10 Adimda windows bakim ve Temizligi

ROLAT

Katılımcı Üye
12 Kas 2006
885
5
bende bilmiyom
Windows Xp niz zamanla hantallasir ve eskisi hizindan ödün verir gelin ozaman birgüzel bakim ve temizlik yapalimki eski hizli günlerine tekrar kavussun. Asagidaki yazida 10 adimda windows bakimi,temizligi ve bunu icin gerekli softwareler ve download adresleri verilmistir.

A- Öncelikle gelin Rgeistry temizliginden ise baslayalim:

Malzeme :

1.Regseeker (registry temizleme araci)

http://www.hoverdesk.net/dl/en/RegSeeker.zip

2.Regcleaner (registry temizleme araci)

http://www.worldstart.com/weekly-dow...regcleaner.exe

3.Norton windoctor (Registry ve sistem bakim araci)

http://rapidshare.de/files/1916052/w..._2005.zip.html

Simdi öncelikle bu üstte yazili üc software yi de indirip üstte verildigi sira ile kullanarak birgüzel registry temizligi yaptirin.

B- Sira geldi windowsun icindeki cöplere:

4.Masa üstündeki internet explorer simgesini sag clickelyip özellikler diyelim - acilan ekrandan cerezleri sil diyelim sonra,hemen yanindaki dosyalari sil e clickleyelim (Bütün offline icerigi sil e de tik koymayi unutmayin) sonrasinda hemen altta yeralan gecmisi sil e de clickleyelim ve böylece ilk kismi tamamlamis olalim.

5.Bilgisayarim i cift clickleyelim ve c:\windows\Prefetch klasörüne ulasalim ve bu klasör icindeki herseyi silelim ve sonrasinda cöp kutusunu da bosaltalim.

6.Yine Bilgisayarimi cift clickleyip acilan ekranda C sürücüsünü sag clickleyip özellikler diyelim ve acilan ekranda diski temizle ye clickleyelim ve acilan ekrandaki tüm bosluklara tik koyup temizligin bitmesini bekleyelim , sonrasinda ayni islemi D veya varsa E... icinde yapalim.

7.Baslat - calistir deyip sfc /purgecache diyelim ve acilan dos benzeri ekranin kapanmasini bekleyelim (Temizlik süresince zaaten acik kalacaktir) Not: bu temizlik sirasinda Antivirüsün kapali olmasi size hiz kazandiracaktir.

C- hizlandirici ayarlar:

8.Disk birlestirme islemi yaptiralim (C sürücünüzü sag clickleyip özellikler deyin va acilan ekrandan araclari secip disk birlestiricisini calistirin, ayni islemi D varsa E... icinde yapmaniz fayda saglar

9.Asagidaki Adresten indireceginiz NTREGOPT isimli software ile registry deki bosluklar giderilecek ve böylece hiz kazanilacaktir.

http://www.larshederer.homepage.t-online.de/erunt/

10.Bilgisayarim simgesini sag clickleyelim ve acilan ekranda gelismis ikonuna clickleyerek Performans basliginin hemen altindaki ayarlara clickleyelim, sonrasinda acilan görüntü efektleri altindaki: En iyi performans icin ayarla yi isaretleye lim. ve Tamam deyip cikalim
.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.