Chevrolet Cruze - İnceleme

ÇağlaR

Yaşayan Forum Efsanesi
22 Tem 2007
9,942
17
Ankara
721330.jpg



721350.jpg





721370.jpg



721380.jpg




Chevrolet Cruze , kompakt sedan segmentinde tasarımda çekicilik ve üretim kalitesi bağlamında çıtayı daha da yükseltiyor.
EuroNCAP’den çarpışma güvenliği konusunda başarılı bir sonuç bekleyen ve yepyeni şanzıman serisi ile desteklenen Cruze, Chevrolet markası için yeni bir küresel tasarım dilini ifade ediyor.
Chevrolet Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, bu konuda şu açıklamayı yaptı: “Chevrolet, her zaman değer yaratan otomobiller sunmaktadır. Yeni Chevrolet Cruze iç ve dış tasarımı, malzeme kalitesi ve muhteşem stili ile değer kavramını yeniden tanımlıyor.”
Tasarım ve şasi performansında Avrupalı müşterilerinin ihtiyaç ve beklentilerine göre geliştirilen Cruze’un , Türkiye’de satışına başlandı.
Dış Tasarım
Dik eğimli ön camdan ince arka sütunlara kadar uzanan kavisli bir tavan çizgisi Cruze’u tanımlayıcı başlıca dış özelliği. Pazarın bu segmentine ilk kez dört-kapılı coupé tarzı bir görünüme sahip bir model gelmiş oldu.
Chevrolet Cruze, gergin çizimli karoser işçiliğinin dış kenarlarına yerleştirilen tekerlekleri ile iyice oturmuş, dengeli, yere yakın bir duruşa sahip. Fark yaratan özelliği iç bükey omuz çizgisinin, otomobilin yan taraflarından bagaja doğru akıp gitmesi. Aynı zamanda üst düzey görsel görünüm temiz ve yalın bir karoseri işçiliği ile güçlendirilmiş.
Geniş ön ızgara üzerindeki büyük Chevrolet logosu güçlü bir duruş sergilemekte. Dış yan yüzü, ön tamponlardaki bir noktaya ok gibi sürüklenen ‘mücevher-etkili’ ayrıntıları ile yine fark yaratan far yuvaları tarafından çevrelenmiş. Arka tasarımı, gömme montajlı arka ışık kümelerini kapsıyor ve klasik Chevy ikiz ışık tasarımı motifini vurgulanıyor.
İnce, zarif ve şık detaylar parasal değeri çok daha yüksek ürünlerin tipik özelliği olan ayrıntılara dikkat ve özen gösteren bir üretim kalitesi ile destekleniyor. Paneller arası boşluklar ve bağlantı çizgileri bakımından sınıfındaki en mükemmel uyum ve uygunluk kaliteye katkıda bulunuyor.
İç Mekan Tasarımı ve Özellikleri
Sportif, ama yine de sıcak bir hava hissettiren beş kapılı kabinin tipik özelliği, uyumlu, akıcı tasarım hatları ve yumuşak doku malzemelerin kalitesi olarak göze çarpıyor.
Bu özelliklere şunlar dahildir: Panellerin olağanüstü dar boşluk ve aralık payı toleransları ile sızdırmaz bir şekilde tam yerine oturtulması ve Cruze’un imzasını taşıyan eğimli tavan tasarım çizgisine rağmen cömert arka yolcu bacak, baş ve omuz mesafesi.
İç mekân tasarım teması, klasik Chevrolet model tasarımı ipucunun modern bir anlatımı – Yine çok özel bir Chevrolet tasarım özelliği olan Corvette’in ‘çift renkli” kokpiti Cruze’da kullanılıyor. Bu sürücüyü ve yolcuyu ‘ortaklaşa paylaşılan’ bir deneyime daha da yakınlaştırmak için tasarlanan bir motiftir. ‘Çift renkli kokpit’ simetrisi içindeki ön panelde ekran ve kumanda düğmeleri uyum içinde ergonomik konumlandırılmış.
Gösterge ekranı aydınlatması özel beyaz-buz mavisi renginde tasarlanmış ve LED aydınlatma net ve temiz bir görüntü veriyor.
Cruze’da geliştirilmiş koltuk tasarımı sunuluyor. Önde ve arkadaki koltuk minderleri ve koltuk sırtlıkları için ağırlığın daha düzgün bir şekilde dağıtılması amacıyla bir tel ağı yapı ve daha sıkı bir köpükle doldurulmuş yastıklar kullanılıyor.
Kumaş döşemesi yüksek kaliteli bir malzemeden üretilmiş, mükemmel dayanıklılık sağlamakla birlikte zaman geçtikçe oluşan ‘gerilmiş-dikiş’ görünümü olasılığını ortadan kaldırılıyor.
Dört yönlü ayarlanabilir ön koltukların ön ve arka ayar menzili, yaklaşık 50 mm daha uzatılmış, bu da değer yaratan kompakt segmentte en uzun hareket mesafesini oluşturuyor.
Klima tüm modellerde standart donanım olarak sunuluyor. Üst modelde iki bölgeli otomatik klima sistemi bulunuyor. Kabine giren havayı temizleyen gelişmiş bir partikül ve koku filtre sistemi tüm modellerde standart olarak sunuluyor.
RDS dijital sinyallemesi olan bir Radyo/CD müzik sistemi MP3 çalar özelliğine sahip. Üst modelde ise 6’lı CD değiştirici ve grafik ekran bulunuyor.
Sağlam Gövde Yapısı ve Güvenlik Sistemleri
Cruze’un gövde yapısı, geliştirilmiş burulma direnci ile sınıfındaki en sağlam gövde yapılarından birisi. Bu sıkı, güçlü yapı; gürültü ve titreşimin azaltılmasında, kaza esnasında yüksek güvenlik sağlanmasında ve en ideal sürüş ve yol tutuş özelliklerinin garantilenmesinde çok önemli bir rol oynuyor.
Ana yapı; çelik kirişler, sıkıştırılmış, preslenmiş yekpare parçalardan oluşan tek bir yapıdan oluşuyor. 17.66 KNm/ sapma dereceli toplam burulma direncinin Cruze’un rekabetçi sınıfında bir eşi benzeri daha yok. Yapının yaklaşık % 65’i yüksek dayanımlı çeliklerden oluşuyor. Tüm yapı boyunca yaklaşık % 30 daha fazla nokta kaynağı da kullanılarak gövde yapısı daha sağlamlaştırılmış.
4 km/saat’e kadar düşük hızlarda, ön ve arka tampon yüzeyleri, hafif darbe enerjisini absorbe edecek şekilde tasarlanmış. Bu özellik, karoseri hasarının minimum düzeye indirilmesine yardımcı oluyor. Ayrıca gövde yapısı gürültü ve titreşim seviyesini asgari seviyeye indirecek şekilde tasarlanmış. Böylece, yol ve rüzgar sesi en aza indirilerek daha sessiz bir kabin konforu sağlanmış. Bu özellik Cruze’u segmentinin en sessiz modellerinden biri yapıyor.
Şanzıman
Cruze’un motor serisi tamamen yenilenmiş 16 valf 1.6 litrelik benzinli motor ile Türkiye’de piyasaya sunulacak. 1.6lt motor düz vitesin yanısıra altı (6) ileri tam otomatik şanzıman seçeneğine sahip.
Bu motor, hem giriş hem de ekzos taraflarında değişken valf zamanlaması özelliğine sahip. 1.6-litre motor, 6400 devir/dakikada 113 hp maksimum güç ve 4200 devir/dakikada 153 Nm maksimum torka ulaşıyor.
Manuel şanzıman ile 1.6 benzinli motor, 0 – 100 km/saat hıza sırasıyla 12,5 saniyede ulaşıyor ve ortalama yakıt tüketimi 100km’de 6.7 litre.
Cruze'da tüm tekerleklerde elektronik kızaklamayı önleyici ABS fren sistemi, çekiş kontrolü (TCS) ve Elektronik Fren Gücü Dağılımı (EBD), standart olarak sunuluyor. Ayrıca tüm Cruze modellerinde Elektronik Denge Kontrolü Programı (ESC); sunuluyor. Bu sistem sürücünün acil durumlarda ve zor yol koşullarında başarılı bir manevra kabiliyeti göstermesine olanak sağlıyor ve aracı kontrol altında tutulmasında yardımcı oluyor.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.