Dansöz A.b.d

alper-özge

Katılımcı Üye
52911.jpg

ABD'den PKK'ya ahlaksız teklif

ABD yönetimi önce Erdoğan'la görüştü. PKK'ya karşı birlikte hareket etme kararı alındı. Ama ardından bakın PKK'ya ne önerdi?

ABD yetkililerinin PKK'lılara "Ya PKK'da kalıp hedef olursunuz ya da PJAK'a geçip bizimle birlikte çalışırsınız" dediği ortaya çıktı. Hem de Erdoğan'la PKK'ya karşı birlikte hareket etmek için el sıkıştıktan hemen sonra...

ERDOĞAN'LA GÖRÜŞTÜKTEN SONRA

Edinilen bilgilere göre ABD ile terör örgütü arasındaki gizli mutabakat, Washington yönetiminin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşüp Türkiye'nin terör örgütüne karşı Irak'ın kuzeyinde operasyon düzenlemesine yeşil ışık yakmasının ardından sağlandı.
ABD operasyon için Türkiye'nin önünü açınca, elindeki Kürt kartını tamamen yitirmemek ve İran'a karşı kullanabilmek için harekete geçti.

PKK'DAN PJAK'A KATILIMLAR ARTTI

Bu çerçevede 5 Kasım'daki görüşmeden sonra, ABD'nin hem askeri yetkilileri hem de gizli servis mensupları, örgütün Kandil Dağı'ndaki lider kadrosunun yanı sıra Erbil ve Süleymaniye'deki temsilcileri ile temas kurdu. Bu temaslarda, " Ya Türkiye'nin hedefi durumuna gelirsiniz ya da PJAK'a katılarak bizim yanımızda yer alır ve İran'a karşı savaşırsınız" önerisi getirdi.

PJAK'A SİLAH GÖNDERİLMESİNİN ÖNÜ AÇILDI

Bölgeden Ankara'ya ulaşan raporlara göre bu öneri terör örgütünde şok etkisi yarattı. PKK'nın lider kadrosu ve Iraklı Kürt gruplara yakın olan militanları bölgesel Kürt yönetimi ile temas kurup ABD'nin bu kararından geri adım atması için Washington yönetiminin ikna edilmesini istediler. Ancak olumlu yanıt alamadılar. Ankara'ya ulaşan bilgilere göre ABD'nin Irak'taki askeri yetkilileri, üçüncü kişiler ve örgütler üzerinden PJAK'a silah ve mühimmat gönderilmesinin de önünü açtılar. Yine Ankara'ya ulaşan bilgilere göre ABD'nin bu yaklaşımından sonra PKK'dan PJAK'a ciddi sayıda geçişler başladı.

İlerleyen aylarda örgütün İran'a karşı güçlendirilmesi için İsrail'in de ABD'nin yanı sıra bölgesel Kürt yönetimi üzerinden devreye girip PJAK'a destek sağladığı da ortaya çıktı. Özellikle TSK'nin operasyonlara başlamasından sonra PKK'dan PJAK'a geçen militan sayısının binlerle ifade edildiği belirtildi.

Kaynak: Bahadır Selim Dilek / Cumhuriyet
 

cansın

Özel Üye
27 Nis 2008
8,788
31
Her zaman ikinci bir seçenek olmalı mantığı ile hareket edenler unutmamaları gerekir ki; 'Siyasetin en demokratik yanı cellat yerine ipi kendine çektirmesidir.'

Değerli paylaşımınız için çok teşekkürler alper-özge



.........................
 

bfirlar

Uzman üye
8 Ağu 2007
1,174
6
mars
ya kardeşlerim kusura bakmayın ama bizim devlettimizde (AKP de)iş yok bi avuc ****yi ortadan kaldıramıyor yap bir sınır arekatı gerekirse bagdat a kadar bitir işlerini abd gibi itle köpekle ne ugraşacan
 

youporncu

Yeni üye
6 Tem 2008
1
0
bunlar zaten bilinen konulara amerika pjaki irana karsi kullanacak ve turkiye bisey yapmadigi ve amerikayi dinledigi surecede pkk da turkiye sinirindan cekilip iran sinirina kaydirilmis olacak irani zayiflatip pjak ve pkk yakin gorunup ve de turkiyeyede hem yakin gorunup hemde sorunlari cozmus gibi bi goruntu. ASLINDA COZULEN HIC BISEY YOK TURKYIENIN MENFAATINE DE BISEY YOK IRANIN KINE DE YOK IRAKINDA YOK TEK MENFAAT AMERIKANIN
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.