Beyond Compare (Linux) 3.2.4

Virtual Root

Kıdemli Üye
8 Haz 2008
3,488
5
Beyond Compare, gelişmiş, faydalı, dosya ve klasör kıyaslama programı. Dosya ve klasör kıyaslaması yanında görsel olarak kodları değiştirebilir, dizinler arasında eşzamanlılık yapabilir.

Program dizin yapısının enstantane fotoğrafı da çeker. Daha sonraki tarihte aynı dizinle bunu karşılaştırabilir. Ayrıntılı analiz sağlar, geniş dosya aralığında çalışır ve script kodları üzerinde çalışma yapabilir.

Program açılan dosya ve klasörleri yan yana kıyaslar. Bu dosyalardaki farklı alanlar farklı renklerle vurgulanır. Seçili iki klasörü hızlı ve kısa yoldan kıyaslayabilir. Bu kıyaslama sonrası birbirine uydurma, kopyalama, taşıma, yeniden adlandırma, silme gibi çeşitli düzenlemeler yapabilirsiniz. Mesela, iki metin dosyası karşılaştırıldığında farklı kısımlar program tarafından hemen ortaya çıkartılır.

Programın ayrıca dosya eşzamanlılığı (senkronize/birbirine uydurma) sayesinde kıyaslama yapısı farklı olanları da vurgulayabilir. FTP sitelerini kıyaslayabilir. Genişletilebilir alt dosya yapısıyla iki web sitesinin güncelleme uygunluğunu denetleyebilir. Unicode ve MBCS için tam destek sağlamanın yanında kod değiştirme ve birleştirme içinde iyi bir araç. Delphi DFM dosyalarını da kıyaslar ve düzenleyebilir.

Programın kıyaslama sihirbazı (Compare Wizard) yoluyla işinizi adım adım yapabilirsiniz. İki klasörü kıyasla. İki dosyayı kıyasla. Kaynak kod desteğiyle kaynağı birleştir. Kopyalanan veriyi kıyasla. FTP sitesiyle birbirine uydur. Bir zamanda enstantane al gibi seçenekler mevcut.

Özellikler:
Metin içinde değişiklik yapılabilir.
Unicode ve MBCS desteği var.
Delphi DFM dosyalarını metin olarak düzenleyip, kıyaslayabilir.
Pano, dosya ve yazıcıya çıktı desteği var.
Dizin karşılaştırma raporu oluşturabilir.
Klasör, ZIP arşiv, FTP sitelerini kıyaslar.
Değişen kodları birleştirebilir.
Daha sonra karşılaştırmak amacıyla enstantane fotoğraf çekebilir.
Alt klasörler genişletilebilir.
Kıyaslama sonrası farklı olanlar farklı renklerle gösterilir.
Kıyaslama için birçok süzgeç mevcut.
Dosyaları yan yana kıyaslar.
Kıyaslama sihirbazı mevcut.
Sürükle bırak desteği mevcut.
Dosya farklılığını rapor edebilir.
İkili (binary) dosya içeriğini kıyaslayabilir.

Not: İnndirdiğiniz dosya Linux'un TAR.GZ dosya biçimidir. Ayrıca Debian Paketini ve RPM Paketini innDirebilirsiniz.

Programın lisanslı fiyatı ise 30$'dır.
»»» Programı innDir «««
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.