AMD bulunabilirlik sıkıntısı yaşanan HD 6990 için üretimde güncellemeye gidiyor

MühüR

Kıdemli Üye
31 Ağu 2009
2,769
0
amdhd6990_updtpro_dh_fx57.jpg


AMD bir süredir pazarda bulunabilirlik sıkıntısı yaşanan Radeon HD 6990 modeli için daha fazla sayıda kartı pazara sunmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz Mart ayında, şirketin güncel ürün gamındaki en hızlı ekran kartı olarak pazara sunulan çift grafik işlemcili HD 6990 modeli için bir süredir stok problemi yaşanıyor ve bulunabilirlik sıkıntısı konuşuluyordu.


Gelen bilgilere göre, Radeon HD 6990'daki bulunabilirlik sıkıntısının kaynağında, Radeon HD 6970 modelinin gördüğü ilgi yatıyor. Bilindiği üzere Radeon HD 6990'da, Radeon HD 6970'teki Cayman XT grafik yongasının çiftine yer veriliyor. Ürettiği GPU'ları ağırlıklı olarak Radeon HD 6970 modelinde kullanmayı tercih eden AMD, yeni bir düzenlemeye gidiyor.


Gelen son bilgilere göre, üretim tarafında güncelleme yapan AMD, önümüzdeki birkaç hafta içerisinde daha fazla sayıda Radeon HD 6990 modelini günya genelinde pazara sunmuş olacak. 3072 paralel işlem birimine ve 4GB GDDR5 bellek kapasitesine sahip karttaki sıkıntıdan dolayı bazı üreticiler çift GPU tarafında HD 6870 X2 modelini de sundular.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.