2 PC yi Bağlamak...

  • Konbuyu başlatan Arsenik-tht
  • Başlangıç tarihi
A

Arsenik-tht

Ziyaretçi
Arkadaşlar 2 pc yi bağlamak ta sorun yaşayan arkadaşlar için kesin bir yöntemdir ve detaylı bir anlatımdır. Bağlayın pcleri dalın mp3*video paylaşıma*multiplayer oyuna oyunların bile direk kurulmuş halini paylaşın...

İlk olarak cross cable(çapraz ethernet kablo) yaptırın herhangi pc serviste veya internet cafede yaptırın.fiyatı cüzi bir miktardır...

0018716_what-are-ethernet-crossover-cables.jpeg


1. Öncelikle pc lerin çalışma grup adını aynı yapmanız gerekmektedir. En can alıcı kısım da bu zaten 2 pcde de isimler aynı olmalı örneğin workgroup olabilir. Bilgisayarıma sağ tıklayın* özellikler*bilgisayar adı*değiştir e tıklayın.

2. Ardından pclere ip atayın kafanıza göre. Başlattan çalıştır a tıklayın ve ncpa.cpl yazın tamam ve karşınızda network bağlantıları çıktı, burdan ethernet kartınızın kullandığı yani internete bağlandığınız enable-disable ettiğiniz bağlatı sekemsine sağ tıklayın ve özellikler deyin.ve network protokol e gelip tekrar özellikler deyin.ve resimdeki gibi örnek ip leri girin.kendiniz için 192.168.0.250 ve
diğer pc için 192.168.0.251 girin.default gateway 2 pc içinde aynı olcak. Burdaki ipleri aynen girerseniz sorun yaşamazsınız DNS girmiyoruz..

internete tekrar bağlanmak için ipleri otomatik alıyorsanız(adsl gibi) sorun yok ama ip ile internete giriyorsanız(LAN vs..) eski iplerinizi bi yere not etmeyi unutmayın!

3. Ve son olarak sabit diskleri paylaşıma açmak.bilgisayarımdan C: ye sağ tıklayın ve özellikler deyin.ardından sharing(paylaşım sekmesinden) ağ paylaşımı ve güvenlik sekmesinden "bu klasörü ağ da paylaşıma aç" a tıklayın ve ok.
hangi sabit diski paylaşıma açarsanız açın sizin seçiminiz.


Not: 2 pc yi bağlamadan önce kesinlikle Antivirus*firewall programlarınızı devre dışı bırakmanızı öneriyorum.yoksa sorun yaşayabilirsiniz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

ahmet_kaya

Üye
22 Ara 2006
92
0
33
İstanbul
Kardes bu Ağ yönteminden farklı mı, acaba?2 Pc arasında ağ kurulamaz mı?Maille cvp verilirse memnun kalırım...

Edit TheKar1zma:İletişim adresi vermek yasaktır :)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

serkan tr

Katılımcı Üye
23 Haz 2007
368
2
Beşiktaş
hamachi ile sanal ağda kurabilirsiniz. sadece bilgi olsun die söledim tabi kantır fln kasarsıız, dosya alışverişi, artı hamachi chat programı ile bağlı oldugunuz kişiyle dekonusaiblirsiniz:D
paylaşım için saolasın
emeğe saygı
 

zerolax

Yeni üye
23 Haz 2007
5
0
tam aradığım konuyu açmısın ben sorunu buldum laptopta virüs programı etkindi masa üstündedeğildi
 

LuiLui

Katılımcı Üye
26 Ağu 2007
345
0
''ilk olarak cross cable(çapraz ethernet kablo) yaptırın herhangi pc serviste veya internet cafede yaptırın.fiyatı cüzi bir miktardır..
resim 2 deki gibidir:''
Ki ben yapıyorum ... Paylaşım için teşekkürler...
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.