ADSL2 ve ADSL2+ Nedir ?

3333

Emektar
27 Ara 2005
3,212
45
Little Town.
ADSL2 ve ADSL2+ nedirMevcut bakır kablolar üzerinden yüksek hızda veri ve ses iletişi sa layan standart ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line = Asimetrik Sayısal Abone Hattı) artık daha iyi performans ve daha hızlı veri transferi sa layan ADSL2 ve ADSL2+ olarak evlerimize ve iş yerlerimize girmeye hazırlanıyor.
ADSL şu anda dünyadaki en popüler İnternet ba lantı şeklidir. Başlıca sebepleri de düşük maliyet ve yüksek performanstır. ADSL'deki indirme hızı 8Mb/s iken, bu hız ADSL2 ile 12Mb/s, ADSL2+ ile 24Mb/s çıkıyor. Yani ADSL2+ 3 kat daha hızlıdır.
ADSL2 adlı yeni standart, ADSL ailesi performansını ve sunulan özellikleri daha üst seviyelere çıkarmak üzere geliştirilmiştir. Bu yenilikle birlikte veri aktarım hızının artaca ı gibi santrale olan uzaklık da eskisi gibi sınırlı de ildir. Mesafeler ADSL2'de 200m, ADSL2+'da 1500m artarak, ADSL'den daha uzun mesafelere ulaşmaktadır. Ayrıca daha güvenilir ve kararlı ba lantı ve daha düşük enerji sarfiyatı sa lamaktadır.
İlginç bir di er yenilik de ADSL2 hatların bir araya getirilerek daha yüksek hızlara çıkarılabiliyor olmasıdır. Sınır de er olan 25 Mb/s kapasitesindeki ADSL2+ hatları bir araya getirilerek bundan kat kat büyük band genişlikleri elde edilebilir. Örne in, 6 adet ADSL2+ hattı bir araya getirilerek 150Mb/s gibi yüksek hızlı bir ba lantı elde edilebilecektir.
ADSL2'nin getirdi i en önemli özellik ise triple-play olarak adlandırılan Internet-Ses-Veri birleşik hizmetlerinin yüksek kalitede ve eşzamanlı sa lanabilmesidir. Ayrıca HDTV (High-Definition Television = Yüksek Çözünürlük Sunan Televizyon Yayını) gibi yüksek kaliteli yayınlar Internet üzerinden rahatlıkla aktarılabilecektir
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.