Çin'de yeşil ışık saçan iki domuz doğdu

MidNighT

Kıdemli Üye
sonyas09.jpg
Çin’de genleri değiştirilen bir domuz, karanlıkta yeşil ışık saçan iki yavru domuz dünyaya getirdi.
Yeni Çin (Şinhua) ajansının bildirdiğine göre, Çin’in kuzeybatısındaki Harbin Ziraat Fakültesi araştırmacıları, ışık yayan domuz yavruları dünyaya getiren dişi domuzun, 2006 sonunda araştırmacılar tarafından, cenin iken fosforlu yeşil protein zerk edilen üç domuzdan birisi olduğunu belirttiler.
Araştırmanın başındaki Profesör Liu Zongşua, domuzun toplam 11 yavru dünyaya getirdiğini, ancak sadece ikisinin fosforlu doğduğunu belirterek, "Yavruların sumakları ve dilleri mor ötesi ışıkta yeşil ışık saçıyor, bu da çekirdek transferi yoluyla genleri değiştirilmiş domuz üretimi tekniğinin olgunlaştığını gösteriyor" diye konuştu.
Bu yöntemin, gelecekte insanlara organ nakli operasyonlarında kullanmak için özel domuzlar üretme umudu verdiğini belirten Liu, araştırmalarında daha önce Amerikalı, Japon ve Güney Koreli bilim adamlarının kullandığı bir teknolojiden faydalandıklarını kaydetti.
Çekirdek transferinde bir hücrenin çekirdeği, daha önce boşaltılan bir diğerine aktarılıyor. Benzer yöntem klonlama tekniğinde de kullanılıyor.
Tayvanlı araştırmacıların çalışmalarında da Ocak 2006’da karanlıkta yeşil ışık saçan 3 domuz yavrusu dünyaya gelmişti.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.