C C++ Hk.

byonion

Üye
30 Ağu 2015
233
1
Selamün Aleyküm arkadaşlar bir soru var kafamda; sizce c ile c++ arasında nasıl farklar vardır programlama konusunda gelişmek isteyenler c mi yoksa c++ mı tercih etmeli peki neden?

Moderatör tarafında düzenlendi:

kondanta

Katılımcı Üye
29 Tem 2017
911
0
CNCF
Aralarinda daglar kadar fark var. Birincisi c++ -ne kadar ozel bir durum olsa da- OOP(Object oriented Programming) paradigmasinda bulunan bir dil. Bunun yaninda Standart Template Kutuphanesi -her ne kadar mukemmel bulmasam da- bir cok alanda kullanicisina iyi alternatifler yaratabiliyor. Lakin, C ye gore - si bu kutuphaneler ile basliyor diyebiliriz. C kadar yaygin bir sekilde embeded programming de kullanilamiyor. Compile edildiginde boyutlari C'ye gore daha buyuk oluyor vs.

Sahsen ikisine de ayri bir askla bagliyim. C/C++ ogrenmeye basladigim ilk dildi programlama ekosistemine giris yaptigimda. Sunu ekleyebilirim bi hayli zorlar.

Bu noktada ne yapmak istedigin onemli. Embeded sistemlerde calisirim ilgimi cekiyor dersen kesinlikle C derim. Ya da kendime bi compiler yapmak istiyorum diyorsan yine bu compiler'i C ile yazmani tavsiye edecegim. Ama daha jenerik seylerle ilgileniyorsan C++ ile devam etmen daha yararli olur. Ki C++ ogrenirken/kullanirken bi cok C temelli seyi hali hazirda ogreniyorsun.

Umarim aciklayici olmusumdur.

byonion

Üye
30 Ağu 2015
233
1
Fakat c ile de nesne tabanlı programlama yapmak mümkün c++ ı ayıran bir özellik olmuyor? kendim c ile nesne tabanlı bişiler yaptığm için rahatlıkla söyleyebiliriyorum eskisi gibi sadece düz satırlardan oluşan bir yapı değil c

kondanta

Katılımcı Üye
29 Tem 2017
911
0
CNCF
Fakat c ile de nesne tabanlı programlama yapmak mümkün c++ ı ayıran bir özellik olmuyor? kendim c ile nesne tabanlı bişiler yaptığm için rahatlıkla söyleyebiliriyorum eskisi gibi sadece düz satırlardan oluşan bir yapı değil c

struct yapisini OOP paradigmasi ile karistiriyor olmayasin ? OOP'nin arkasinda Encapsulation, Inheritance ve Polimorfism ilkeleri bulunmakta. Ne yazikki C bunlari desteklememekte.

edit: Hatta daha aciklayici olmak icin
C is not object oriented language. C is a general-purpose, imperative language, supporting structured programming.

Son düzenleme:

kondanta

Katılımcı Üye
29 Tem 2017
911
0
CNCF
C ile form label buton gibi nesneler oluşturabiliyoruz yönetebiliriyoruz bundan bahsediyorum

Gui programming başka bir şey ama.... Dediğim gibi sistem bazında çalışmak için en elverişli dil C. Jenerik programlama için c++. Neden diye daha derine inmek istersen Linus Torvalds'ın neden C C++dan daha iyi temalı yazısını bulmaya çalışayım

ihan3t

Kadim Üye
7 Şub 2012
5,018
20
C ile form label buton gibi nesneler oluşturabiliyoruz yönetebiliriyoruz bundan bahsediyorum

Her allo.cation yapan programlama dili object oriented sayılmıyor.

C object oriented paradigmasını kendi içerisinde sağlamıyor. Design'ı bu şekilde değil.

He ama C dilini kullanarak object oriented olan bir dil tasarlanabilir. Birçok örneği mevcut.

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.