Azrail (A.s)`IN uzuldugu Ve Sevindigi An

Köstebek-02

Yaşayan Forum Efsanesi
Çok Duygulandım
redface.gif

Cenab-ı Hak,Azrail Aleyhisselama;-"Ya Azrail!.Bir kimsenin ruhunu alırken hiç üzüldüğün oldumu?diye sordu.O: -" Ya Rabbi herşey Sana malum...Yalnız bir kulunun ruhunu alırken çok üzüldüm.Oda bir gemi dalgalar arasında parçalanıp batmıştı.Fakat o gemide kundakta bir bebek vardı.Anasının ölümü emrolunmuştu,bebeğin annesinin

ruhunu alırken çok üzüldüm.Sonra o bebek bir tahta parçasınnı üzerinde karaya çıkarak kurtuldu ve öksüz kaldı, dedi. Bu sefer Hak Teala:"Sevinerek ruhunu aldığın bir kimse hatırlıyor musun?diye sual ettiğinde Azrail(Aleyhisselam) -Evet Ya Rab!Zalim bir hükümdar vardı.Halk ondan bizar kalmıştı.İşte o zalim sultanın ruhunu kabzederken de sevindim, dedi. Allah(c.c.)(celle celalühu):-"Kim olduğunu hatırlıyor musun,o zalim padişahın? Azrail Aleyhisselam:-"Hayır hatırlamıyorum Ya Rab!deyince Cenab-ı Hak şöyle buyurdu"Hani o anasının canını üzülerek aldığın bebek varya,işte odur o zalim padişah!...!

alıntı

Allaha emanet olun babacanlarrr

Bu tip konuları güvenilir bir kaynaktan alıp paylaşın lütfen. Öyle alıntı yapılacak konular değildir.
Ayrıca ALLAH C.C. 'nün o mübarek ismini yazarken de büyük harf kullanılması doğrudur bence.

kuranı kerimde babacan azrail ismi hiçbir ayette geçmez.

Melekü'l-Mevt (ölüm meleği) olarak geçer..

(Zümer, 39/42)
(Secde, 32/11)
(Nisa,4/97)
(Enfal 50 )
(Nahl 32-33)
(Naziat 1-2)

benim bulduklarım bunlar bir çok ayettede çoğul veya melek olarak geçiyor.. babacan bu alıntı hadis veya mübarek bir zata mı aitttir..

Son düzenleme:
20-05-2008 açtıgım bir konu babacan kaynak yine hadislerden veya zatların anlatımlarından alıntıydı yanlış hatırlamıyorsam babacan :)

Geri

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.