Çift yüzlü inek

sLayEr

Özel Üye
2 Ara 2006
781
5
İstanbul
2574349ry.jpg


ABD’nin Virginia eyaletinde çiftçilikle uğraşan Kirk Heldreth’ın yeni doğan buzağısı tüm dünyanın ilgisini çekiyor, çünkü bu çift yüzlü bir inek.

Virginia eyaletindeki Heldreth Çiftliği’nde dünyaya gelen bir ineğin iki yüzü var. Hayvanın bedeninde herhangi bir anormallik olmamasına karşın, normalden daha büyük olan kafasında iki surat bulunuyor. Buzağının iki burnu, iki bağımsız dili var. Buzağının iki alt çenesi, ancak bir ağzı bulunuyor. Buzağı şimdilik özel bir hortumla besleniyor. Buzağıya çektiği ilgiden dolayı ‘Yıldız’ (Star)adı verildi.

Çiftlik sahibi Heldreth, buzağının doğumu sırasında iki yavrunun birden çıkacağını sandıklarını, ancak yavrunu çift-yüzü olduğu görünce gözlerine inanamadıklarını belirtiyor. Amaçlarının genetik olarak daha üstün bir hayvan sahibi yaratmak olduğunu belirten Heldreth, bu nedenle buzağının yapay döllenmeyle dünyaya getirildiğini söylüyor.


25 YILDA 2 KEZ GÖRÜLDÜ
Buzağıyı inceleyen Virginia Teknik Üniversitesi uzmanı Bob James, son 25 yılda 2 kez böyle bir olayın yaşandığını ifade etti. James çift-yüzlülüğün genetik bir sapma sonucu meydana gelmiş olabileceğini belirtiyor. Teoriye göre, buzağının ikizi rahimde gelişmeye başlıyor, ancak ikiz yeterince gelişemeden doğum gerçekleşiyor.

ÇİFTLİĞİN ‘YILDIZ’I
Heldreth, çift yüzlü ineği ziyaret etmeye komşu kasabalardan akın olduğunu da sözlerine ekliyor. Yerel ve ulusal gazeteler kadar, Çin ve Avustralya gazeteleri de çift-yüzlü buzağıya ilgi göstermiş, bu nedenle yavruya ‘Yıldız’ adı verilmiş. Heldreth, buzağının birçok hareketinin normal olduğunu, tek başlı akranları gibi yürüyebildiğini, zamanı geldiği zaman da çayırlara salacağını ifade ediyor. Heldreth buzağıyı Virginia Teknik Üniversitesi’ne bağışlamayı düşünüyor.
 

ımmortel_rap

Yeni üye
31 Ocak 2007
9
0
Garip ama gusel bole ıneklerın sındırım sorunu olmas mı ya mesela bıtanesıne degıl ıkısıne yemek verıyon ama aynı mıdeye gıdıyor ??
 

TuT@NK@M0N

Uzman üye
3 Tem 2006
1,288
5
arkdaşlar gerçekten doğanın dengesi bozuluyor
bu olayları görüp kendimize pay çıkaralım
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.