CDBL Fonksiyonu VAL'a Karşı

cartman

Katılımcı Üye
28 Ara 2005
932
17
zBjk
CDBL Fonksiyonu VAL'a Karşı
VAL () fonksiyonunu hemen hepiniz biliyorsunuzdur. Metin formatında olan sayıları numerik bir değişkene çevirmek için bu fonksiyonu kullanırız. Peki bu fonksiyonun kardeşi olan CDbl'yi hiç duymuş muydunuz? CDbl fonksiyonunu kullanmak içerisinde hane barındıran metinleri numerik hale getirmek için en iyi yoldur. Aşağıda iki fonksiyonun kullanımlarını ve arasındaki farkları göreceksiniz. Kod: print Val(' 12345' )
Sonuç: 12345 Kod: print Val(' 12,345' )
Sonuç: 12 Kod: print CDbl(' 12,345' )
Sonuç: 12345 Kod: print CDbl(' 12345' )
Sonuç: 12345 Peki bu iki fonksiyonun farkı ne? Bir kaç satır fazla kodla yapılabilecek, sık sık rastlamayacağımız bu durum için niye iki ayrı fonksiyon üretilmiş? Cevabı çok basit: CDbl fonksiyonu değişik ülkelerde farklı metrik ve ondalık değerler kullanılabileceği düşünülerek tasarlanmış ve sayı içinde virgülün yerini değişse bile bunu tutarak sadık bir yardımcı durumuna gelmiş.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.