Telegram "Yakınındaki Kişiler" ile Hedefin Konumunu Bulmak (Çeviri)

ZuL-RaA

Kadim Üye
9 Ara 2017
5,553
840
Semerkant
Birkaç yıl önce Line uygulamasını kullanırken "Yakınlardaki insanlar" adlı bir özellik fark ettim. Bu özellik, aynı alandaki diğer Line kullanıcılarıyla bağlantı kurmanızı sağlıyordu. Siz ile yakında ki diğer kullanıcılar arasındaki mesafeyi tam verecektir. Birisi enlemini, boylamını taklit ederek bir kullanıcının konumunu bulabilir. Line uygulamasında bir sorun bildirdim ve bunun için bana 1000 $ ödediler. (15:28 | 15.01.2021 tarihine 7,42 * 1000 = 7420 TL.) Bu sorun düzeltildi.

10 Numara: Ahmed Hassan

Bir kaç gün önce Telegram yükledim ve benzer bir özellik bulunuyordu. Kullanıcıların konumunu görüp göremeyeceğimi denemeye başladım ve Line
uygulamasındaki sorunla aynı soruna sahip olduklarını keşfettim. Kendinizi haritada görünür hale getirme özelliğini aktif hale getirirseniz, ev adresinizi çevrimiçi olarak yayınlamış olursunuz. Bir çok kullanıcı bunu bilmiyor. Onlara gönderdiğim e-posta gelen cevap:

Kimden: [email protected]
Kime: Bana

Merhaba,

Bize ulaştığınız için teşekkürler. Yakındaki Kişiler özelliğinde kullanıcılar konumlarını paylaşırlar ve bu özellik normalde devre dışıdır.
Kesin konumun belirli koşullar altında belirlenmesinin mümkün olması bekleniyor.

Ne yazık ki bu durum bizim Bug Bounty kapsamımızda değil.

Zaman Çizelgesi:

  1. Telegram ile 22 Aralık ta iletişime geçtim ve durum hakkında tüm detaylardan bahsettim.
  2. Bana 23 Aralıkta cevap verdiler, Bu konu hakkında bir video oluşturabilir misiniz diye.
  3. Aynı gün içinde videoyu hazırladım ve onlara gönderdim.
  4. Onlar bana 14 gün sonra cevap verdiler. Bu onların Bug Bounty kapsamına girmiyormuş.

Bu yüzden tüm detaylar burada var.

Telegram 'ı açın. Menüden "Yakınındaki Kişiler" kısmına gelin.

JbKyjueKloPEbmeyE9ZbcVkATBhRNlY4hjl8NZZOhHn4lgt56UnjR3HjAVP2Z5MNSAAe0jzL3rKNjfLI3QCueXXe6inocEKB5RwX9b6A3kIydvA74fjzmfZlEjkH0bNrfQUYR80I


Tıkladıktan sonra karşınıza yakınınızda bulunan tüm kişiler oraya gelecektir.

umUhHMfl3qKMXVgyIdX3pXnKuronNR29XQgzc_WoX0imTtVPTvEWBLhK5x-WZvu3vz-KEInZy5lZGIOLdSO0DUP33G3Iv-758309YimhtEMxU1xM63QKoGeTJq473VIGLT0N78Yh


Dikkat ederseniz resimde kişiler uzaklık metre cinsinden var. Kötü niyetli bir kişi, bu yöntemlerden biri ile bizim tam adresimizi bulabilir.

  1. GPS Spoofer kullanmak. (Bu donanımı bulmak ve almak zor. Ve örneğin Amerika da bu cihazın kullanılması yasal suçtur ve cezası ağırdır.)
  2. GPS yi Yanıltmak İçin Root kullanmak. (Biraz daha kolay.)
  3. Sadece dışarı çıkıp yürüyün. Mesafe bitine kadar yürüyüp de bulabilirsiniz, sağa sola ileri geri ye göre giderek mesafenin artmasına veya azalmasına göre bulabilirsiniz. (Çok kolay.)

2. Seçeneği gösterelim...

Play Store dan bu uygulamayı indirin. Bazı sebeplerden dolayı uygulama Android 11 de çalışmıyor. Ben Android 7 kullanım. Şimdi ise 3 kullanıcının konumu toplayın.

0v3WfL.png


LZAA4V.png


YiEWVh.png


Google Earth Pro uygulamasını açın. Enlemi araştırın, sahte konumların boylamını da. Sonra her kişinin yerini daire şeklinde çizmek için cetvel kullanın. Son hali:

nLdF4cxdiW-GN4fXpfwiSy87aGQuqk4MPLu_aSjvOl2I7mj_ElfnI4CN_6iJCsJhrJhQs8u6E2imNeQrpPql9PzRQG760TpJqKt4uJwnXwkwUIjSPKAFgQH8o5sLW62b-Yf42znN


Üç dairenin kesişimi kullanıcının olduğu yerdir. Dediğimi doğrulamak için kullanıcılardan birini ekledim ve ona noktaya yakın olup olmadığını sordum. Sonuç:

l53s1fb3kWCRiZk5MbG0Y9MOEJqzDuSpew4lATjxGd8o4jDEMPZvpdtphQCEwUWQTsyGcZ6tNt1C3RkMAqTR6yXZ7ddGzp7zbprAyFkPwnP1WenVcpWRP8sX9tU5Zyz98kr9KIGD


- ... 'nın yanında yaşıyor musun?

+ Evet.

- Seni önceden orada gördüm.

+ Çok mutlu oldum.

- Bende. Özbekistan en iyi.

O kullanıcının tam ev adresini alabildim.

Telegram bunun bir sorun olmadığını söylemişti. Eğer konumunuzun herkes tarafından erişilebilir olmasını istemiyorsanız bu özelliği kullandıysanız lütfen kapatın. Kullanmadıysanız kapalı olacaktır.

+ÇEVİRİ BİTTİ+ (Konu tarafımca İngilizceden Türkçeye çevrilmiştir. Hatalar olabilir.)

Bu bir güvenlik sorunu. Art niyetli kullanıcılara fırsatlar çıkarabilir. Gördüğünüz gibi tam adres çıkıyor.

Konuya ek olarak 3. Yöntemden de bahsedeyim. Metre sayısı 0 'a yaklaşana kadar yürümeyi herkes yapabilir ama diğer dediğimi açıklama gereği duyuyorum.

FV5IPK.png


Öncellikle Kuzey de mi Güney de mi olduğunu bulalım.

3hiCq5.png


Kapı önüne çıktık, Kuzeye gittik mesafe düştü Güneye yürüdük arttı. Dememek ki bizden ileride.

Doğu da mı batı da mı?

PkqukH.png


Önce doğuya gittik ve metre arttı. Batıya gittik ve metre azaldı. Demek ki Kuzey Batı da.

Son bir şey kaldı, ne kadar Batı da olduğunu bulmak veya ne kadar Kuzey de olduğunu bulmak. Ben Batıyı buldum.

MKbIwQ.png


Batıya doğru yürüdük yürüdük. Şimdi 465 ten sonra her adımımda mesafe artıyor. Geriye doğru gidince de artıyor. Demek ki bulunduğum konumdan 465m kuzeyde. Mahalle ve caddeyi not alıp bulunduğum yeri buluyorum.

Google Earth ile de daha fazla gitmeden neresi olduğunu buluyorum....


oKEKz1.gif
 

'GonzaLes

Yaşayan Forum Efsanesi
17 Nis 2015
11,746
257
85
Kayseri
Facebook'da bu özellik yine var konum km vs gösteriyor tabi yine izin karşılığında
Açıklama ile güzel konu olmuş eline sağlık
 

Ghost Killer

Harici Saldırı Timleri Koordinatörü
13 Ocak 2019
11,318
7,706
eline emeğine sağlık bu da telegramın açığı :) ancak özelden ayarlardan kapatabiliyoruz kimse göremiyor.
 

3vn2odzn

Uzman üye
17 Ocak 2019
1,182
229
Loxcey Sixs
Fakat bu bir özellik, yani açık değil. BugBounty kapsamına girmez zaten. Zamanında 2 tane kişinin konumunu bulmuştum bu özelliği kullanarak. Bu özelliği bir şekilde taciz ederek herkesin konumuna ulaşılırsa BugBounty kapsamına girer. Sonuçta default olarak kapalı ve sadece bunu açarsan insanlar seni görür. Eline emeğine sağlık :))
 

ZuL-RaA

Kadim Üye
9 Ara 2017
5,553
840
Semerkant
Elinize sağlık hocam

Facebook'da bu özellik yine var konum km vs gösteriyor tabi yine izin karşılığında
Açıklama ile güzel konu olmuş eline sağlık

Bilgilendirme için teşekkürler hocam.

Eline sağlık hocam bu bayağı sıkıntı çıkarabilir :D :D

Bence olmaması gereken bir özellik.

eline emeğine sağlık bu da telegramın açığı :) ancak özelden ayarlardan kapatabiliyoruz kimse göremiyor.

Ellerine sağlık dostum

Fakat bu bir özellik, yani açık değil. BugBounty kapsamına girmez zaten. Zamanında 2 tane kişinin konumunu bulmuştum bu özelliği kullanarak. Bu özelliği bir şekilde taciz ederek herkesin konumuna ulaşılırsa BugBounty kapsamına girer. Sonuçta default olarak kapalı ve sadece bunu açarsan insanlar seni görür. Eline emeğine sağlık :))

Yorumlarınız için teşekkür ederim. :)
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.