Çanakkale Zaferinde Havacılarımız

KaRa_HiL@L

Katılımcı Üye
19 Şub 2006
448
13
VaTaN BeKÇiSi



Çanakkale'de 4 uçakla faaliyet gösteren havacılarımız* sınırlı olanaklarına rağmen* son derece başarılı görevler yapmışlardır.

Havacılık tarihimizde öncü bir rol oynayan birkaç kişiden oluşan cesur pilotlarımız* Çanakkale Destanını yazan unutulmaz kahramanlar arasında saygın bir yer işgal etmektedir.

Uçak bir harp vasıtası olarak dünyada ilk kez 1911 yılında Trablusgarp'ta italyanlar tarafından Kuzey Afrika'da bulunan kuvvetlerimize karşı kullanılmıştır.

Havacılarımızın çok kısa sürede göklerin engin maviliklerindeki bu amansız rekabete ortak olmaları bizler için ayrı bir gurur kaynağıdır.

4 UÇAK



Çanakkale'de 4 uçakla faaliyet gösteren havacılarımız* sınırlı olanaklarına rağmen* son derece başarılı görevler yapmışlardır.

Özellikle keşif amaçlı kullanılan bu uçaklar* çeşitli çatışmalara da girerek kara ve deniz kuvvetlerine takviyeleriyle savaş ve havacılık kavramlarının birleşmesinde basamak niteliği taşımışlardır.

ALMAN HAVA KUVVETLERİYLE İŞBİRLİĞİ YAPILMIŞTI



Çanakkale Savaşında da Osmanlılar* Alman hava kuvvetlerinden aldığı desteklerle savaşı daha rahat yönlendirme şansına sahip oldular.

Havacılarımız* 18 Mart 1915 günü düşman donanmasının boğaza muharebe düzeninde yaklaştığını rapor ederek* olası bir baskına mani olmuş* çıkan fırsatlardan istifade ile düşman hedeflerine yönelik büyük riskler taşıyan taaruzi görevler icra etmiştir.

Günümüzün güçlü Hava Kuvvetlerine giden yoldaki ilk tohumları eken kahraman havacılarımızı vefa ile* en derin samimi duygularla bir kez daha anıyor* unutmuyoruz...
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.