Bu code ne yapıyor ?

porrsuk

Üye
15 Şub 2021
118
20

Bu (c #) kodu tam olarak ne yapıyor ?

Ve bunu ardunio koduna nasıl dönüştürebilirim?


Kod:
using System;
using System.Diagnostics;

namespace ConsoleApplication1
{
  internal class Program
  {
    private static void Main(string[] args)
    {
      Process[] processes = Process.GetProcesses();
      int num = 0;
      foreach (Process process in processes)
      {
        if (process.ProcessName == "servisatk")
        {
          process.Kill();
          num = 1;
          break;
        }
        num = 0;
 
Son düzenleme:

Starzz

Üye
21 Haz 2015
238
58
Python kodu değil c# kodu bu. Proccess class'ının içerisinden GetProccess fonksiyonunu çağırıp bir diziye atmış. Daha sonra bu diziyi foreach kullanaeak tek tek döndürmüş ve dizinin proccessname prop u eğer verilen string değer ise statment içerisindeki işlemleri yap diyor. Num = 1 gibi.
 

N S

Uzman üye
19 Haz 2013
1,133
204
bu bir c#console applicaiton
main void yani program açıldığıdna ilk çalışacak kodların olduğu blokta sırasıyla şu işlemler yapılmış;
1) num diye bir integer değişken tanımlamış system.diagnostic kütüphanesiyle processleri bir diziye atamış (çalışan işlemler)
2) dizi içerisinde adı "servisatk" olanişlemi bulup o işlemi sonlandırmış ve daha sonra num parametresine 1 değerini atamış
3) döngüden çıkmış ve num değerini tekrardan 0 a eşitlemiş
not: num bu kullanımda neden var çözemedim tamamen gereksiz. Belki proces dizisinde ki ilgili iterasyon değerini bulmak istemiş olabilir ama foreach ile bunu yapmak ekstra gereksiz iş for kullanıp proccess.lenght ile dönüp iterasyon değerini döndürebilir.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.