6 madde Windows Xp Hızlandırma

ROLAT

Katılımcı Üye
12 Kas 2006
885
5
bende bilmiyom
Aşağıdaki 6 madde ile bilgisayarınıza hız katabilirsiniz.

1. PC Oyunlarını hızlandırın ;

Özellikle Quake 4 gibi 3 B shooter oyunlarında sistem performans gereksinimi en üst düzeye çıkıyor bu oyunlar için gereken kaynakların yaratmak profesyonel kullanıcılar için çok zor değil oyunlardaki takılmaların önüne geçmek için www.theorica.net adresinden indireceğiniz GameXP adlı ücretsiz yazılımı yararlanabilirsiniz. İngilizce arabirime sahip yazılımda "Modify some default Windows Services to increase speed " öğenin işaretli olduğundan emin olun bilgisayarınızı oyunlar için optimize etmek amacıyla daha sonra "Warp Speed" tıklamanız yeterli

Not : GameXP ye ait "Readme.txt" dosyasını açın "Technical Information" başlığı altında bu ince ayar aracının sistemde hangi değişiklikleri gerçekleştirdiğini öğrenebilirsiniz.

2. X-Setup ile Hızlandırın ;

Windows Görev yöneticisi sisteminizde çalışan yazılımların önceliğinin değiştirilmesine izin veriyor bu seçenekler özellikle video dosyalarının sıkıştırılması gibi işlemlerde performans artışı getririyor öncelikle sık sık değiştirme durumunda kalıyorsanız Görev yöneticisi üzerinden her defasında aynı adımları atmak karmaşık gelebilir oysa bir ince ayar aracıyla kısayol menüdüsü üzerinden öncelikleri rahatça değiştirebilirsinizXQDC X-Setup programı www.x-setup.net adresinden kurabilirsiniz.

Configuration / language başlığı altından yüklediğiniz dillleri etkin hale getirebilirsiniz. Aracı başlattıktan sonra Classic görünümüne geçin System / Advanced Performance Settings / Start High Priorty Context Menu ye tıklayın. Enable Command on context menu for EXE-Files seçeneğini etkinleştirin ve Apply Changes' la değişiklikleri onaylayın.

Şu aşamadan sonra sağ tuşla söz konusu simgeye tıklayıp Start High Priority' yi seçerek her uygulamayı yüksek öncelikle başlatabilirsiniz.

Not: X-Setup yaklaşık 1.800 adet belgelenmemiş yada erişimi güç Windows ayarlarına erişim sağlıyor Henüz bu konuda uzmanlaşmamış kullanıcılar mevcut sihirbazdan yararlanarak Windows ince ayarı konusunda yardım alabilir.

3. Dosyaları hızlıca indirin ;

Microsoft Windows XP Services 2 ile eş zamanlı TCP/ IP bağlantı sayısı 10' la sınırlıdır. Bu sınırlama daha fazla güvenlik sağlasa da, özellikle dosya paylaşım ağlarında performans kaybına neden oluyor "Tcpip.sys" dosyasının değiştiren bir yamayla ve ek bir Kayıt Defteri değişikliğiyle bu sınırlamayı kaldırabilirsiniz. EvID422Patch programını indirdikten sonra EXE dosyasını iki kez tıkladığınızda bağlantı sınırının 50' ye çıkartılmasını isteyip istemediğini soran bir DOS penceresi açılacaktır Yamanın amacına ulaşabilmesi için ikiz kez [Y] tıklayın. Windows! a ait iki güvenlik iletişim penceresine İptal ve OK ile yanıt verin. Bu noktada antivirus yazılım devreye girmesi olası Çünkü birçok Truva atı daha hızlı yayılabilmek amacıyla bu yamayla aynı yöntemden yararlanıyor benzer bir durumla karşılaşırsanız uyarıyı göz ardı ederek anti virus yazılımını kısa süreli olarak devre dışı bırakabilmeniz yama yalnızca Yarı açık yani bekleme modundaki bağlantıların sayısını 10' aindirildiğinden kayıt Defterinden bir takım değişiklikler yapmanız gerekiyor Windows XP eş zamanlı olarak 16.777.214 adet bağlantıya izin vermekte bu amaçla Kayıt defteri düzenleyicisini başlatın ve HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Services/Tcpip/Parametres anahtarına geçin ve orada "TcpNumConnections" adında bir DWORD değeri oluşturun burada onlu sistemde 16777214 değerini girin bilgisayarı yeniden başlattığınızda sınırlama kalkacaktır.

4. Ekran kartına ince ayar ;

aTuner adlı ücretsiz yazılım ile GeForce Quadro ve Radeon gibi 3B ekran kartlarının daha hızlı ve etkin bir biçimde yapılandırabilirsiniz bu sayede örneğin anti-aliasing ayarlarını kişisel olarak gerçekleştirebilir ve tüm Open-GL işlevlerini tek tıklamayla optimize edebilirsiniz. aTuner http://www.3dcenter.org/atuner/index_e.php adresinden indirebilirsiniz aTuner çalıştırdığınızda önce ekran kartını ve onun kurulu sürücüleri tespit ediyor. Antialising teknolojisinden daha etkili bir biçimde yararlanabilmek için pencerenin en üst bölümündeki listelerden değerleri değiştirebilirsiniz buradaki ayarlar kurulu ekran kartı sürücüsü tarafından kısıtlanabiliyor Soldaki listede OpenGL sağdaki ise Direct3D verilerini barındırıyor. Open GLextra' yatıklayarak çok sayıda seçenek sunan özel bir ieltişim penceresine ulaşabilirsiniz seçeneklerin gri renkte olanları kurulu sürücülerle birlikte etkinleştirilemeyenler ekranın alt kenarındaki Optimize' a ve Maximize performance tıklayarak ekran kartı ayarlarınızı değiştirebilirsiniz Direct3D extra üzerinden de benzer ayarlar gerçekleştirmeniz gerekiyor yeni ayarlarla her hangi bir sorun yaşarsanız Reset defaut eski ayarlarınıza geri dönebilirsiniz.

5. POSIX' i devre dışı bırakın ;

POSIX, Unix işlemlerinin Windows altından çalıştırabilmenizi sağlıyor. XP' de artık bu desteğin kaldırıldığı Microsoft tarafından ifade ediliyor Ancak POSIX' in neden arka planda çalıştığı sistem kaynaklarını tükettiği ve güvenlik açısından da bir risk oluştuğu konusunda Windows' un geliştiricileri sessiz kalmayı tercih ediyor neyse ki Kayıt Defterinden POSIX' i devre dışı bırakmak elinizde Kayıt Defteri Düzenleyicisi' ni başlatın ve HKEY_LOCAL_MACHINE/System/CurrentControlSet/Control/Session Manager/SubSystems anahtarını seçin. Burada Optional öğesini bulun. Veri sürununda Posix değeri yer alıyorsa POSIX etkin durumdadır. Devre dışı bırakmak için Posix iki kez tıklayın ve açılan iletişim penceresinden bu sözcüğü silin bilgisayarı yeniden başlattığınızda hizmet devre dışı kalacaktır.

6. Gizli Kayıt Defteri öğeleri ;

Bazı kayıt defteri öğelerini regedit yada RegSeeker gibi temizlik araçları ile görüntülemek ve silmek mümkün olmuyor. Yüksek performanslı bir antispware aracı olan "Hijack this" ise 256 sayfadan uzun kayıt defteri öğelerinden ve 0' la sonlama 8 bit ANSI karakter zincirlerindesonuç üretemiyor bu nedenle Kayıt Defterindeki başlangıç klasörünü gerçek anlamda temizleyebilmek için Windows' un komut satırına yönelmelisiniz Kayıt Defteri Düzenleyicisi ve RegSeeker araçlarını çalıştırın ve HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Run anahtarından tüm gereksiz kayıtlardan temizleyin daha sonra Başlat menüsü altında bulunan çalıştır bölümünde

CMD

ile komut satırını çalıştırın burada ;

reg query HKLMSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRun /s

komutunu çalıştırarak gizli kayıtların izini sürün bu nitelikte kayıtlara ulaştığınızda silmek için şu komutu çalıştırın.

reg delete HKLMSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRunVersi onRungizlenen Wert

Not : reg komutu çok sayıda fonksiyon sunuyor bunların açıklamalarını görebilmek için

reg /? komutunu kullanabilirsiniz.



alıntıdır
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.