Çözüldü Bilgisayarın Belli Zamanlarda Tuhaf Bir Yazı İle Resetlemesi

AkhenadoN

Katılımcı Üye
12 Ağu 2015
602
0
Çanakkale
Merhaba, masaüstü bilgisayarım kendi kendine üzülen yüz belirim tekrar başlıyor yazısı çıkıyor ve arka plan mavi oluyor. Bu hatayı daha önce hiç tanıklık etmediğim için anlayamadım. Acaba sorun nedir ve ne yapabilirim?
 

hackishack

Katılımcı Üye
20 Haz 2020
824
158
Liverpool UK
Kayıt defterini temizlemeyi deneyin. Düzelir diye umuyorum. Aynı zamanda bu tuhaf yazının ne olduğunu anlamaya çalışıyorum. Crackli Windowsta bile böyle saçma bir ibare bulunmaz. Yerinde olsam temiz bir format atardım. Sen yine de önce alternatifleri dene.
 

Nikon of Disast

Uzman üye
16 May 2020
1,641
1,171
Ss atabilme şansınız var mı?

Büyük ihtimalle mavi ekran alıyorsunuz, mavi ekran kodunu görmek için kullanacağım, şöyle bir hata alıyorsunuzdur;

1200px-Bsodwindows10.png



Stop Code'u atabilirseniz yardımcı olabilirim.
 

TaoLao

Katılımcı Üye
4 Ara 2020
602
200
127.0.0.1
Merhaba, Windows ve driver'larınız ile ilgili güncelleştirmeleri yükleyin.
Anti virüs kullanıyorsanız 1 gününüzü anti virüs olmadan geçirin, bazen antivirüs servisleri bu gibi sorunlara neden olabiliyor, eğer sorun anti virüs yüzünden ise faklı bir bir anti virüs tercih edin.
Son olarak bilgisayarınıza Malwarebytes kurup gün içinde farklı zamanlarda taramalar yapın. İyi forumlar.
 

'Saruca

Uzman üye
4 Ocak 2020
1,098
751
tnziel
Merhaba, bunun nedeni çok. Sistem dosyasının bozulması, windows güncellemeleri, uyumsuz BIOS sürümü, yetersiz hava dolaşımı, virüsler, gevşek kablolama, eski programlar ve sürücüler ve bilgisayara bağlı donanımlar şeklinde ifade edilebilir. Hepsinin hata kodu farklı ancak hepsini özetlemek gerekir.

  • Gevşek Kablolamanın çözümü soketleri ve kabloları tek tek kontrol etmek olacaktır.
    Fazlalık donanımların çözümü de bilgisayara gereksiz olarak takılı olan flash, klavye, kulaklık gibi şeyleri çıkarmanız olacaktır.

  • Yetersiz depolamanın çözümü ise depolama birimini dolduran diğer uygulamaları kaldırmak olacaktır.

  • Yetersiz hava dolaşımının çözümü bilgisayarınız fanlarının kontrolü ve bilgisayar kazasınız belirli hava noktalarında (kasa önü, arkası, altı veya diğer yerler) engel olmasıdır. Onların önünü açın.

  • BIOS güncellemeleri kontrol edin. Eğer BIOS eskimişse bu olay yaşanabilmektedir.

  • Virüsler ve kötü yazılımlar cihazları bozabilir. Virüs taraması yapın.

  • Windows güncellemesinin çözümü ise sistemi geri yüklemek olacaktır. Bunun için ayarlar>güncelleştirme ve güvenlik>güncelleme geçmişi>güncelleştirmeleri kaldır şeklinde yapabilirsiniz. Veya sistem geri yükleme yapabilirsiniz. Bunu da Denetim Masası>Kurtarma>Geri yükleme noktası oluştur>Sistem geri yükleme şeklinde yapabilirsiniz.

  • Eski sürücü çözümü ise sürücülerin hepsini güncellemek olacaktır.
 

Le Chiffre

Katılımcı Üye
4 Ocak 2006
891
55
word.exe
Merhabalar;

Mavi ekran hatası genellikle bios güncellemeleri, yazılımsal sorunlar ya da virüsler'den kaynaklıdır. İlk yapmanız gereken Driver Sürücüleriniz güncel mi onu kontrol edin daha sonrasında Bios Güncellemeri var mı onu kontrol edin, bir Anti-Virüs programı kurarak bilgisayarınızı detaylı tarama yapın. Eğer tüm bu işlemleri yaptınız hiçbir sorun görmüyorsanız ve hala daha mavi ekran hatası alıyorsanız, Sistem Geri Yüklemeyi kullanın.
Sistem Geri Yüklemesi için;
1-Başlat düğmesini seçin, ardından görev çubuğundaki Başlat düğmesinin yanındaki arama kutusuna Denetim Masası yazın ve sonuçlardan Denetim Masası 'nı (masaüstü uygulaması) seçin.
2-Kurtarmak için arama denetim masası ve Kurtarma >> İleri'yi seçin.
3-Ve son olarak, sorunlu uygulama, sürücü veya güncelleştirme ile ilgili geri yükleme noktasını seçin ve ardından İleri > Son’u seçin.

Tüm bu adımları yaptığınızda hatanız çözülecektir.

Saygılarımla.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.