ANKA CTF | Capture The Flag Platform [Turkhackteam.Org]

Veteran 7

El Patrón
26 Ara 2011
11,501
12,854
4rznb84.png

ANKA CTF | Capture The Flag Platform [Powered by Anka Team @ Turkhackteam.Org/Net]

Değerli Turkhackteam ailesi,

Uzun zamandır Anka Team ekipleri ile üzerinde titizlikle çalıştığımız CTF projemizde artık son demlere yaklaştığımızı mutlulukla duyuruyor ve yakın zaman içerisinde test aşamalarını gerçekleştirmek üzere kullanıcılara sunacağımızı gururla belirtiyorum.


Twitter'dan RT & Fav yaparak destek olmak için tıklayınız.

rNH656.png


CTF Nedir?

CTF, açılımı "Capture The Flag" olan yani Türkçe ile "Bayrağı Yakala" uygulamasıdır. CTF'ler Jeopardy ve Attack-Defence gibi organizasyon türlerine ayrılmak ile beraber genel özet olarak yazılım/siber güvenlik alanında çeşitli mantık oyunlarına, işlemlere ve daha bir çok detay çeşit adıma sahip etkinliklerdir. Temel amaç ilgili adımları aşarak bayrağı/ödülü kapmaktır.

rNH656.png


ANKA CTF Genel Bilgiler

7-14 günlük periyotlarla Kolay - Orta - Zor seviyelerinde güncel olarak yeni ANKA CTF Makineleri yayınlanacaktır.

Hazırlamakta olduğumuz ANKA CTF Makinelerini, Vulnhub platformunda olduğu gibi kendi bilgisayarlarınıza indirerek sanal makinelerde (Vmware Workstation, Virtual Box v.b.) kurduğunuz ilgili işletim sistemleri üzerinde çalıştırabileceksiniz.

ANKA CTF Makineleri Windows - Linux işletim sistemlerine uyarlanmış bir şekilde yayınlanacak olup sürekli farklı sürümler üzerinden gidilecektir. Bu kapsamda Siber Güvenlik alanında işletim sistemlerinin etkin kullanımı konusunda kendinizi iyi bir şekilde geliştirmeye yönelik atmosferi yakalayacaksınız.

ANKA CTF bünyesinde yayınlanacak makinelerde;
  • Geniş bir yelpazeye sahip olmak üzere kullanabileceğiniz tüm güvenlik zafiyetleri.
  • Yetkilendirme prosedürleri.
  • Brute Force gibi atak tekniklerinin gelişmiş halleri.
  • Ve zamanla eklenecek yeni nesil teknikler.
Kullanabilmeniz için sunulacaktır.


rNH656.png


ANKA CTF Misyonu

Bu proje kapsamında en temel misyonumuz ülkemizde bu sektöre ilgisi olan insanlara karşı pozitif bir çekim kuvveti oluşturarak bu bireylere Siber Güvenlik alanında yetkinlik kazandırmaktır.

Projenin devamında yine Turkhackteam.org bünyesinde ödüllü CTF yarışmaları düzenlemek ile beraber işi profesyonel bir noktada "Sertifikasyon" programına bağlamak mutlak hedeflerimizden biri haline gelmiştir. Bu misyon kapsamında yakın bir süre içerisinde Turkhackteam.org etiketi ile "White Hat, Gray Hat ve Black Hat Ethical Hacker" sertifika programlarının başlangıcını bir gün sizlere müjdeleyebilmek dileği ile.


[ame]https://m.youtube.com/watch?v=j7EZyzmM6Uc[/ame]​

rNH656.png


TurkHackTeam Anka ekibi gururla sunar. Tarih bizi yazmayacak, tarihi biz yazacağız.

V7
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

'Bertuğ

Kıdemli Üye
13 Ocak 2018
3,867
610
Hayırlı olsun şimdiden emeği geçen herkesin emeğin sağlık :))​
 

3vn2odzn

Uzman üye
17 Ocak 2019
1,183
228
Loxcey Sixs
YouTube'da bu projenin tanıtımı vardı. Beni çok heyecanlandırmıştı. Tam da bu sıralar ne zaman bunun hakkında bir şey yayınlanacak diye düşünüyorum, onun üzerine bunu gördüm. Hayırlı olsun. Merakla bekliyoruz, tebrikler :))
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.