CISM(Certified Information Security Manager)

Suskun

Kıdemli Üye
23 Ocak 2012
2,766
679
Germany
CISM(Certified Information Security Manager) nedir?
CISM (Certified Information Security Manager) ISACA(Information Systems Audit and Control Association) güvenlik uzmanları ve yöneticilerine hitap etmekte olan, bilgi güvenliği, bilgi koruma ve yönetme konusundaki yetkinliğinizi belirleyen bir sertifikadır.
.
CISM.jpg

CISM, bilgi güvenliği alanındaki yöneticiler için bir sertifikasyondur. ISACA, bu sertifikayı verir. Bilgi güvenliği konusunda en az 5 yıllık deneyime sahip bir kişi bu sertifikayı alabilmek için bu sınavı geçmelidir. CISM sertifikasyonu, dünya çapındaki bilgi güvenliği yöneticileri için ortak bir bilgi birikimi sağlamayı amaçlamaktadır. Bu nedenle, bilgi riski yönetimi bu sertifikasyonun temelini oluşturur. Ayrıca, yönetsel bilgi güvenliği, bilgi güvenliği programlarının geliştirilmesi ve yönetimi, olay yönetimi gibi geniş konular da kapsanmaktadır. Sertifikasyonun ana bakış düşüncesi işletmelerin ihtiyaçlarına dayalı bilgi güvenliği yönetimidir.

CISM(Certified Information Security Manager)
Siber güvenlik liderleri ve uygulayıcıları için en kabul gören sertifikalardan biridir ancak gereksinimleri de çok zorludur. CISM, önemli ölçüde zaman ve para yatırımı gerektirir. Bu nedenle bu sertifikayı elde etmek için ilk olarak kendinizden emin olmalı, sağlam şekilde ilerlemelisiniz.
CISM sertifikasını almak, dünyanın her yerinde temsil ettiği başarı ve kabiliyeti tanıyan işverenlerle yüksek talep görmenizi sağlar. CISM, teknik yeterlilik konusunda kapsamlı bir bilgiye sahip olduğunuzu ve veri güvenliği konusundaki iş hedeflerini anladığınızı gösterir.
CISM sertifikasını almak uzun ve aşamalı bir süreçtir. 200 soruluk seçmeli bir sınav olan CISM sınavından geçer puan almanız gerekir.

Ayrıca sertifikanızdan önceki 10 yıl içinde en az 5 yıllık bilgi güvenliği çalışmasına ihtiyacınız vardır. Bu 5 yılın 3’ünün yönetimde olması gerekir. Kabul edilebilir bazı yerine geçebilecek olgular vardır. Ve son olarak sürekli kendini yenileyen bir eğitim izlenimi vardır. Ayrıca bu sertifikayı korumak ve elinizde tutmak için yılda hesaplanan CPE kredisine bağlı olarak başarı sergilemelisiniz. Bu CPE puanlaması yıl ve 3 yıl olmak üzere dağılır. Yılda 20, 3 yılda 120 CPE puanı elde etmeniz gerekiyor.


FAQ-Frequently-Asked-Questions-3.png


CISM EĞİTİMİ NEDEN ÖNEMLİ?

CISM eğitimleri kapsamında konu hakkında birçok detaylı bilgi sunulmaktadır. Dolayısı ile siber güvenlik ve bilişim alanında görev almak isteyen ve bu sınava hazırlanan kişilerin mutlaka iyi bir eğitim alması gerekmektedir.

Ayrıca banka için alınması gereken sertifikalar arasında da bu sertifika ile çok sık karşı karşıya gelir.


CISM Sınav konuları?

1- Information security management



2- Information risk management and compliance



3- Information security program development and management



4-
Information security incident management

CISM Sertifika başvurusu nasıl yapılır?

CISM sertifikaları ISACA tarafından verilmektedir. Bu bağlamda ISACA internet sitesinden sınava ve eğitimlere dair detaylar incelenebilir.

CISM Sertifikasının geçerlilik süresi ne kadar?
CISM sertifikasının geçerlilik süresi 3 yıl olarak belirlenmiştir. 3. Yılın sonunda tekrardan bu belgeyi almak gerekmektedir.

CISM Sertifikasının ücreti ne kadar?
CISM sertifikası için fiyat değerlendirilmesi ve ayrılıkları vardır. İki ayrılık şeklinde incelenir, ISACA üyesi olanlar ve olmayanlar. ISACA üyesi olmayanlar standart fiyattan yararlanır.Son yapılan sınavlarda, ISACA üyesi olanlar için 3 bin 450 TL + KDV, ISACA üyesi olmayanlar için ise 3 bin 950 TL + KDV şeklinde. (BU FİYATLAR YIL İÇERİSİNDE DEĞİŞEBİLİR).



ISACA%20Certified%20Information%20Security%20Manager%20%28CISM%29%20F1.jpg


CISM Sınava hazırlık eğitim programının faydaları?
Kazanımlar,



  • Sınava hazırlanmaya yardımcı olun ve CISM sınavını geçme sansınızı artırın.
  • Bilgi güvenliği bilgi ve becerilerini artırın.
  • Sınav durumunu ve soruların özelliklerini tanımak ve çoktan seçmeli soruları nasıl cevaplayacağını anlamak.

    CISM Sınavına hazırlık eğitim programı hedefleri?
    • Katılımcılar, geçerli en iyi uygulamalara uygun olarak bilgi guvenliği yönetimi hakkında bilgi ve içgörü kazanacak ve CISM sınavına girmek isteyenler için bir hazırlık aracı olacak.
    • Şirket için bilgilerin gizliliğini, bütünlüğünü ve kullanılabilirliğini artırmada BT güvenliğinin rolünü artırmak.

      CISSP ve CISM arasındaki fark nedir?
      Hem CISSP hem de CISM sertifikaları bilgi güvenliği ile ilgili konuları incelemelerine rağmen, temel farklılıkları vardır. CISSP’den farklı olarak, CISM bilgi güvenliği yönetimi ile ilgili konulara odaklanmıştır. Hem CISSP hem de CISM, bireylerin en az 5 yıllık bilgi güvenliği deneyimine sahip olmasını gerektirmesine rağmen, CISM ayrıca bireyin bilgi guvenliği yönetimi konusunda minimum 3 yıllık deneyime sahip olmasını gerektirir.


      cism-vs-cissp.jpg



 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.