Antivirüs Nasıl Seçilir ? //matrixlord

matrixlord

Kıdemli Üye
8 Ocak 2013
2,433
0
lWnlqb.jpg

İlk önce antivirüs nedir onu öğrenelim ;

Antivirüs, bilgisayarınız'da bulunan bilgisayarınıza zarar vermek için gelmiş dosyaları engelleyen ve silen programdır. Eğer internet'de dolaşmayı çok seven biriyseniz mutlaka antivirüs kullanmalısınız. Aksi takdir'de şifreleriniz çalınabilir, bilgisayarınız kullanılamaz hale gelebilir, paranız çalınabilir,.... böyle uzar gider. Peki güvenliğimiz için antivirüsümü'zü nasıl seçmemiz gerekiyor ?

Antivirüs nasıl seçilir ?

Dünya üzerinde onlarca antivirüs programı var. Her program kendine has özelliklere ve virüs imzalarına sahiptir. İnternette ''.. antivirüsü kullanıyorum memnunum'' diyen kişilere bakıp antivirüs seçmeniz yanlıştır. Bunun yerine milyonlarca virüs testinden geçirilmiş antivirüslerin test sonuçlarına bakıp güvenlik/performans oranlarına göre antivirüsünüzü seçin. Bu oranlara bakabileceğiniz en iyi site ;

Kod:
www.av-test.org

sitesidir. Siteye girdikten sonra kullandığınız aygıt ve işletim sistemine göre antivirüslere bakabilirsiniz.
nW1nQl.png

Ben Windows kullanıyorum, Windows için yapılmış testlere bakacağım. Windows bölümüne girdim. Antivirüslere bakmadan önce mutlaka işletim sistemi'ni ve test tarihlerini düzeltmeyi unutmayın.
VM4d9r.png

Antivirüs listesinde kırmızıyla 'TOP PRODUCT' yazılmış antivirüsler kullanın.
Ln9rlG.png
Şuan 8 tane popüler antivirüs
mevcut. Hepsinin güvenlik/performans oranlarına bakın. Eğer hem güvenlik hemde performansı iyiyse antivirüsün üstüne tıklayın ve özelliklerine bakın. Ben bitdefender'e bakacağım. Bizim için önemli olan güvenlik.
1gz56p.png

Güvenlik oranı %100 yani sonuçlar çok başarılı. Bu antivirüsü kullanmanız sizin güvenliğinizi sağlayacaktır. Diğer antivirüslere'de aynı şekilde bakarak karar verebilirsiniz.

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.