçlarla karşılaştırıyor ve 12-13 dk civarında tamamlıyor.
Yapay zeka diyince bazılarının aklına hemen birşey yapan robot gelir ama değildir.
Umarım beğenmişsinizdir konu hakkındaki düşüncelerinizi belirtmeyi unutmayın :)




 

Sult

Katılımcı Üye
30 Eyl 2017
528
1
Tanrı Dağı
Yapay zeka diyince bumu geliyor aklınıza size bir kaç ipucu gençler

Organik zeka nedir?
İnsan sinir sistemi
Deep learning
Fonksiyonel programlama
Bu dediklerimi arastirin daha iyi bilginiz olur
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.