ATATÜRK TEN 84 yıllık ders

farkımız olmalı

Yeni üye
22 Mar 2008
28
1
Efendiler! Geçmişte devlet ve hükümet yabancı sermayesinin jandarmalığından başka bir şey yapmadı. Burasını tutsak ülke yaptırmayız
TELEKOM'dan Petkim'e, bankalardan enerji ve sigorta şirketlerine kadar Türkiye'nin stratejik değerdeki kurumları birer birer yabancıların eline geçti. Bu durum, Türk ekonomisini daha da yabancı müdahalelere açık hale getirdi. Yabancıya satışta Atatürk'ün 84 yıl önceki uyarıları tamamen göz ardı edildi. Büyük Önder, 17 Şubat-4 Mart 1923 tarihleri arasında düzenlenen İzmir İktisat Kongresi açılışında, şu uyarıda bulunuyordu:

TUTSAK ÜLKE OLMAYIZ...
'EFENDİLER; iktisadiyat sahasında düşünür ve konuşurken sanılmasın ki, yabancı sermayesine düşmanız; hayır bizim ülkemiz mirası korur. Çok çalışma ve sermayeye gereksinimimiz var. Yasalarımıza uyma koşuluyla yabancı sermayelerine gereken güvenceyi vermeye her zaman hazırız. Yabancı sermayesi bizim çalışmamıza katılsın ve bizim ile onlar için yararlı sonuçlar versin. Geçmişte, Tanzimat devrinden sonra yabancı sermayesi müstesna bir mevkiye sahipti. Devlet ve hükümet yabancı sermayesinin jandarmalığından başka bir şey yapmamıştır. Her yeni ulus gibi Türkiye bunu uygun göremez. Burasını tutsak ülkesi yaptırmayız... Lozan Konferansı'nın ertelenmesi aynı sorun ve noktadan ileri gelir. Ordularımız en büyük bir zaferi elde etmişler ve yengi yürüyüşünü durduracak hiçbir engel mevcut değildir.'

HARAÇ VERİCİ OLURUZ
ATATÜRK, daha sonra tam bağımsızlığın ülke açısından hayati önem taşıdığının altını çiziyor ve 'Efendiler; görülüyor ki bu denli kesin ve yüksek bir askeri zaferden sonra da, bizi barışa kavuşmaktan engelleyen neden doğrudan doğruya ekonomik araçlardır. Çünkü bu devlet, bu ulus iktisadi egemenliğini sağlarsa, o kadar güçlü temel üzerinde yerleşmiş ve yükselmeye başlamış olacaktır ve artık bunu yerinden kımıldatmak mümkün olamayacaktır. İşte düşmanlarımızın, gerçek düşmanlarımızın olur vermedikleri, bir türlü rıza göstermedikleri budur...' değerlendirmesini yapıyor.
Sözlerinin devamında sanayinin önemine işaret eden Ulu Önder, 'Eğer zenaat konusunda müsamahakar olursak, o durumda sanayi ürünlerinde yine dışarının haraç vericisi oluruz. Ürünler ve yapılmışların servete çevrilmesi için ticarete gereksinimimiz vardır. Ticaretimizin yabancılar elinde kalması ülkemizin servetinden gereği kadar istifade edememeye neden olur' diyor.

__________________
 

sansar50

Katılımcı Üye
23 Ağu 2007
683
9
Londra
KeŞke Bİr 10 Sene Daha YaŞasaydi Atamiz Allah ÖmÜr Verseydİde Ozaman BÖyle Olmazdik Emİnİm Çok Farkli Bİr Konumda Olurduk...
 

muratuzun

Katılımcı Üye
10 Tem 2008
717
7
güzel bir şehir
WELCOME TO THE TURKISH DELEGATION

Dünyanın en büyük uluslar arası topluluğuna Türkiye'nin katılması için yapılan öneri karşısında Gazi Mustafa Kemal şöyle dedi:
"Başvurmayı düşünmüyoruz, fakat davet ederlerse katılırız."
Topluluk, "Başvurma zorunluluğu" uygulamaktan ilk kez vazgeçti ve 43 üyenin oybirliğiyle, Türkiye'nin topluluğa davet edilmesine kararı verildi.
Bu davet üzerine Türkiye,
Milletler Cemiyeti'ne katılmayı kabul etti.
Yıl 1932 idi.
[Milletler Cemiyeti'nin bir üyesi olması için Türkiye'ye davet yapılması konusundaki önerge hazırlandı.
(1 Temmuz 1932)]
♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣


EFENDİLER!

Avrupa'nın bütün ilerlemesine, yükselmesine ve medenileşmesime karşılık Türkiye tam tersine gerilemiş ve düşüş vâdisine yuvarlanadurmuştur.
Artık vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi bir takım zihniyetler belirdi.
Halbuki,
hangi istiklâl vardır ki, ecnebilerin nasihatleriyle, ecnebilerin pilanlarıyla yükselebilsin?..
Târih, böyle bir hâdiseyi kaydetmemiştir!..

M.K.Atatürk
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.