Bakara Suresi / 154 ncü Ayet

Genghis Khan

Kıdemli Üye
18 Haz 2009
4,460
7
وَلاَ تَقُولُواْ لِمَنْ يُقْتَلُ فِي سَبيلِ اللّهِ أَمْوَاتٌ بَلْ أَحْيَاء وَلَكِن لاَّ تَشْعُرُونَ​

Ve lâ tekûlû li men yuktelu fî sebîlillâhi emvât(emvâtun), bel ehyâun ve lâkin lâ teş’urûn(teş’urûne).

Ve Allah yolunda öldürülen kimseler için “ölüler” demeyin. Hayır, onlar diridirler. Fakat siz, farkında olmazsınız.


Açıklama

Bismillâhirrahmânirrahîm

Allah'ın dostlarıyla düşmanları arasında yapılan savaşta bir Allah dostu şehit edilmişse ve kalp gözünüz açıksa, biri yerde yatan diğeri yukarı yükselen iki kişi göreceksiniz. bunlardan bir tanesi ölmüştür. Yerde yatan, şehit olan fizik vücuttur. Yüzü göklere, göğsü Allah'a dönüktür. yüzünde bir gülümseme vardır. Allah yolunda şehit olan kişinin ruhu vücudundan ayrılır göklerin ordularına o an karışır. başka bir hüviyette ve başka elbiselerledir.

Şehitlerin, ruhlarıyla yaşamaya devam ettiklerini baş gözleriyle görmek mümkün olmadığı için Allahû Tealâ "Siz onun şuuruna varamazsınız, onu hissedemezsiniz, onu baş gözlerinizle göremezsiniz." diyor.

Göklerin orduları, ruhlardan oluşur. Ruh bütün âlemlerde fizik olabilir, bütün âlemlerde fiziğin ötesine geçebilir. Ne zaman Allah'ın orduları bir savaş verirse, göklerin orduları mutlaka onlarla beraberdir. Bu sebeple Allah'ın ordularının insanlardan oluşan kesimi, sayıları az da olsa (düşmanlar kat kat fazla da olsa) Allah'ın yardımıyla gâlip gelirler. Yeter ki Allah'ın kendilerine yardım edeceğinden emin olsunlar.

Eğer Allahû Tealâ o savaşta size cenneti göstermişse, o gün dünya üzerindeki son gününüzdür. Korkmayın! atılın! Şehit olacaksınız. Allah'ın "göklerin orduları" dediği o muhteşem topluluğun içine siz de gireceksiniz.
 

BUYUKADA28

Üye
24 Kas 2009
174
11
ALLAH yolunda sehid olan kardeşlerimize ALLAH tn rahmet diliyorum.Mekanları cennet olsun din yolunda sehid oldular
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.