BeEf Nedir? & Linux Kulübü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

REYNMEN

Katılımcı Üye
21 Ağu 2017
371
0
127.0.0.1
BeEf Nedir? &

BeEF Framework Nedir?


BeEF, The Browser Exploitation Framework'in kısaltmasıdır. Web tarayıcısına odaklanan bir penetrasyon test aracıdır.

Mobil istemciler de dahil olmak üzere müşterilere yönelik web tabanlı saldırılarla ilgili endişeler arttıkça, BeEF, profesyonel penetrasyon test cihazının istemci taraflı saldırı vektörlerini kullanarak gerçek bir hedef güvenlik ortamını değerlendirebilmesini sağlar. BeEF, bir veya daha fazla web tarayıcısını kendine bağlayarak ve bunları yönlendirilmiş komut modüllerini başlatmak ve tarayıcı bağlamında sisteme karşı daha fazla saldırı başlatmak için ana sunucu olarak kullanacaktır.


Mimarisi ve Çalışma Mantığı



Yukarıdaki görseli açıklayacak olursak; BeEF 3 katmandan oluşmaktadır.

1.Saldırgan veya Saldırganların kişisel bilgisayarları
2.BeEF’in kurulu olduğu master server
3.Kurbanlar

Bir şekilde BeEF’in ağına dahil olmuş kurbanlar sürekli bilgilerini BeEF’in kurulu olduğu ana sunucuya gönderirler. Saldırgan kendi IP adreslerini BeEF’in konfigürasyon dosyasından web arayüzüne girme izni verecek şekilde yapılandırdıktan sonra ana sunucunun web paneline kullanıcı adı ve parola ile erişim sağlarlar. Kurbanların tüm bilgileri sürekli ana sunucuya iletildiğinden saldırgan tüm kurbanların bilgilerine web arayüzü üzerinden ulaşabilecek.

Yani her bir kurban ile sadırgan arasındaki yapı aşağıdaki görseldeki gibi olacaktır.



Yeterince Açıklayıcı Olmamışsa Video da Ekleyebilirim.
İYİ FORUMLAR DİLERİM.
 
Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.