Adsl'yİ UÇurma Plani! Hiz 2 Mbİt'ten 20 Mbİt'e Çikiyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cartman

Katılımcı Üye
28 Ara 2005
932
17
zBjk
Hızlı internet erişimi için yatırımlarına devam eden Türk Telekom* yeni projesiyle 2007'de ADSL'yi 2 Mbit hızdan 20 Mbit'e taşıyacak. Bunun için mevcut bakır hatlara paralel olarak fiberoptik kablolar kullanılacak.

Türk Telekom şu anda üst limiti 2 Mbit olan ADSL (hızlı internet erişimi) bağlantı hızını önümüzdeki yıl yapacağı fiberoptik kablo yatırımının ardından 20 Mbit seviyesine çıkarmaya hazırlanıyor.

Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany* ADSL bağlantısı için kullanılan mevcut bakır kabloların 2 Mbit bağlantı hızına imkân verdiğini* bundan fazla hız kapasitesinde ADSL'nin verimli çalışmadığını hatırlatarak* önümüzdeki yıl yapacakları fiberoptik kablo yatırımının ardından* 20 Mbit hız seviyesine ulaşılacağını açıkladı.

Paralel hat geliyor

Doany* yapacakları yatırımın öncelikle büyük şehirlerden başlayacağını ardından da 2007 yılı sonunda tüm Türkiye'yi kapsayacağını bildirdi.
ADSL için kullanılan eski bakır kabloları söküp fiberoptik kablo ile değiştirmenin hem hizmetin aksaması hem de maliyet yüksekliği nedeniyle tercih edilmeyeceğini söyleyen Paul Doany* bunun için bakır hatta pararel fiberoptik kablo yatırımı yapılacağını sözlerine ekledi.

Özel şirketler için

Türk Telekom olarak sokaklardaki telefon kutularına kadar fiberoptik kablo yatırımını yapacaklarını söyleyen Doany* bundan sonrasını anlaşacakları özel şirketlere devredeceklerini açıkladı.

Bu yöntemle Telekom* sokaklara kadar 20 Mbit için altyapıyı kurup* pazarlamasını özel şirketlere devretmiş olacak. Özel şirketler de sokaktaki kutulardan evlere kadar yeni bir bakır hat kuracak ve fiberoptik* bakır ile sonlandırılarak 20 Mbit hız kapasitesi yakanalacak.

Fiberoptik kabloların kullanılma gerekçesi ise* mesafe arttıkça bakırda hız kaybı yaşanıyor olması ve verimli internet erişiminin sağlanamaması.
Fiberoptik kablo sayesinde veri kaybı ortadan kalkıyor ve 20 Mbit hatta daha hızlı erişim sağlanabiliyor. Doany* 20 Mbit hızın tarifeleriyle ilgili olarak ise şu aşamada bir açıklama yapmadı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.