Burası Türkiye...

immortal_34

Katılımcı Üye
7 Tem 2006
292
10
ZeytinBurnu
sevgi_mucadele.jpg


Konya'da, 2002 yılında yanlış anestezi sonucu kızı Sevgi'nin 2 yaşındayken bitkisel hayata girmesiyle hukuk mücadelesine başlayan baba Muammer Öz, temyize ***ürdükleri kararın 14 ay sonra imza eksikliği nedeniyle bozulmasına tepki gösterirken, kızı adına web sitesi hazırladı.

Evinde ailesiyle birlikte basın toplantısı düzenleyen 7 yaşındaki Sevgi Öz'ün babası Muammer Öz, 2002 yılında kızının ayağının aksaması nedeniyle o zamanki SSK Hastanesi'ne başvurduklarını anlatarak, "Kızım, burada kalça çıkığı nedeniyle ameliyat yapılırken anestezi hatası yüzünden bitkisel hayata girdi. Ben de bunun ardından hukuk mücadelesi vermeye başladım. Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Yüksek Sağlık Şurası'na giden dosya 3 yılda geldi. Dosyanın gelmesiyle birlikte 3. Ağır Ceza Mahkemesi kararını verdi. Kararda anestezi uzmanı Rahime Orhan'a 6 ay, anestezi teknisyeni İlyas Demirci'ye 3 ay hapis cezası verilirken, ortopedist beraat etti. Bu şekilde sonuçlanan davada 8'de 3 anestezi hatası, 8'de 5 ise diğer sebepler olarak açıklandı. Bizde 8'de 5 diğer sebeplerin ne olduğunu öğrenmek için itiraz ettik. Benim çocuğum hastaneye sağlam gitmişti" dedi.

sevgi_mucadele_200.jpg


25 Temmuz 2005 tarihinde kararı temyiz ederek itirazlarını bildirdiklerini ifade eden Muammer Öz, "İtirazımızın cevabı 14 ay sonra komik ve trajik bir olayla geldi. 2006 yılındayız, AB'ye girmeye çalışıyoruz. Karar, maalesef bizim beklediğimiz yönde değil bir imza eksiği yüzünden bozuldu. Şu anda benim endişem bu ayın 20'sinde görülecek duruşmada imza tamamlanıp tekrar Yargıtay'a gidecek ve tekrar 2, belki 3 yıl daha beklenecek. Ben artık geç gelen adaletin adalet olduğuna inanmıyorum. 4 yıl bitti 5'inci yıla girdik, hukuk mücadelemi sürdürüyorum. Burada hukuk yolları tıkandığında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gitmeyi düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Öz, bitkisel hayata giren kızı Sevgi'nin durumunu öğrenmek isteyenler için " www.sevgimsoldu.com " diye bir internet sitesi hazırladığını kaydederek, "Bu site sevgi gibi doktor mağdurlarını, sağlık sandallarını ve kanun boşluklarını dile getirecek. Sitemizin başka bir amacı yok. Kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Biz 5 yıldır gülemiyorduk. 10 ay önce dünyaya gelen kızım Sema ile biraz olsun gülüyoruz" şeklinde konuştu. Duygulu anlar yaşayan anne Dudu Öz ise, 2 yaşında bitkisel hayata giren kızı Sevgi'nin, sağlıklı olsaydı bu hafta yaşıtlarıyla okula başlayacağını söyledi.

Köy Hizmetleri'nde işçi olan baba Muammer Öz, kızı Sevgi Öz'ü 2002 yılında kalça çıkıklığı nedeniyle tedavi için SSK Hastanesi'ne ***ürdü. Burada ameliyat sonrasında Sevgi Öz bitkisel hayata girdi. Baba Muammer Öz, kızının verilen narkozdan bitkisel hayata girdiği iddiasıyla Savcılığa şikayette bulundu. Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada anestezi uzmanı Rahime Orhan, anestezi teknisyeni İlyas Demirci, doktor İ.B. ve M.S. rüşvet alma, dikkatsizlik ve tedbirsizlikle yaralamaya sebebiyet verme suçlarından yargılandı. Yargılama sonucunda İ.B. ve M.S. beraat ederken, dikkatsizlik ve tedbirsizlik suçlarından anestezi uzmanı Rahime Orhan'a 6 ay, anestezi teknisyeni İlyas Demirci'ye 3 ay hapis cezası verildi. Kararda, kusurun 8'de 3'ünü anestezi, 8'de 5'ini ise diğer hallerin oluşturduğu belirtildi. Bunun üzerine Muammer Öz, 8'de 5 diğer hallerin açıklanması istemiyle karara itiraz ederek temyize gönderdi. Temyizde ise 18 Haziran 2003 günü görülen duruşmanın tutanağının 3. sayfasının mahkeme başkanı tarafından imzalanmaması nedeniyle dosya incelenmeden CMUK'un 321. maddesi uyarınca bozulmasına karar verilmişti. 20 Eylül 2006 tarihinde 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek olan duruşmada bozulan karar, tekrar karara bağlanacak.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.