Adsl nedir ?

3333

Emektar
27 Ara 2005
3,212
45
Little Town.
Çağımızın internetinin bulunduğu en son nokta olan ADSL hakkında bilgilere bu dökümanla ulaşabilirsiniz.Türkiye'de her ne kadar yeterli ölçüde ADSL hizmeti alamasak da bu bilgi sizlere yararlı olacaktır.Haberin devamından ulaşabilirsiniz.


ADSL Nedir?

ADSL ( Asimetrik Sayısal Abone Hattı ) Asymmetric Digital Subscriber Line sözcüklerinin baş harflerinden oluşan ADSL, mevcut telefonlar için kullanılan bakır teller üzerinden yüksek hızlı veri, ses ve görüntü iletişimini aynı anda sağlayabilen bir modem teknolojisidir.

Geniş bant erişimi sağladığından dünyada internet kullanıcıları tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır.

ADSL’de telefon hattı üzerinde kapasiteyi daha verimli kullanmak amacıyla sayısal kodlama teknikleri kullanılır.

Asimetrik yapısı nedeniyle internet ya da benzer veri kaynaklarına ulaşıp tek yönde veri aktarımı yapmak isteyen müşteriler için en elverişli uygulamadır.

ADSL Nasıl Çalışır?

ADSL sisteminde, bilinen bakır kablolama alt yapısı kullanılır. Telefon hattının her ucuna bir ADSL modem eklenerek 3 bilgi kanalı oluşturulur: Alış (download), gönderiş (upload) ve POTS (Plain Old Telephone Service – Düz Eski Telefon Hizmeti) olarak adlandırılan geleneksel telefon servis kanalı. POTS kanalı, ADSL ortamı üzerinden ses iletimi için kullanılır. Böylece internete bağlı iken aynı anda telefon konuşması yapılabilmesi sağlanmış olur.

Geleneksel modemler, bilgisayardan gelen sayısal sinyalleri analog sinyallere, telefon hattından gelen analog sinyalleri de sayısal sinyallere çevirir. ADSL’in de içinde yer aldığı DSL teknolojisi, sayısal verinin analog forma ve tekrar geriye çevrilmeyeceğini varsayan bir teknolojidir. DSL modemleri sinyalleri çevirmez bunun yerine verileri sayısal olarak yollar ve alır. Sinyalleri çevirmeye gerek kalmadığından veriler normal modemlerden çok daha hızlı iletilir.

Sistem asimetrik olarak çalıştığından download (şebekeden kullanıcıya) ve upload (kullanıcıdan şebekeye) hızları farklıdır. Her zaman download oranı upload oranından fazladır.

ADSL bağlantı, hat uzunluğu, kullanılan bakır kablonun çapı ve kullanılan modemin tipine bağlı olarak 8Mbps’a kadar download (şebekeden kullanıcıya), 1Mbps’a kadar da upload (kullanıcıdan şebekeye) veri hızlarına olanak verir.

Niçin ADSL?

ADSL ile yüksek hızda kesintisiz internet erişimi, hem de sabit ücretle kullanıcıların hizmetindedir. Üstelik, kullanıcılar aynı telefon hattı üzerinden aynı anda telefonla konuşma imkanına sahiptirler.

Genellikle İnternet ihtiyaçlarını dial-up bağlantı (maksimum hız 56Kbps) ile sağlayan küçük ve orta ölçekli işletmeler düşük hız ve yüksek fatura gibi problemlerle karşı karşıyadır.

ADSL, yeni bir telefon hattı çekilmeden, mevcut telefon hattı üzerinden hizmet vermekte olup, analog dial-up bağlantıya göre hem hız, hem de teknolojik üstünlüklere sahiptir.

Yüksek Hızda İnternet Erişimi
ADSL, Internet kullanıcısına minimum 128/32Kbps’a, maksimum 2048/512 Kbps hız imkanı sağlar.

24 Saat Kesintisiz Bağlantı
ADSL, Internet kullanıcısına sürekli bağlantı olanağı sağlar...

Aynı Telefon Hattı Üzerinden Konuşma
ADSL, Internet kullanıcısına aynı telefon hattı üzerinden ikinci bir telefon hattına gerek kalmadan aynı anda konuşma olanağı sağlar.

Size Özel Hat
ADSL ile İnternet kullanıcıları kendilerine ayrılmış olan özel bant genişliğini kullanırlar. İnternete erişirken hattın meşgul olması ya da hızda azalma gibi bir durum söz konusu olmaz.

Sayısal Teknoloji
ADSL, İnternet kullanıcılarına sayısal teknolojinin sağladığı tüm olanakları sunar.İnternete bağlanamama, kesinti, hızda azalma gibi durumlar ortadan kalkar.

Sabit Ücret
ADSL, Internet kullanıcısına sabit ücretle Internet erişimi sağlar...

Güvenli Internet Erişimi
ADSL, Internet kullanıcısına güvenli Internet erişimi sağlar... ADSL’de, Kablo TV’deki paylaşımlı bant aralığı üzerinden Internet erişiminde söz konusu olan güvenlik risklerinin hiç biri yoktur.

Kaynak: telekom.gov.tr

Teşekkür plzz...
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.