DDoS saldırıları yüzde 24 artarak daha karmaşık hale geldi

Rubbłe

Üye
10 Ağu 2021
60
34
24
Bilinmiyor
2020'nin 3. çeyreğiyle karşılaştırıldığında Dağıtık Hizmet Reddi (DDoS) saldırılarının oranı bir yılda yaklaşık %24 artarken, hedefli gelişmiş DDoS saldırıları aynı dönemde %31 artış gösterdi.

En dikkate değer hedeflerden bazıları pandemiyle mücadele araçları, devlet kurumları, oyun geliştiricileri ve tanınmış siber güvenlik yayınlarıydı.

DDoS, yani Dağıtılmış Hizmet Reddi saldırıları, ağ sunucusunu hizmet istekleriyle boğmaya yöneliktir. Böylece sunucu çöker ve diğer kullanıcıların erişimini reddeder. Bu kuruluşlar ve işletmeler için büyük aksaklıklara neden olabilir.


2020'nin 3. çeyreği ile karşılaştırıldığında 2021’in 3. çeyreğinde toplam DDoS saldırı sayısı yaklaşık %24 artarken, toplam "akıllı" saldırı sayısı %31 arttı. Saldırıya uğrayan kaynakların en büyük bölümü ABD'de bulunuyor (%40,8). Onu Hong Kong ve Çin izliyor. Ağustos ayında Kaspersky, toplam 8 bin 825 saldırıyla tek bir günde rekor sayıda DDoS saldırısı kaydetti:

Krebs on Security ve InfoSecurity Magazine.Üçüncü çeyrekteki diğer dikkate değer DDoS trendleri arasında Avrupa ve Asya'da bir dizi siyasi güdümlü saldırının yanı sıra, oyun geliştiricilerine yönelik saldırılar yer aldı.

Ayrıca saldırganlar birkaç ülkede pandemiyle mücadele kaynaklarını hedef aldı ve Kanada, ABD ve Birleşik Krallıkta telekomünikasyon sağlayıcılarına yönelik bir dizi fidye yazılımı saldırısı gerçekleşti. Saldırganlar kendilerini fidye yazılımı grubu REvil'in üyeleri olarak tanıttılar ve şirketlerin sunucularını fidye ödemeye zorlamak için kapattılar.

 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.