BackTrack 5 Öğrenmek İsteyenlere

6 Tem 2011
212
1
GökYüzü
Merhaba Arkadaşlar,
İnternette BackTrack 5 ile ilgili bilgi toplamak için dolanıyordum ve gözüme çarptı " Linux BackTrack 5 " adında Türkçe yazılmış bir kitap çıkmış. Kitabın ortalama fiyatı 15 -20 TL araştırmalarıma göre çoğu alısveris sitesinde veya googleden arayip bulabilirsiniz Yazarı Kemal Demirez.

Kitabın Ön Kapak Resmi:
0000000349638_5_1.jpg


Kitapta Yer Alan Konular:

-Tanımlar
-BackTrack 5 Kurulumu
-Linux shell (Kabuk) ve Konsol
-BackTrack 5 Araçları
-Forensics
-Raporlama Araçları

Arka Kapak

Bilişim güvenlik profesyonelleri, ağ ve sistemlere gelebilecek saldırılar ve bu saldırıların engellenmesi konusunda derin bilgi ve birikim sahibi olan uzmanlardır. Hackerların kullandığı tüm saldırı yöntemlerini ve bu saldırıların nasıl bertaraf edileceğini çok iyi bilirler. Tüm bunlar için belirli bir bilgi ve becerinin olması yanında, kullanabilecekleri çeşitli materyallerin de olması gerekmektedir. İşte bu materyallerden en önemlilerinden bir tanesi, belki de en önemlisi, Linux'un güvenlik profesyonelleri için geliştirilmiş bir denetim ve test platformu olan ve aynı zamanda bedava sahip olabileceğiniz BackTrack 5 işletim sistemidir. Bu çalışmada, temel BackTrack 5 araçları ve bu araçların penetrasyon testlerinde (pentest-sızma testi) nasıl kullanılacağıyla ilgili bilgiler bulunacaktır. Türkiye'de hiç Türkçe kaynak bulunmayan böyle bir konuda (dünya da da pek fazla basılı kaynak olmadığını söyleyebilirim) elimden geldiğince faydalı olabilecek bir kitap hazırlamaya çalıştım.
Bu kitapta anlatılan yöntemlerin ve Linux BackTrack 5 işletim sistemindeki test araçlarının kanuna aykırı ve yasadışı kullanılması durumunda yazar ve yayınevi sorumlu tutulamaz. Kitapta anlatılan yöntemler, verilen örnekler tamamen eğitim amaçlı olup, bu bilgi ve yöntemlerin her ne şekilde olursa olsun yasadışı kullanılmasından doğabilecek sonuçlar ve yasal yükümlülükler yazar ve yayınevini bağlayıcı değildir, yazar ve yayınevi sorumlu tutulamaz.

(Bilgi Paylaştıkça Güzeldir:trl)
 
Son düzenleme:

kmml

Yeni üye
30 Tem 2008
11
0
Kitabı ben de aldım tüm arkadaşlarıma tavsiye ederim. Ayrıca buradan duyurmana sevindim SoldadoNegro arkadaşım. Haberi olmayanların da sayende haberi olmuş oldu.
 
6 Tem 2011
212
1
GökYüzü
Teşekkürler kmml arkadaşım . Kitabı bende araştırıyorum internetten alışveriş yapmama gibi bir huyum var :) al gülüm ver gülüm bazı magazalara sordm yok dediler bi bulsam bende alıcamda :)
 

kmml

Yeni üye
30 Tem 2008
11
0
D&R mağazalarında kitap var eğer bulunduğun yerde D&R varsa oradan alabilirsin.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.