H2O.ai Makine Öğrenme Platformu nedir?

Çakma Madara'

Katılımcı Üye
19 Eki 2014
350
0
r5kpkz.png


H2O.ai Makine Öğrenme Platformu nedir?

H20 java programlama dili ile yazılmış açık kaynak kodlu, hızlı ve ölçeklenebilir makine öğrenimi ve büyük veriler üzerinde makine öğrenme modelleri oluşturmamızı sağlayan vu bu modellerin kurumsal ortamda kolay bir şekilde üretilmesini sağlayan tahmini analitik programıdır.

4joQoY.png


/* Şekil platformlar arasında H20.ai’nin yeridir. */

Yukarıda yer alan görsele baktığımzda diğer makine öğrenmesi platformları arasında H2O’nun yeri gösterilmektedir. Diğerlerine göre hem daha yeni hem de mevcut makine öğrenme algoritmaları ve hızı dolayısı ile en iyilerden birisi olmuştur diyebiliriz.

H20 da veriler paralel olarak okunur ve küme boyunca dağıtılır ve sıkıştırılmış bir şekilde bir sütun biçiminde bellekte saklanır. H2O’nun veri ayrıştırıcı kısmı gelen veri kümesinin şemasını tahmin etmek için yerleşik bir zekaya sahiptir ve çeşitli biçimlerde birden çok kaynaktan alınan verileri destekler. H2O’nun REST API’sı, H2O’nun tüm özelliklerine, harici bir programdan veya HTTP üzerinden, JSON üzerinden komut dosyasına erişme izni verir. Rest API, H2O’nun web arayüzü(User – Interface), H2O-R, H2O – Python üzerinden kullanılır.

H2O kendi içerisinde barındırdığı dağıtık bellek mimarisi ile makine öğrenme modellerinin hızlı bir şekilde eğitilmelerine olanak sağlamaktadır belleğe her bir erişim 150 nanosaniye civarında sürmektedir. Ayrıca H2O ile eğitimini yaptığımız bir modeli bir java sınıfı olarak kaydedip istediğimiz her hangi bir sunucuya java desteği ile entegre edebilirsiniz.

0R6g6V.png


/* Şekil H2O başlangıç ekranıdır. */

İçerdiği Modeller;

Supervised Learning(Danışmanlı): Deep Learning (Neural Networks), Distributed Random Forest (DRF), Generalized Linear Model (GLM), Gradient Boosting Machine (GBM), Naïve Bayes Classifier, Stacked Ensembles, XGBoost
Unsupervised Learning(Danışmansız): Aggregagtor, Generalized Low Rank Models (GLRM), K-Means Clustering, Principal Component Analysis (PCA)
Diğer: Quantiles, Early Stopping, Word2Vec
Gereksinimler;

İşletim sistemleri:

Windows 7 veya üstü
OS X 10.9 veya üstü
Ubuntu 12.04
RHEL / CentOS 6 veya daha sonrası için kullanılabilmektedir.
Diller:

Scala
R
Python, bu 3 dil ortamda kullanmak istemediğiniz sürece zorunlu değildir,
Java dili ise her zaman gereklidir.
Desteklenen sürümler şunları içerir:

Java 7 veya üstü
H2O oluşturmak veya H2O testlerini çalıştırmak için 64 bit JDK gereklidir.
H2O binary’sini komut satırı, R veya Python paketlerini kullanarak çalıştırmak için sadece 64 bit JRE gereklidir.
Bunların ikisi de Java‘nın indirme sayfasında mevcuttur.
Scala 2.10 veya üstü
R sürüm 3 veya üstü
Python 2.7.x, 3.5.x, 3.6.x

Tarayıcı:

H2O’nun web arayüzünün akışını kullanmak için bir internet tarayıcısı gereklidir. Desteklenen sürümler en yeni Chrome, Firefox, Safari veya Internet Explorer sürümlerini içerir.
 

'CaptainKanka

O Şimdi Asker!
14 Eki 2012
1,683
1,256
localhost/admin.php
başarılı peki kullanılan programlar nelerdir. Mesela solidwork autocad plc ortak çalışma yapılabilirmi veya programlardan alınan çıktılar otomatik başka bir programa geçiş yapabilirmi ?
 

Çakma Madara'

Katılımcı Üye
19 Eki 2014
350
0
başarılı peki kullanılan programlar nelerdir. Mesela solidwork autocad plc ortak çalışma yapılabilirmi veya programlardan alınan çıktılar otomatik başka bir programa geçiş yapabilirmi ?

Hocam Java, SQL, R, Python, Flow gibi dilleri kullanabildiğiniz bütün platformlarda etkileşim kurulabilir.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.