Adres Çözümleme Protokolü ( Arp ) Nedir?

MEMO_baba

Uzman üye
6 Kas 2009
1,019
28
Arama kısmında aradım bir sonuç çıkmadığı için paylaşıyorum daha önce paylaşıldıysa bana söyleyin konuyu silerim.

Arp nedir sorumuzla başlayalım :)

Veri transferlerinde ip adresi 192.168.1.xx ile Mac adresi 48-aa-58-65-xx gib mac adresleri öğrenmek için çözümleme yapabilmesine Arp denir.

Win + R tuşları yardımı ile Çalıştır Penceresini açıyoruz , Cmd komutu yazarak Dos penceresini aççalım ve buraya yazacağımız komut arp -a bunu yazarak entere basalım.

İnternet Adresi ve Bunun karşılığında birer Fiziksel Adres vardır. Fiziksel Adres yani Mac Adresi , Ethernet kartları , Wifi adaptörlerinin üretimleri sırasında salt okunur olarak yani , okunur ama değiştirilemez bir şekilde yazılır .12 haneli karakterlerden oluşur ve 48 bit den oluşmaktadır.

İnternet adresi ise , Dhcp veya el ile verilen bilgisayar iç ip adresidir , bunlarda bilgisayarların bir birleri ile görüşmeleri için gereken ip adresidir.

Arp istek paketi , bir veri paketinin bir bilgisayara gönderilmesi için bir ip adresine birde bununla birlikte fiziksel adrese ihtiyaç duyacaktır. Ağda birden fazla bilgisayar ise bu veri paketi bunlara teker teker soracaktır bu bilgi senin mi diye daha sonra bu isteği hangi bilgisayar istedi ise o bilgisayara teslim edecektir işte bu verileri teslim edebilmesi için yukarıda tabloda olduğu gibi ip adresi ve mac adresinin olması gerektiğini belirtelim.

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.