AMD'den büyük bir adım!

Quinones

Yaşayan Forum Efsanesi
8 Eki 2008
13,570
1
AMD, aldığı yeni ve önemli bir kararla geleceğin teknolojileri için ilk adımı attı.

AMD, hafta içinde yaptığı bir açıklama ile firma içindeki farklı departmanları tek bir çatı altında toplayacağını açıkladı. Bu stratejik kararın sebebinin işlemci ve grafik teknolojilerinin, ilerideki zamanlarda tek bir ürün olarak piyasaya çıkarmak olarak açıklandı.
Bu birleşme ile hem üretim, hem de satış ve pazarlama konusunda işlemci v grafik ünitelerinin farklı yönlere doğru değil, aynı yöne doğru hareket etmesini planlayan AMD, oluşturduğu bu yeni grubun başına daha önce grafik departmanını yöneten Rick Bergman'ı getirdi. Bergman bundan sonra hem işlemci hem de grafik üniteleri konusunda eş zamanlı olarak çalışacak yeni departmanın tek sorumlusu olacak.
Bu birleşme, AMD'nin 2006 yılında 5,4 milyar dolara satın aldığı ama bugüne kadar bağımsız bir kuruluş olarak çalışmasına izin verdiği ATI'yi de aktif olarak bünyesine kattığı anlamına geliyor.
Daha önce hem GPU hem de CPU'yu tek bir işlemci olarak 2009 yılında piyasaya süreceğini açıklayan AMD, planlarını 2011'e ertelemişti. ATI'nin AMD bünyesine katılması ile GPU-CPU'nun erkene çekilmesi bekleniyor.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.