Beyler Sizin İçin Araba Oyunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sinat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
niye resmi kod içinde koydunki :D

5xch0.jpg

Güzel bir çalışma
Allahım yarabbim biri lütfen bir şey yapsın kardeşim daha öncelerde verildi güncellemiş oldun.
Kötü bir çalışma çünkü visual basic 6 oyun yapmak için değil program yapmak için microsoft tarafından aklı hayali geniş olan insanlara daha iyi hitab eden bir program olmuştur.

Allahım yarabbim biri lütfen bir şey yapsın kardeşim daha öncelerde verildi güncellemiş oldun.
Kötü bir çalışma çünkü visual basic 6 oyun yapmak için değil program yapmak için microsoft tarafından aklı hayali geniş olan insanlara daha iyi hitab eden bir program olmuştur.

katılıyorum sana kardeş adam her yere güzel çalşma yazıo farklı bi cümle kursa bişey demicem kopyala yapıştır:D

Kardeşim Binlerce Kez Verildi ama Emek vermişin madem Bize Tebrik Etmek Düşer ;)

Visual Basic Oyun Yapımında Kullanılmaz Kardeşim Gerçekten Oyun Yapmak İstiyorsan Oyun Motorları Vardır.
1-Game Maker
2-3d Game Studio
3-Unıty 3d
Bunlar Örneklerdir

saçmala yusuf :D
Bunu neye dayanarak söyledin bilmiyorum :D ama ne salladın ha :D :D

visual basic ile ne istersen yapabilirsin!

Adı üzerinde ; visual basic : görsel programlama! !! ;D

Acemisin anladık.. Ya visual basic le tam ekran oyun yapman için bile formu gizlemen lazım. Şimdi sen bana ek reference istemeyen bir 3d oyun göstersene vb ile yapılmış?

Acemisin anladık.. Ya visual basic le tam ekran oyun yapman için bile formu gizlemen lazım. Şimdi sen bana ek reference istemeyen bir 3d oyun göstersene vb ile yapılmış?

Senide anlıyorum 2 gün vb kullanınca pro oluyorsun ama 30 modelleme directx 9 opengl desteği var olan vb6 da yapabileceğin o kadar oyun varki örnek istersen vereyim elimde onlarca source var yukarıdaki mesajını editleyip özür dilemen çok iyi olur bence

bide hangi oyun java veya opengl vs şeyler istemiyor(Şimdi sen bana ek reference istemeyen bir 3d oyun göstersene vb ile yapılmış?)

Senide anlıyorum 2 gün vb kullanınca pro oluyorsun ama 30 modelleme directx 9 opengl desteği var olan vb6 da yapabileceğin o kadar oyun varki örnek istersen vereyim elimde onlarca source var yukarıdaki mesajını editleyip özür dilemen çok iyi olur bence

bide hangi oyun java veya opengl vs şeyler istemiyor(Şimdi sen bana ek reference istemeyen bir 3d oyun göstersene vb ile yapılmış?)

Diyelimki referans kullandın sadece visual basic ve directx/opengl ile 3d oyun yapabilirmisin?
Ayrıca ben özür dilencek kötü bir şey söylemedim.
Visual basic le oyun yaparsın ama visual basic ile oyun yapman doğru olmaz. Bak burda basic dili demiyorum visual basic diyorum. Ancak truevision ile yaparsın oda bir halta yaramaz.

(Şimdi sen bana ek reference istemeyen bir 3d oyun göstersene vb ile yapılmış?)
Oyun motorları var game maker gibi. Hiç olmassa c++ ile opengl kullanarak 3d yazarsın ancak visual basic ile ek(3d motorlar dışında) reference kullanmadan oyun yapamassın.
Yapsanda fps yerlerde gezer çünkü vb üst seviye program dilidir ve binary kodlarında çok kayıp olur.

Son düzenleme:

ben sana sorunun cevabını verdim 3d oyun yapılabilir. vb6 ile oyun motoru bile var half life 1 i araştırırsan sana cevapları verebilr.

Diyelimki referans kullandın sadece visual basic ve directx/opengl ile 3d oyun yapabilirmisin?.
evet yapabilrisin

Ayrıca ben özür dilencek kötü bir şey söylemedim.
birine hiçbir fikrin olmadığı bir konuda acemisin demek hakarettir kendin bilmiyorsan başkasınada bişey söylemek hakkına sahip deilsin.

Visual basic le oyun yaparsın ama visual basic ile oyun yapman doğru olmaz. Bak burda basic dili demiyorum visual basic diyorum. Ancak truevision ile yaparsın oda bir halta yaramaz..
3d olduktan sonra bi önemi yok zaten opengl ile vb6 console tam uyumlu bunun araştırmasını çok yaptım delphide bile oyun motoru yapılabiliyor

Oyun motorları var game maker gibi. Hiç olmassa c++ ile opengl kullanarak 3d yazarsın ancak visual basic ile ek(3d motorlar dışında) reference kullanmadan oyun yapamassın..
mantıklı olabilirsek 3d motor dışında da yapılabilir son yıllarda vb2010 için eklentiler yayınlandı. ücretli olduğu için bilen fazla yok ama araştırma yapabilirsen farklı oyun motorlarının codebaselerini bulabilirsin yada ingilizce makalelerini.

Yapsanda fps yerlerde gezer çünkü vb üst seviye program dilidir ve binary kodlarında çok kayıp olur.
maksat oyun yapmaksa hızlandırmanında bir çözüm yolu vardır. sonuçta vb mantık dilidir.

Son düzenleme:
Adam Usta Bir Kere Sen Kimsin ki Ustaya Acemi Diyorsun ?
Usta olduğu belli oluyor; konu sahibinin mesajlarına bakarsan anlarsın demek istediğimi.

3d olduktan sonra bi önemi yok zaten opengl ile vb6 console tam uyumlu bunun araştırmasını çok yaptım delphide bile oyun motoru yapılabiliyor
Visual Basic 6 da console var mı?

mantıklı olabilirsek 3d motor dışında da yapılabilir son yıllarda vb2010 için eklentiler yayınlandı. ücretli olduğu için bilen fazla yok ama araştırma yapabilirsen farklı oyun motorlarının codebaselerini bulabilirsin yada ingilizce makalelerini.
Ben visual basic 6.0 hakkında konuştum.
Mantıklı olalım; eğer visual basic 6.0 oyun yapmak için ideal olsaydı 'Ole automation' otomatik olarak referans eklenmezdi.

maksat oyun yapmaksa hızlandırmanında bir çözüm yolu vardır. sonuçta vb mantık dilidir.
Tabiki var hızlandırma ama benim demek istediğim şey visual basic (NET Serisi Hariç) oyun yapmak için kullanımı doğru değildir.

banlanmaya kadar gidecek biliyorum tartışma ortamı olurşturmak yasak ama sana cevap vereceğim vb console opengl ve directx desteğine komut göndermek için yaptığın menüye denir yani bi form oluşturursun ve komutları ona yazarsın console budur. vb6 ile 3d oyun yapılabilr. vb2010 örnek vermemin nedeni yapılan eklentileri vb6 yada ekleme yapılabilmesidir.

banlanmaya kadar gidecek biliyorum tartışma ortamı olurşturmak yasak ama sana cevap vereceğim vb console opengl ve directx desteğine komut göndermek için yaptığın menüye denir yani bi form oluşturursun ve komutları ona yazarsın console budur. vb6 ile 3d oyun yapılabilr. vb2010 örnek vermemin nedeni yapılan eklentileri vb6 yada ekleme yapılabilmesidir.
Benim kastettiğim console konsol uygulaması. Çünkü eğer oyunu form üzerinden yaparsan formu tam ekran yaparsın buda doğru olmaz. Ben de zaten vb 6 ile 3d oyun yapılmaz demedim, iyice uğraşırsan çok da güzel olur ancak visual basic 6 oyun yapmaya yatkın bir dil değildir (Oyun yapmak için yapılmamıştır). Ayrıca tartışma yapmayalım başkasının konusu üzerinden. Özel mesaj ile tartışabiliriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.