Bilgisayarınızı korumak için hangi antileri kullanıyorsunuz?

denizkalma

Katılımcı Üye
14 Ocak 2021
976
264
Pcnizi korumak için hangi antivirüs yazılımlarını kullanıyorsunuz, sebebini açıklayarak neden sevdiğinizi söyleyerek öneride bulunun. Arayanlara yardımcı olabilir, ben kaspersky ve malwarebytes kullanıyorum ve herkese öneririm, kasperskyi bilenler çok olur ama malwarebytesi bilmeyen varsa indirmeden geçmesin cidden çok iyidir
 
Son düzenleme:

centoğlu

Üye
18 Şub 2021
142
26
YERLİ TEKSAS
Merhabalar,
  • 1.🥇 Avira – 2021 yılında en iyi ücretsiz Windows antivirüs.
  • 2.🥈 Panda – Yeni başlayanlara uygun arayüz ile güçlü antivirüs koruması.
  • 3.🥉 Sophos – 3 PC için uzaktan erişim ile iyi gerçek zamanlı tarama.
  • 4. Kaspersky – VPN, dark web izleme ve parola yöneticisi gibi ücretsiz ekstralar.
  • 5. Bitdefender – Düşük CPU kullanımı ile basit, ücretsiz antivirüs.
En iyi virüsten koruma sağlayıcılarından biri olan Norton, ücretsiz paketini kısa süre önce kaldırdı, Ancak Norton hala mevcut en iyi internet güvenliği sağlayıcılardan biri. Eğer ücretsiz antivirüslerin dertleriyle uğraşmak istemiyorsanız, Norton 360 gibi düşük maliyetli premium antivirüsler her zaman iyi bir seçimdir.

  • Avast. Avast ve onun alt şirketi AVG, son derece yaygın olarak kullanılan ücretsiz antivirüs yazılımları (Avast Free Antivirus ve AVG AntiVirus Free) birlikte, gizlilik ihlali yapmış olmaları onların itibarını sarsmıştır.
  • TotalAV. TotalAV 2021 yılı için iyi antivirüslerden biri. Mükemmel gerçek zamanlı tarama, güçlü cihaz optimizasyon araçları ve sınırsız veri içeren bir VPN ile birlikte gelir. Ancak sadece basit bir antivirüs tarayıcısı sunar ve bu listedeki diğer ürünler kadar kapsamlı değildir. Ancak kaliteli bir antivirüs istiyorsanız, TotalAV’nin düşük maliyetli internet güvenlik paketleri, piyasanın en iyilerindendir .
  • Norton. Norton’un Windows virüsten koruma yazılımı için “ücretsiz deneme” bile içermemesi gerçekten üzücü. Ancak, daha önce söylediğim gibi, Norton hala PC koruması konusunda dünyanın en iyi antivirüslerinden biridir. Premium koruma arıyorsanız, Norton muhtemelen en iyi seçenektir.
Başka bilgiler öğrenmek için tıklayınız
 

bugradnmz

Yeni üye
2 Kas 2019
20
3
Pripyat
Orjinal Eset Endpoint Antivirüs kullanıyorum. Çok memnunum. Kaynakları pek tüketmiyor. Sık sık veri tabanı güncellemesi alıyor. Torrent, crack gibi şeylerle haşır neşirim. Beni uyarırsa ve kaynaktan emin değilsem uyarısını dikkate alıp ayrılıyorum. Bu sayede bilgisarıma son 2 yıldır format atmam gerekmedi. Arka planda çalışan uygulama ve hizmetlere şöyle bir göz gezdirdiğimde de gözüme zararlı bir şey çarpmıyor. Temiz olduğumu düşünüyorum.
 

Narisca

Katılımcı Üye
11 Mar 2021
421
198
Londra
Ben şahsen herhangi bir program kullanmıyorum çünki, indireceğim dosyanın veyahut gireceğim sitenin güvenilir olduğuna emin olmadan giriş yapmıyorum veyahut indirmiyorum, dikkat edersen hiç gerek kalmıyor aslında. Fakat ben yinede kullanayım diyorsan Windows 10 kullanıyorsan Windows Defender kullanmanı öneriyorum direk.
 

3vn2odzn

Uzman üye
17 Ocak 2019
1,183
228
Loxcey Sixs
Pcnizi korumak için hangi antivirüs yazılımlarını kullanıyorsunuz, sebebini açıklayarak neden sevdiğinizi söyleyerek öneride bulunun. Arayanlara yardımcı olabilir, ben kaspersky ve malwarebytes kullanıyorum ve herkese öneririm, kasperskyi bilenler çok olur ama malwarebytesi bilmeyen varsa indirmeden geçmesin cidden çok iyidir
Merhabalar; ben bütün cihazlarımda Kaspersky Antivirüs kullanıyorum.
Hem telefonumda hem PC hem de tablet'de kullanıyorum.
Hepsi birbiriyle optimize şekilde Kaspersky Cloud'a bağlı olarak çalışıyor.
Yani açtığınız bir Kaspersky Cloud hesabıyla her cihazınızın durumunu uzaktan izleyebiliyor ve mobil cihazları uzaktan kilitleyebiliyor ve ya çalıntı moduna geçirilip açan kişilerin fotoğrafını alabiliyorsunuz. Ayrıca içindeki bütün verileri kilitleyebiliyor ya da uzaktan silebiliyorsunuz. Güvenlik açısından taramaları ve veritabanı güncellemelerini oldukça performlanslı şekilde gerçekleştiriyor. Güvenlik konusunda da en iddialı şirket diyebilirim. Uygulama içi araçları gayet iyi ve premium sürümünün fiyatı uygun. Aşağıdaki linkten ana sayfasına erişebilirsiniz. Fakat unutmayın güvenlik kullanıcıda biter.


 

KaptanTR

Administrator
17 Nis 2015
1,636
1,525
25
Kurtlar Vadisi
Merhaba,
Kullanım alanlarına göre değişkenlik gösteren bir durum, anti-virüs programları iki farklı mimari üzerine kuruludur. 1.si proaktif 2. ise reaktif bunları açmak gerekirse:

1-Proaktif Koruma
En iyi şöyle anlatabiliriz; şimdi bir zombi istilası var, ve bu zombilerin sizin evinize girmesini mi isterseniz yoksa girmesin diye tel örgüler çekip girişlerini mi engellersiniz? Cevabı çok açık evime girmeden dışarıda etkisiz hale getiririm ve evime yapılacak saldırıyı bertaraf ederim. işte proaktif koruma budur. Virüsü daha içeriye girmeden engeller.

2-Reaktif Koruma
Reaktif koruma şöyle bir şey; şimdi bankaya bir müşteri geldi ve işlem yapacak bu kişinin iyi niyetli olup olmaması bizi ilgilendirmez adam parasını çekip gidecek ya da yatıracak vs. Biz burada tipe göre insan seçmiyoruz sonuçta o bir müşteri. Bu kişinin kötü niyetli olduğunu ve bankada hırsızlık ya da dolandırıcılık yapmaya çalıştığını anladık ve hemen güvenlikler geldi adamı etkisiz hale getirdi. Yani içeriye girdikten sonra, asıl amacını anlayıp engelledik. İşte bu reaktif korumadır.

Reaktif mimarisini genelde şirketler kullanmakta. Kullanıcılar ise Proaktif mimarisini tercih eder.

Proaktif Anti-Virüsler;
Kaspersky, Eset, Avast, Avg, Norton, Microsoft Defender vb…

Reaktif Anti-Virüsler;
Mcafee, Symantec vb…
 

Niko7THT

Üye
20 Nis 2020
132
20
Merhaba.
En iyi Anti-Virus programları
Kaspersky,Bitdefender,Norton,McAfee,Intego,Total Av
Kaspersky
En iyi Anti-Virus uygulamalarından biri Kaspersky.
Kaspersky kötü amaçlı yazılımları,Web filtreleme yoluyla URL engeller.Güvenli bir tarayıcıya sahiptir.Wi-Fi ağına bağlandığınızda sınırlı kullanımlı VPN-e sahiptir.Android,MacOS,iOS kullanılabilir.


Bitdefender Antivirus Free Edition


Bitdefender Antivirus Free Edition,
Gelişmiş bir antivirus motoruna sahip güzel tasarıma sahip uygulamadır. Uygulamanın en iyi özelliklerinden biri bulut tabanlı algılamayı kullanarak makinenizi arka planda otomatik olarak tarar ve ardından herhangi bir kötü amaçlı yazılım veya tehlike karşılaşırsa daha derin bir tarama gerçekleştirir.Kaspersky gibi kötü amaçlı URL'leri engeller ve yazılımlara tehditlere karşı koruma sağlamak için kullanır. Yeni özelliklerden biri sizi kimlikleri çalmaya çalıştığı bilinen sitelerden uzak tutmak için daha gelişmiş filtreler kullanan sahtekarlığı önleme ve kimlikleri çalma gibi seçenekleri bulunur.
 

Nonantiy

Moderasyon Ekibi Lider Yardımcısı
28 Haz 2020
1,961
1,056
Kayseri
Merhabalar, eger ne indirdinize vb billen dikkat eden biriyseniz kullanmaniza gerek oldugunu dusunmuyorum. Eger kullanmak isterseniz bir Rus firmasi olan Kaspersky.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.