Ad Aware Nasıl Kullanılır

3333

Emektar
27 Ara 2005
3,212
45
Little Town.
Ad-aware programı çok kullanışlı bir program olup izinsiz olarak gelişmiş izleme sitemleri sayesinde bilgisayarınıza kurulu bulunan çeşitli programları bulmaya ve bunları yok etmeye yarar. Tüm windows sürümlerinde çalışmaktadır. Bu program bilgisayarınızın hafızasını* kayıt defterini* sabit ve sabit olmayan diskleri bilinen bütün istenmeyen-programlar için arar.


(“Datamining* aggressive advertising* Parasites* Scumware* Keyloggers* selected traditional Trojans* Dialers* Malware* Browser hijackers* and tracking components” olarak tanımlanır.)


Bu program Internet'te kişisel bilgilerinizin güvenli kalmasına yardımcı olur.

Programı çalıştırın. Varsayılan değerleri kabul ederk kurulumu gerçekleştirin. Programı çalıştırdığınızda aşagıdaki ilk pencere gelecektir.
adaware_html_m495dc4b6.png

Ilk önce güncelleme işleminin yapılması yararlı olabilir. Nitekim bu istenmeyen programların sayısı ve niteliği gün geçtikçe değişmektedir. Gerekli güncellemeler için fare ile “Check for updates now” bağlantısını işaretleyin. “Connect” tuşuna tıklayın(1). Yeni referans dosyası varsa bunu size bildirecektir. Onaylamak için “OK” butonunu işaretleyin(2).Güncelleme işlemi bitince “Finish” tuşuna basınız(3).
adaware_html_m1621b53b.png

adaware_html_70ec05a9.png

adaware_html_m18cead55.png

Ayarlarda bazı değişiklikler yapmak için “Customize” bağlantısına tıklayınız.

adaware_html_1064ab6d.png

Burada “Click here to select drives + folders” bağlantısını tıklayın(1). İstemiş olduğunuz disk alanlarını işaretleyin(2).
adaware_html_6eaec952.png

adaware_html_m649c4918.png

“Next” tuşuna basıp işlemi başlatın. Bu işlem uzun sürebilir. Bu işlem esnasında bilgisayarınızda başka birşey yapmaz iseniz yararlı olur.

Tarama işlemi bittikten sonra aşağıdaki pencere gelir. “Next” tuşuna basınız.
adaware_html_m35665702.png

Karşımıza tarama sonuçlarını gösteren bir pencere gelecektir.
adaware_html_m74c466f7.png

Silinecek olan nesneleri tek tek fare ile işaretleyiniz.
adaware_html_2a19bc3.png

“Next” tuşuna basınca sizden onay isteyecektir. “OK” tuşuna tıklayınız.
adaware_html_m497a4112.png

Program bundan sonra gerekli işlemleri yapacak ve tekrar ilk pencereyi ekrana getirecektir. Eğer istenirse program tekrar baştan çalıştırılabilir.

adaware_html_m3ecc3d39.png

Bilgisayarınızı kapatıp açtıktan sonra bu programı ikinci defa daha çalıştırınız.


Yeni programlar yüklediğinizde* özellikle Internet'ten indirmiş olduğunuz programları kurduktan sonra bu programı çalıştırmanız yararlı olacaktır


Alıntıdır.
 

spectrando

Üye
18 Mar 2007
71
0
saol dostum acıklama icin ben bunu yıllardır kullanıyorum ama enistem pc yi kapatıp acınca bi daha calusturmıyo,program kendiliğinden koruma sağlıyo bunu yapmayı bilio musun??yardımcı olursan sevinirim.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.