🔷🔷🔷 Adobe Photoshop | Yazının İçine Resim Ekleme 🔷🔷🔷

LexonQ

Yeni üye
15 May 2022
38
20
Merhabalar, aslında buraya ne yazacağımı bilemedim. İlk konum daha, hatalarım olursa kusuruma bakmayın. Neyse, başlıktan da gördüğünüz üzere bugün yazının içine resim ekleyerek güzel wallpaperlar ya da sizin hayal gücünüze göre bir şeyler yapmayı öğreteceğim. Peki, nasıl gözüküyor diye soracak olursanız. Şöyle bir örnek göstereyim.



Gördüğünüz gibi bu tür sade, basit ama hoş gözüken şeyler yapabilirsiniz. İsterseniz pek uzatmadan konuya geçelim.

1. Adım : 1920x1080 olacak, ya da istediğiniz türde bir sayfa açacağız. Bunun için "CTRL + N" tuş kombinasyonunu kullanacağız. Açılan ekranda ayarlarınızı resimdeki gibi yapın. Şu anda wallpaper üzerinden anlatacağım.


2. Adım : Hemen ardından internetten bir tanesini yazı için, bir tanesini de arka plan olarak kullanmak için 2 tane fotoğraf seçeceğiz. Bunlarında 1920x1080 olması en iyisi olur bizim için. Ben bu konuda "LoL" oyununun duvar kağıtlarını kullanacağım.

3. Adım : Arka plan olarak kullanacağımız duvar kağıdını "Sağ tık > Kopyala" oradan ise uygulamamıza gelerek "CTRL + V" yani yapıştır tuş kombinasyonuyla beraber zaman kazanarak işimizi hızlandırıyoruz.

4. Adım : Burada arka planımızın üstüne sağ aşağıdan "Dosya" sembollü butonun sağ tarafındaki butona basarak yeni bir "Layer = Sayfa" açıyoruz. Ardından ise siyah rengimizi seçip, kovayı alıyoruz. Ardından ise bir kez sayfanın içinde rastgele bir alana tıklıyoruz. Karşımıza siyah bir ekran geliyor. Sağ tarafta gösterdiğim kısımdan opaklığı düşürüyoruz. Kendi gözünüze nasıl hoş gelecekse ona göre ayarlayın.



5. Adım : Geldik en ÖNEMLİ yere. Şimdi yapacağımız işlem, arka plan olarak kullanacağımız fotoğrafa sağ taraftan bir kez tıklayıp. Oradan "CTRL + U" kombinasyonlarını yapacağız. Karşımıza gelen ekranda. Saturation(Doygunluk) ayarını -100'e yani sol tarafın en sonuna kadar çekeceğiz.


6. Adım : Bu işten sonra yazımızı ekrana yazıyoruz. Benim kullanacağım font "LEMONMİLK(BOLD)" isimli fonttur. İnternetten aratarak bulabilirsiniz.

7. Adım : Yazımızı yazdıktan sonra ise "CTRL + O" tuş kombinasyonunu yapıyoruz. Gelen ekranda yazı için kullanacağımız duvar kağıdını seçip, "AÇ" butonuna basıyoruz. Sonra ise tekrardan "Untitled - 1" adlı, ya da adını ne koyduysanız ona geliyoruz. Kısaca ilk projemize geliyoruz.

8. Adım : Bu işlemi yaptıktan sonra, yazımızı düzgün şekilde ayarlıyoruz. Akabinde ise sağ tarafa yaklaşıyoruz. "CTRL" tuşuna basılı tutarak, gösterdiğim yere bir kez tıklıyoruz. Siz de fark edeceksiniz ki yazınızın etrafı çizgi çizgi kaplanacak. İstediğimiz şey budur.



9. Adım : Bu işlemden sonra, elimize "M" tuşuna basarak "Rectanguler Marque Tool" isimli aracımızı alıyoruz. Ardından ise sizde fark edeceksiniz ki sadece çizgi çizgi olan bölüm sürüklenecek, yukarı pencerelerden diğer projeye götürüp, yazıyı düzgünce istediğiniz bir yere ayarladıktan sonra ise elimizi "CTRL" tuşundan çekmeden, fareye basılı tutarak ana projemize atıyoruz, sizde fark edeceksiniz ki yazıyla resim iç içe girişmiş olacak. Aslında işlem bu kadar. Geri kalanı ise efektler. Onları da kendiniz yapabilirsiniz. Orada sizin hayal dünyanıza bırakıyorum. Neyse, işlem tamamlandıktan sonra ise olacak görüntü şu. Tabi ben çok uğraşmadım, siz daha çok özen göstererek daha güzel şeyler çıkartabilirsiniz ortaya.




Konum bu kadardı, umarım beğenirsiniz. Herkese kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.