8000-8500 TL Arası Masaüstü Bilgisayar Toplamak İstiyorum (Kararsız Kaldım)

kral4fero

Üye
5 Eyl 2009
96
0
Arkadaşlar merhaba öncelikle. Bu bilgisayar toplama, sistem toplama işine yabancı değilim fakat çok kararsızım. Masaüstü toplayacağım. Bütçemi konu başlığında yazdım. Biliyorum bilgisayar ve bilgisayar parçaları acayip yükseldi. İstiyorum ki bu fiyata alınacak en iyisini, en mantıklısını alayım. Mesela birkaç sene sonra yükseltebileyim. Toplayacağım bilgisayar beni uzun yıllar götürsün.
Bilgisayarı kullanma amacım ise hobi olarak yazılım öğrenmek, birkaç grafik programı öğrenmek, günde birkaç saat can sıkıntısından oyun oynamak falan.
Şu an kullandığım masaüstü bilgisayar artık beni verem etti. Dile kolay 15 senedir hiç format atmadan kullanıyorum.Neyse, konuyu saptırmadan tekrardan bilgili arkadaşlardan hazır bir pc istiyorum. Gaming pc olabilir. Dediğim gibi, yazılım, grafik oyun hatta yaşımız geçti ama olursa yayıncılık falan. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Bu arada ekstra monitör almayacağım, vga girişli bir monitörüm var zaten. Halihazırda çalışıyor, şimdilik onu kullanmaya devam etmek istiyorum. Bunu yanı sıra hdd kullanmak istemiyorum, onun yerine 1 tb, yazması okuması iyi bir ssd de olabilir. Aslında ben itopya, incehesap gibi sitelerden toplamaya çalışıyorum ama sanki çok pahalı oluyor bir anda. Aynı zamanda kasa tercihinde, anakart tercihinde, işlemci tercihinde acayip kararsız kalıyorum. Tüm parçaları sağdan soldan toplasam evde kendim hatasız kurabilir miyim, cracklenmiş bir windows 10 ya da windows 7 kurabilir miyim o konuda da hiçbir fikrim yok, bu konuda da desteklerinizi bekliyorum. Bilgilerinizi paylaşırsanız benimle çok sevinirim.
 
10 Ara 2017
157
0
İstanbul
hazır kasalar çok gereksiz pahalı oluyor bence. bu bütçe için ben olsam i5 11400F ve M2 SSD li bir bilgisayar toplardım. ekran kartını minimum gtx 1650 olacak şekilde bulduğum en ucuz ekran kartını alırdım çünkü 1000 tlye aldığım rx 580 10000 tl olunca enayi gibi gidip 150 dolarlık bir karta bu paraları ödemek istemem. şimdilik ekran kartı almayıp onboard idare edebilirsiniz belki. kararsız kalmanız çok normal çok ilginç bir dönemdeyiz şuan :para
ekran kartı fiyatları normal olsaydı 11. nesil bir i7 alabilirdiniz mesela ihtiyaçlarınızı çok iyi bir şekilde karşılardı yayıncılık gibi.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.