bilgisayar kendini resetliyor acil yardım (mavi ekran)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan balik_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

balik_

Katılımcı Üye
arkadaşlar bilgisayar kendini aşırı zorluyor ve kısa süre sonra kendi kendisini kapatıp ekrana şu hata mesajını veriyor:
bir sorun algılandı ve bilgisayarın zarar görmemesi için windows kapatıldı.
driver_IRQL_not_less_or_EQUAL
bu durdur hatasını ekranda ilk kez görüyorsanız bilg yeniden başlatın bu ekran yeniden karşınıza çıkarsa aşağıdaki adımları izleyin. yeni tüm donanım ve yazılımlarınızın doğru yüklenmesini sağlayın. bu yeni bir kurulumsa gereksinim duyabileceğiniz windows güncelleştirmelerini donanım ve yazılım üreticinizden isteyin.
sorun devam ederse yeni yüklenen tüm donanım ve yazılımları devre dışı bırakın veya kaldırın. önbelleğe alma ve gölgeleme gibi BİOS bellek seçeneklerini devre dışı bırakın. bileşenleri kaldırmak veya devre dışı bırakmak için bilgisayarı güvenli modda açın.
teknik bilgiler
*** stop :0x000000D1 (0XFD50DAC4, 0X00000002, 0X00000000, 0XF4C73A80)
***sbbotdi.sys-adress F4C73A80 base at F4C72000 Datestamp 475bb246
daha fazla bilgi için sistem yöneticinize veya teknik destek grubuna başvururun.

bu durumda ne yapabilirim bu neden kaynaklanıyor ? yardımcı olursanız çok makbule geçer tam da sınav zamanına denk geldi yaw :(

ark en temiz yolu format ama once aygit yoneticisinden driverlarinda eksik varmi ona bak sorun ondan kaynaklanabilir yoksa formati at

üstad ramların gitmiş senin. Sen en iyisi Kasayı ac. Pcnini fişini prizden cıkar. Anakartın üstündeki Pili cıkar 10 saniye bekle tekrar yerine tak. Anakart kendini sıfırlıyacak,,, daha sonra ram veya ramlarını slotlardan cıkar silgi ile bir güzel sil. Yerine tak. Pcyi başlat....

arkadaşlar daha yeni format attım, driverları yükledim aygıt yöneticisine baktım eksik driver yok. hem bilgisayar dizüstü , içini açmam mümkün değil. garanti süresi de bitmedi. şuan normal çalışıyor ama dün burnumdan getirdi. bilgisayar kendini zorlamaya başlayınca görev yöneticisini açtım işlemlere baktım en altta
system: 45-50-60 civarında
sistem boşta : 2-1-0 civarı. 0 olunca bilgisayar kapanıyor.

bilgisayarcıya ***ürsem bana maliyeti en fazla ne olur ?

sistem aygıtlarında çakışma olup olmadına bak eğer yoksa madem içini açamıyorsun garantiside var diyorsun en iyisi makinan iyice cortlamadan servisine ***ürmendir 20-25 ytl civarı bir ücret alırlar tahminimce ama içini açabilseydin arkadaşında söylediği gibi fişi çekip anakarttaki pili çıkarıp sonra takıp ardındanda ramlerin üzerini silgiyle silersen ***ürmene gerek kalmazdı ama garanti kapsamından çıkar sana en fazla bu kadar yardım edebilirim seçenekler önünde haydi rastgele umarım yardım edebilmişimdir...

kardeş aygıt çkısması nedir kısaca yazarsan iyi olur ? onu da kontrol edeyimde olmazsa tamire vereyim bilgisayarı

bilgisayarım sağ klik yap özellikler>donanım>aygıt yöneticisi>sistem aygıtlarına tıkla bak bakalım orda bi acaiplik varmı sistem driverlerinde çakışma olursa eğer o aygıtın üzerinde kırmızı bir çarpı işareti olur zaten eğer varsa o aygıtın üzerine çift tıkla kaynaklara gel ordan değiştir bunu yapamadıysan eğer kırmızı çarpı işareti olan aygıta iki kere tıkla kaldır tekrar kur eğer yoksa buraları fazla kurcalamamanı tavsiye ederim yoksa formattan başka kurtarman söz konusu değil kolay gelsin

bios unuza girip irq ayarların elle mi yapılandırılmış otomatik mi bakın eğer elleyse değişiklik yapın LOAD to DEFAULT SETTİNGS ?? yapın hallolur. ;)

ya da büyük ihtimal, driverlarından bir tanesi problemli...
Öncelikle, bilgisayarda ekran kartı haricinde takılı olan bütün donanımları cıkartıp, pci slotundan bağlı olanları...

Bu şekilde test edin..
eğer sorun devam etmiosa, aygıtların slotlarını değiştirin, genellikle 1 aralık bırakarak takmak işe yarar...
Eğer ses kartın onboard değilse o zaman birde ses kartın takılı kalsın sistemde ama onunda slotunu değiştirin..
En alt pci slotunun en üstü uygun olur...

genellikle ekran kartının fanı arıza yapınca da da böyle olur... sokete bağlı kablonun kısa devre olup olmadığını özellikle kontrol edin ;)

Son düzenleme:
arkadaşlar dün baktığımda aygıt yöneticisinde iki driver da sarı renkte bir uyarı vardı. sürücüyü yeniden yükledim güncelleştirme yaptım. sarı uyarı işareti kaybolmuştu ama hala reset atıyordu.

başka iki tanesinde de kırmızı çarpı işareti vardı. bunlar ise atheros ağ bağdaştırıcılarıydı. ben bunları devre dışı bırakmıştım. masaüstündeki kablosuz ağ simgesi ve ikinci yerel ağ bağlantısı simgelerini kaldırmak için. 1 tane yerel ağ bağlantısı kullanıyordum çünkü. kablosuz ağ bağlantısına ve ikinci yerel ağ bağlantısına gerek duymamıştım.

bunlarıda etkin hale getirdim, çarpı işareti gitti. şimdi donanım ayarlarında hiçbir sorun görünmüyor.
eğer yine reset atmaya başlarsa bios ayarlarına bakarım onuda kontrol ederim.

ilginiz için çok çok teşekkür ediyorum arkadaşlar.

formata gerek yok eyer windows xp cd n varsa onu tak pc yeniden başlat o dit sesi gelmeden önce hep deleteye bas gelen sayfada advandhıc bios ayarlarına gir orada seçenekler var onun birini hdd yap diyerini cd rom yap sonra F10 a bas ve y y bas cd den ön yükleme için bi tuşa bas diyecek sen enter a ba o kendi kendine bişey yapacak sonra bi sayfa gelecek orada devam et yada onar var r ye basınca onarır bas r ye sonra sayfa gelince 1 e bas ve entır a tıkla sonra bişey daha gelecek ve bunu yaz CHKDSK /R aynen böle yaz arasında boşluk var dikkat et

Son düzenleme:
kardeş format attıktan sonra oldu zaten, öbür seferde aynı şekilde hata veriyordu sonra sağı solu güncellediğimde felan bi daha hata vermemişti. geçen gün yine format attım yine driverları yüklemeye başlarken hata verdi. dün beni çileden çıkardı ama bugün şeytan kulağına kurşun efendi efendi çalışıyor. inşallah bir daha hata vermez. şimdilik bekle gör politikası izliyorum :confused:

bildiğim kadarıyla mavi ekran hatalarının çoğu rem'den kayneklanan sebeplerden dolayı oluyor
pc'nin rem-ini çıkartıp ordaki yuvasını temizlersen sorununu büyük ihtimalle çözersin
hadi kolaygele.......

evet dizüstü, şimdilik sorun çıkarmıyor (en azından dün hiç sorun çıkarmadı) bi daha aynısını yaparsa servise vereceğim garanti kapsamında olduğu için hallederler. ilginiz için teşekkürler beyler. Allah razı olsun

kardeşim sorunun büyük bir ihtimal hallolmuş gözüküyor büyük ihtimallede tekerrür etmez eğer ki ederse teknik servisine gitmen en iyisi olur...

sorun driverlardaydı büyük ihtimal. çünkü tümünü gözden geçirip eksikleri giderince 2 gündür hata vermiyor.:D eğer yine hata verirse servise veririm. :(

arkadaşlar size bi güzellik yapacam. program bölümünü takip edin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.