AMD'nin En Son İşlemcileri Hakkında Bilmediğiniz 10 Şey //'Conqueror

The Coηq

Uzman üye
30 Tem 2019
1,792
45
Merhaba TürkHackTeam Ailesi

Bugün sizlere AMD'nin En Son İşlemcileri Hakkında Bilmediğiniz 10 Şey hakkında bilgi vereceğim.




1. TechRadar, Ryzen™ Threadripper™ işlemcisinin şimdiye kadar test ettikleri en güçlü işlemci olduğunu belirtti.


16'ya kadar çıkan çekirdek sayısına ve 32 iş parçacığına sahip ve kilidi açık şekilde sunulmakta olan 1 Threadripper bir performans makinesidir. Dijital içerik oluşturma, 3 boyutlu render, oyunlar ve akış hizmetleri, CAD yapmış olduğu çalışmalar ve daha pek çok zorlu uygulama için tasarlanan Threadripper, kullanıcılara, eş zamanlı her şeyi yapmalarına izin veren, makul fiyatlı, kuvvetli bir işlemci sunmaktadır.

Dünya genelinde popüler bir çevrimiçi teknoloji haberleri yayıncısı olan TechRadar, Threadripper ile alakalı makalesini "Şimdiye kadar test ettiğimiz en kuvvetli işlemci: AMD Ryzen Threadripper" başlığıyla yayınladı.




2. Profesyonel e-spor alanında lider konumda olan Fnatic şu anda ekip PC'leri için Ryzen'i kullanıyor.


E-spor gün geçtikçe popülerliğini artırmaya devam ediyor ve buna paralel olarak rekabeti seven oyuncular sistemleri için her zaman en iyi parçaları arıyorlar. Fnatic'nin PC tabanlı e-spor ekiplerinin tamamı sistemlerini güçlendirmek için Ryzen işlemcileri kullanıyorlar.

E-sporla ilgilenen kişi sayısı gün geçtikçe arttıkça e-spor severler, e-spor profesyonellerinin sistemlerinde neleri kullandıklarıyla daha fazla ilgilenmeye ve sistemlerini onlara benzetmeye başlıyorlar. Fnatic takipçilerinin hepsinin gözü Ryzen üstünde, bu sebeple şirketlerin bir Ryzen sistemi kurmalarına yardımcı olmalarını bekliyorlar.




3. AMD'nin AM4 Soketi 2 çekirdekten 8 çekirdeğe kadar, 16 iş parçacıklı işlemciler için tamamen ölçeklenebilmektedir.


Kullanıcılar teknolojilerinden her zaman daha fazlasını talep etmektedir, AMD, sistemlerin yapay olarak sınırlandırılmaması gerektiğine inanıyor. AM4 platformu tam olarak ölçeklenebilen bir donanımdır, bir başka ifade ile görece düşük bir bütçeye sahip tüketiciler bir 2 çekirdekli CPU veya APU ile başlayabilir ve ana kartlarını ve diğer bileşenlerini yükseltmelerine gerek kalmaksızın sistemlerini sonradan 4 veya hatta sekiz çekirdekli/16 iş parçacıklı CPU'lara (örneğin Ryzen™ 7 1800X) yükseltebilirler.

AMD, kullanıcılarına kolay ve basit bir sistem tasarımı sunmayı amaçlamaktadır; Ryzen de tam olarak bu




4. Günümüzün En Güçlü Masaüstü İşlemcisi Aslında Bir Yan Projenin Ürünü


Threadripper, kuvvetli pek çok çekirdekli işlemci vizyonu olan, küçük bir grup çalışanın tutkusundan ortaya çıktı. Günümüzün en kuvvetli8 masaüstü işlemcisi, üretime geçmeden önce aslen bir tutku projesi olarak başladı.



5. Ryzen ne kadar uzun süre kalırsa, o kadar etkin şekilde kullanılır.


Ryzen bu kuvvetli başlangıç üzerine kuruludur. Çok sayıda çekirdek ve iş parçacığı içeren ve akıllı teknolojileri bünyesinde barındıran Ryzen, oyun geliştiricileri tarafından gün geçtikçe daha etkin şekilde kullanılmaktadır. Total War™: Warhammer®, Ashes of the Singularity™, Rise of the Tomb Raider™ ve DOTA™ 2 gibi popüler oyunların tamamı, Ryzen kullanıcılarına önemli bir performans artışı sağlamakta olan yamalardan yararlanmaktadır1.

Eli Becht bu senenin en fazla beklenen oyunlarından biri olan Destiny 2'nin ilave CPU çekirdeklerinin sunmakta olduğu avantajlardan nasıl yararlandığını açıklamaktadır, bu da bir AMD Ryzen kullanıcısı için biçilmiş kaftandır. Destiny 2 ayrıca 4K ultra HD desteği, kilitsiz kare hızları ve PC'ye odaklı diğer alternatifler sunmaktadır, bu da AMD kullanıcılarının şimdiye kadar yaşadıklarından daha iyi bir oyun tecrübesi için AMD sistemlerinin tam gücünden yararlanmalarına imkan tanımaktadır.




6. Ryzen demek özgürlük demektir: tüm CPU'ların kilidi açık halde sunulmaktadır.


AMD, oyuncuların özgürlüğüne ve yaratıcılığına inanmaktadır, bu sebeple her Ryzen CPU kilidi açılmış olarak gelir2, bu da kullanıcıların donanımlarını bir miktar daha zorlayabilmeleri manasına gelir. Kullanıcılar farklı soğutma çözümleri ve farklı bileşenler arasından seçim yapmayı ve sistemlerini bu seçeneklerle sınırlanmaksızın kurmayı severler.

Her Ryzen CPU, otomatik bir hız aşırma teknolojisi olan Genişletilmiş Frekans Aralığı3 (XFR) ile gelmektedir. XFR, Ryzen CPU'ları SenseMI Hassas Yükseltme parametrelerinin ötesinde dinamik olarak zorlar ve bu esnada ekstra işlem gücü sağlamak üzere daha yüksek saat frekanslarının elde edilmesi için CPU sıcaklıklarını da dikkate alır. AMD, kullanıcılara sistemlerini kişiselleştirme ve sistemleri ile diledikleri gibi oynama özgürlüğü sunmayı amaçlamaktadır ve kilidi açık gelen çarpanlar da bu yolda atılan adımlardan birisidir.




7. Ryzen CPU'lar sınıfının en yüksek ara bellek kapasitesini sunmaktadır.


Ryzen CPU'lar şu an için piyasadaki, aynı düzeydeki rakip ürünleri geride bırakarak, kendi sınıfının en yüksek ara bellek kapasitesini sunmaktadır4; bu da kullanıcıların görevleri, oyunları ve CPU'ya dayalı diğer görevleri hızlandırmak için Smart Prefetch'in doğru veri hassasiyetiyle en çok bellekten yararlanmalarını sağlar.

AMD, kullanıcıların sistemlerini nerdeyse her şey için kullanmalarına izin vermeyi amaçlamaktadır ve işlemcilerini SenseMI Smart Prefetch özelliğini taşıyor, 1. Sınıf bir ara bellekle donatarak bu yolda büyük bir adım atmıştır.




8. Popüler bir YouTuber olan H3H3 Productions, Ryzen 7'yi kullanmaktadır.


H3H3 Productions, 4,5 milyondan fazla abonesi olan bir YouTube kanalıdır. Ethan ve Hila Klein her birinin renderlanması çok fazla zaman ve efor harcanan, çok sayıda eğlenceli video içeriği üretmektedir. H3H3, kendilerine AMD UK tarafından gönderilen Ryzen tabanlı sistemlebirlikte artık çok çekirdekli işleme gücünün zirvesinde çalışabilmektedir. Ryzen'in harika performansı, video render sürelerini kısaltmalarına ve böylelikle daha fazla sayıda yüksek kalitede komedi videosu hazırlamaya daha fazla zaman bulmalarına imkan tanımıştır.



9. Ryzen neredeyse Intel'in tek çekirdekli performansına denk bir performans ve rakiplerinden %75'e kadar daha yüksek bir işleme performansı sunmaktadır.


Ryzen'in tek çekirdekli performansı clock-for-clock5 şu an için piyasadaki Intel ürünleriyle eşit düzeydedir. Ancak, Ryzen'in rakiplerine kıyasla %75'e kadar daha yüksek, çok iş parçacıklı işleme performansı sunarak6, her zamankinden daha harika profesyonel tüketici kabiliyetlerine imkan tanıması açısından AMD bu rekabette öne çıkmaktadır. Intel'in 4 iş parçacıklı Core i5-7600K ile AMD'nin 12 iş parçacıklı Ryzen 5 1600X karşılaştırması bu farka bir örnek olarak gösterilebilir, her ikisi de benzer fiyat aralıklarında satılmaktadır7.

AMD Ryzen CPU'lar inanılmaz bir performans sunar ve bu olağanüstü performansı sunmak için etkileyici bir çekirdek ve iş parçacığı dizini kullanırlar.




​10. Threadripper, tüketici masaüstü bilgisayarları için şimdiye kadar sunulmuş en yüksek performanslı masaüstü işlemcisi konumundadır.


16 çekirdeğe ve 32 iş parçacığına kadar çıkan Threadripper'ın başaramayacağı çok az sayıda görev vardır; UltraHD video düzenlemesinden oyunlara, akış hizmetlerine, 3 boyutlu render işlemlerine, CAD uygulamalarına kadar hemen hemen her şeyi mümkün kılmaktadır. Kullanıcılar tüm bunları, üstelik hemde gerçekleştirebilirler. Threadripper kuvvetli kullanıcı sistemlerinin geleceğidir ve akış hizmetleri ve kayıt sistemleri ile beraber yüksek oyun kabiliyetlerini çift sistem kurulumlarına ihtiyaç kalmaksızın mümkün hale getirmektedir.



Saygılarımla 'Conqueror
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.