Atatürk'ün Liderlik Sırlari

CyberiAn

Özel Üye
8 Nis 2005
112
1
İstanbul
Türk Tarih Kurumu'ndan Prof. Dr. Hikmet Özdemir, Atatürk'ün liderlik sırlarını kitap haline getirdi. Başkent Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Haberal, "Atatürk'ün Liderlik Sırları" adlı kitaba yazdığı sunuşta kitabı, "Atatürk'ün liderlik özellikleriyle insan özelliklerinin birliğini anlamamız bakımından bütünlüklü bir çalışma" olarak niteledi. Kitapta Atatürk'ün liderlik sırları 12 başlık altında şöyle sıralanıyor:
1 Çalışkan, akılcı ve cesur olmak
2 Vatanına ve ulusuna kendini adamak (idealist olmak)
3 Gücünü ulustan ve onun temsilcisinden almak
4 Doğru zamanda doğru karar almak ve uygulamak
5 Savaşı ve barışı planlamak ve yönetmek (kriz yönetimi)
6 Düşüncelerini ulusla paylaşmak, ulusu dinlemek ve popülizmden uzak durmak
7 Sağlam bir tarih bilgisiyle zamanın önünde koşmak (milli vizyon)
8 Ekonomide öncülük
9 Orduyu yurttaşların eğitimi sürecine katmak
10 Laik, Cumhuriyetçi ve katılımcı yönetimi aramak
11 Gerçekçi ve bilgiye dayalı milliyetçilik (milli siyaset)
12 Her alanda uygar dünya ile yarışmak (milli ülkü)
 

cansın

Özel Üye
27 Nis 2008
8,788
31
Atatürk yaptığı her şey de Türk ruhuna, Türk geleneğine ve Türk' e yararlı olması amacını, fikrini ön planda tutmuştur. Onun plan sahası Türk vatanı sathı, refah ve medeniyet bakımından çağdaş medeniyetin üstüne çıkarmak istediği Türk milleti ve Türklük olmuştur. Çünkü O, elde edilmesi en güç , en mükemmel, en güzel ideale sahipti.


Değerli paylaşımınız için çok teşekkürler CyberiAn
 
12 Nis 2008
232
1
'' 6 Düşüncelerini ulusla paylaşmak, ulusu dinlemek ve popülizmden uzak durmak'''
bu şuanda dünyada yok denecek bi özlellik popülizm bi leder için dibi olmayan kuyuya atılması gereken bi özellik şimdiki zavallılar bunun esiri ama ATATÜRK dünyanın kabul etti büyük bi şahsiyet şimdikilerde leşine tükürülecek ... bunun farkına varıp işallah onu örnek alırlar
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.