2,8 GHz temel saatle Intel Tiger Lake-U 4 Çekirdek işlemci algılandı !

The Coηq

Uzman üye
30 Tem 2019
1,792
45


Twitter'da, Rogame Intel Tiger Lake işlemcisi için dört çekirdek ve 2.8 GHz temel saat içeren bir karşılaştırma ölçütü tespit etti. Bu, grafik kartındaki hemen hemen tüm bilgileri içerir, ancak Tiger Lake-U işlemcilerin 2020'nin ortalarında lansman için nihayet tamamlanmaya yaklaştıklarını gösteriyor.

Intel Tiger Lake-U işlemciler, algılanan 2,8 GHz temel saatler ile dört çekirdekli saat artışı sağlar.

Bu yeni referansta gösterilen bilgiler 2,8 GHz'lik temel taban saatidir ve toplam sekiz diş için eşzamanlı hiper iş parçacığı sağlarken çekirdek sayısı toplam dörttür. Kıyaslama Tiger Lake test cihazında yapıldı ve 16GB SODIMM belleğe sahip.

Bu sızıntı ile ilgili ilk önemli husus 2,8 GHz temel saattir.Bu Intel'in Ice Lake-U 10nm ve Comet Lake-U 14nm serilerinde sunduğu her şeyden daha yüksek. Ice Lake-U işlemcilerde ulaşılan maksimum saat hızı 2,3 GHz ve Core i7-1068G7 işlemcinin hızıydı. Şimdi takviye saatinden bahsedilmiyor, ancak belirtilen temel saat verildiğinde 4.0 GHz'i geçebilir.

Intel Tiger Lake-U işlemcilerinde bu kadar yüksek frekansları ilk kez görmedik. Tiger Lake-U Core i7-1185G7 işlemci için bir başka sızıntı, 4 çekirdek ve 8 iş parçacığında 3.00 GHz taban frekansı gösterdi. Her iki yonga üzerindeki dürtü saatleri, taban saatleri ile aynı şekilde bildirilmiştir, bu da dürtü frekansının Tiger Lake işlemcilerinin önceki sürümlerinde buggy olabileceğini gösterir.

Kaynak : https://tik.lat/tUD7P
 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.