AntiVirüsler Nasıl Çalışır? //Stajer Asistan Kulübü

DaBomb

Üye
19 Ağu 2017
58
0
Konoha
Virüs Nedir?

Kullanıcıdan Habersiz Bulaşan, Habersiz Çalışan, İşletim Sistemine Zarar Vermek Veya Bilgi Hırsızlığı Amacıyla Yazılmış Zararlı Yazılımlardır.

sistem-virüs.jpg


Antivirüsler, Virüsleri Nasıl Tespit Eder/Yakalar?

"Virüs Nedir" Olarak Yazdığım Açıklamada Zararlı Yazılımlar Olduğunu Söylemiştim. Her Yazılımın Bir Dili Mevcuttur. AntiVirüsler Kütüphanelere Sahiptir. Bu Kütüphanelerde Gündemde Olan Veya Bilinen Tüm Virüslerin Yazılımlarından Bir Kaç Bölüm "İmza" Olarak Saklanmaktadır. AntiVirüs Programları, Kütüphanelerinde Bulunan İmzalari Tarama Yaptığınız Bölümdeki Tüm Dosyalar İçerisinde Arayarak Bulmaktadır.

"Örneğin;
AntiVirüs Kütüphanesinde A Virüsüne Ait [Hanzade] Diye Bir İmza Bulunuyor. AntiVirüs Programı Tarama Yaptığınız Bölümde Veya Tüm Bilgisayarınızda [Hanzade] İmzasını Tarayarak Bulunan Sonuçları A Virüsü Olarak Karantinaya Almaktadır."


How-to-get-rid-of-computer-viruses1.jpg


Zaman İlerledikçe Teknoloji Gelişmekte. Demek İstediğim Teknoloji Geliştikçe Yeni Yeni Virüslerde Ortaya Çıkmaktadır. Şimdi Diyeceksiniz Ki "AntiVirüs Kütüphanesinde Bu Virüse Dair Bi İmza Mevcut Değil Nasıl Bulacak?" AntiVirüs Yapımcıları Virüsü İncelemeye Alacaklardır. İmza Dışında Virüsün İşleyişini İzleyerek Neler Yaptıklarını Not Olarak Almakta Ve notları Yazılımcılarına İleterek Kütüphanelerine Eklemektedirler.

"İmza Dışında İşleyişini İzleyerek'ten Kastınız Nedir" Diye Dediğinizi Duyar Gibiyim..

Virüs Yazılımcıları Virüslerinin Yakalanmamaları İçin AntiVirüs Yapımcılarına Yeni Yeni Çalışma Tarzları Üzerine Çalışmaktadırlar.

"Örneğin;
B Virüsünü Varsayalım. Teknoloji İlerledi Ve Şifreleyiciler Çıktı. B Virüsü Bir Tür Şifreleyici Kullanmaktadır. A AntiVirüs Yapımcısı, B Virüsünden İmza Alamıyor. E Ne Şekilde Yakalaması Gerekecek? Tabii Kide Virüsün İşleyiş Tarzını Takip Edecek. Bilgisayara Sızan B Virüsünün Neler Yaptığını Kontrol Edecek. Mesela Görev Yöneticisini Kapatmaya Çalışıyor Veya Kayıt Defterinden Değişiklik Yapmaya Çalışıyor. Yapımcı Bu Bilgileri Yazılımcısına Bildirir Ve AntiVirüs Programı B Virüsü İçin İmza Yerine Görev Yöneticisini Ve Kayıt Defterini Takip Ederek Şüpheli Gözüken Programları Karantinaya Alır."


McAfee-Antivirus-Support.jpeg


Umarım Elimden Geldiğince Anlamanızı Sağlamışımdır. İyi Forumlar Dilerim.
 
Son düzenleme:

Gryphon

Uzman üye
19 Nis 2016
1,316
1
$from = ist;
Öncelikle eline,emeğine sağlık dostum ama farklı renkler ve boşluklar kullanmalısın tüm konu mavi olunca okunmuyor :)
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.