Başlıca Reset Nedenleri

S

SmL

Ziyaretçi
Başlıca Reset Nedenleri
1- CPU ve power supply fanlarini kontrol edin çalışıyormu. isinmadan dolayi yapiyo olabilir.
2- ram lerde sorun olabilir arıza yada birbirleriyle anakartla uyumsuzluk vs gibi. birden fazla ram varsa tek tek denenmeli yada başka ram kullanılmalı.
3- işlemci fanı yerine iyi oturmamış olabilir
4- çakışan programlar neden olabilir sorundan önce yuklediğinizprogramlrı kaldırıp deneyin.
5- harddiskte bad sektörde buna neden olabilir.
6- psu'dan gelen anakarta bağlanan kabloları bi daha kontrol et.
7- psu yetmiyor olabilir. yukseltmelisiniz yani para
8- bazı virüs ve spylar reset atmaya neden olabilir. antivirüs ve antispy programlarıyla taratmayıda deneyin.
9- İşlemcide termal macun var mı kontrol et.
10- ekran karti fani ve kabloları kontrol edilmeli.
11- işlemci ısısını kontrol et.
12- usb çıkışları.
13- oyun oynarken başına geliyorsa ekran kartının sogutması kötü olabilir.
14- şebekeden gelen voltajın düşük olmasından şebekede kısadevre değil ama atlama durumlarında reset olabilirki forumda baya bu nedenle reset atan vardı topraklama olmalı mutlaka. ve sadece b sayara ait piriz olsa iyi olur. (forumda bu nedende fazlaydı)
15- Power sp den de olabilir.(Eğer powerden ise hiç durmadan power splyni değiştirilmeli.Yoksa diğer parçalarda gider. b sayar yeni ise yada yeni bir parça falan taktıysa power supply kaldırmıyor olabilir. )
16- ekran kartında sorun olabilir. ( çıkartıp başka takmak çıkardığımızı başka yerde denemek gerekir)
17- anakartında sorun olabilir.
18- hard disk kablolarında sorun olabilir.
19- Pci slotlarına takılan ethernet kartından olabilir.
20- bios ayarları değiştirilmiş olabilir. default yapmak çözüm olabilir.
21- agp slotu bozuk olabilir.
22- kartlardan biri yanmış olabilir
23 çok düşük ihtimalde olsa biosun guncellenmemesindende kaynaklanan problem olabilir.
24- eğer daha önce kullanmadığınız bir işletim sistemini ik defa yuklediyseniz donanımınızın bu işlem sistemine yeterli konfigurasyona sahip olması gerekmektedir buda kilitlenmelere neden olabilir.
25- cd-dvd sürücüleride neden olabilir farklı sürücüler denenebilir kilitlenmelerde.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

TheCylient

Üye
12 Ocak 2006
218
1
Kardesim bendede GTA Vice City yukledikten sonra reset atiyodu...
En sonunda oynamaktan vazgectim..!
Hevesim kursagimda kaldi..!
 

delbos

Yeni üye
23 Tem 2007
1
0
slm arkadasım ben bişi sorucem bende p4 3,0 512 ram li pc var ve sürekli reset atıyor su sekilde anlatayım:
Pc yi actıktan sonra 5 dk olmadan pat pc reset atıyor işlemciden gelen sen saymaları duyabiliyroum sayma işlemi basladığında ekrana gelen yazılım bilgiler geldiğinde takrardan reset atıyor bunu 2 yada 3defa yapıyor ve sora kendi kendine hiç saymaya baslamadan sürekli reset atıyor daha sora kapanmıyor ve acılmıyor acma tusuna bastımda acılmıyor güç kaynağını açıp kapatıyorum yine acılmıyor ama 3'lü prizden komple kabloasunu cıkardığımda kapanıyor o şekilde acıyorum.
birde evde bulasık makinası veya çamaşır makinası çalıştığında da pc reset atıyor acaba benim güückaynağımda mı soprun var? bi yardımcı olursanız sevirim çok teşekkürler eder saygılar sunarım..
 

clark015

Katılımcı Üye
24 Haz 2007
479
6
31
wwW.TuRkHacKtEam.oRG
teşekkürler benim pc eskiden hep reset atardı şöyle yaptım düzeldi belki arkadaşların işine yarar BİLGİSAYARIMA GİRİN sol üstte sistem bilgisini görüntüle var ona tıklayın GELİŞMİŞE GELİN gelişmişte başlangıç ve kurtarmanın ayarlarına tıklayın otomatik olarak yeniden başlatı iptal edin inş anlatabilmişimdir:)
 

serender

Yeni üye
13 Kas 2007
7
0
arkadaşlar benim makinede reset atıyo ama çok sık deil şöyle 45dk 1 saatte bir .arada bir pencere açılıo diyoki ''sistem ciddi bir hasardan kurtarıldı'' rapor gönder diyom web sitesine yönlendirio ama ingilizcem ii olmadığından olayı çözemiom yardımcı olursanız cok sevinirim .....
 

esraaygul

Üye
18 Ağu 2007
232
0
benim bildiğime göre bilgisayar çoook ısınırsa kendini ya resetler yada kapanır ben bilgisayarın 1,5 gün açık bıraktım sürekli kendini resetlemeye başlamışdı



bide benim bilgisayarım şimdi kendini sürekli beklemeye alıyo ne yapmam lazım yardım ederseniz sevinirim [email protected]
 

jandark

Yeni üye
20 Ağu 2007
14
0
hocam benim makina normalde sağlıklı çalışıyo ama anlayamadığım şekilde makina ara sıra ilk açtığımda kendini reslieyip tekrar başlıyo bi mavi ekran gekiyo ne ram hatasına ne hdd hatasına benziyobi bilgin varsa paylaşabilirmisin tşekkürler...!
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.