Adobe Illustrator Nedir? Ne İşe Yarar? Nerelerde Kullanılır?

26 Haz 2016
2,818
596
adobe-illustrator-logo-768x768.png

Adobe Illustrator vektör tabanlı bir grafik tasarım programıdır. Vektörel olarak çizimler yapabileceğimiz illustrator çok gelişmiş imkânlar sağlayan ve profesyoneller tarafından en çok kullanılan programdır. Sizlere bu konu altında illustrator nedir ne işe yarar nerelerde kullanılır bundan bahsedeceğim.



ILLUSTRATOR NEDİR?

Adobe şirketinin geliştirdiği illustrator vektörel tabanlı çalışır. Daha yaygın bilinen ve yine Adobe şirketi tarafından geliştirilen Photoshop ise pixel tabanlı bir uygulamadır. Aralarındaki farka daha sonra değineceğiz. Çok tercih edilmesinin sebebi vektör tabanlı olmasıdır. Özetle anlatmak gerekirse vektör tabanlı bir çizimde ne kadar büyük çalışma yaparsanız yapın görüntüde bozulma olmaz. Çok büyük boyutlarda baskı işi yapacağınız zaman kullanmanız gereken program illustrator’dır. Kalite kaybı olmadan dilediğiniz kadar büyütür ve küçültürsünüz.

Vektör Tabanlı Çizim ile Piksel Tabanlı Çizim Arasındaki Fark
aoEX7QtW_o.jpg


ILLUSTRATOR İLE NELER YAPABİLİRİZ?

-Özgün vektörel çizimler yapabilirsiniz. Bunun için oldukça çok seçenek barındıran illustrator bu alanda en çok kullanılan programdır.
-Logo çizimleri yapabilirsiniz. Neredeyse tüm logo çizimleri illustrator ile yapılır bunu yanı sıra Corel Draw da kullanılır ama o kadar da yaygın değildir. Daha çok matbaa sektörü Corel kullanırlar.
-Kurumsal kimlik kartvizit tasarımları yapabilirsiniz.
-İnstagram post tasarımları yapabilir bu tasarımlara yine Adobe After Effect programı ile hareket verebilirsiniz.

Aklınıza gelebilecek çoğu görsel tasarımı illustrator ile yapabilirsiniz.

Vektörel Çizim

asnKf0og_o.png



Logo Tasarımı
s0hIbas2_o.png




NEDEN ADOBE ILLUSTRATOR TERCİH EDİLMELİ?

İlk olarak Adobe illustrator Windows işletim sisteminin yanı sıra MacOS ile de çalışabilen ve bu sebeple de profesyoneller tarafından çok sık tercih edilen bir uygulamadır.

İkinci olarak da Illustrator ile tasarladığımız bir çalışmanın proje dosyasını kaydedip gelişen ve ilerleyen teknoloji çağı ile logolarda veya kartvizit, kurumsal kimlik çalışmalarında; revize, yeniden boyutlandırma gibi işlemler sıfır kalite kaybı ile yapılabilir.



Merak ettiğiniz aklınıza takılan her türlü soru için bana DM atabilirsiniz.
İyi Forumlar..
 

Mirliva

Administrator
26 Mar 2016
4,907
5,727
[C*]
Elinize sağlık hocam..
Ayrıca son zamanlarda paylaşmış olduğum logo çalışmaları bu program ile yapılmıştır arkadaşlar..
Kullanımı gayet basit, sade arayüzüyle harikalar oluşturabileceğiniz bir program..
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.