Derin Öğrenme Ve Yapay Zeka

ωσитαѕ

Kıdemli Üye
1 Eki 2017
3,874
480
6
Derin öğrenme ve Yapay zeka alanında çalışmalar yapmak istiyorum ancak nereden ve nasıl başlayacağımı bilemiyorum diyenlerdenseniz bu konu size bir kılavuz niteliğinde. Yapay zeka, dar zeka ve yapay genel zeka olarak 2 ayrılmaktadır.

DIa7D1.png

Yapay zekayı öğrenmek zorlar mı ? Kendi kendime öğrenebilir miyim ?

Hayır, zor değil. Ancak yapay zeka, ciddi anlamda zaman ayırıp çalışmayı gerektiren bir daldır.


DIa7D1.png

Yapay zeka algoritmalarını ve matematiğini nereden öğrenebilirim?​

Yapay zekanın temelini öğrenmek önemlidir. Aksi halde geliştirici değil uyarlayıcı olursunuz. Bu yüzden makine öğrenmesi (machine learning), işlemsel zeka (computational intelligence), yapay sinir ağları (artificial neural networks), derin öğrenme (deep learning) gibi temel dersleri mutlaka takip etmelisiniz.

DIa7D1.png


Derin Öğrenme Ve Yapay Zeka Kısaca​




Yapay sinir ağını eğitmek için büyük bir veri kümesine ihtiyaç vardır.

Nöronlar, nörondan çıkan çıktıyı “standartlaştırmak” için verilerde bir Aktivasyon Fonksiyonu kullanırlar.

Veri kümesi boyunca yineleme yapmak ve çıktıları karşılaştırmak, yapay zekanın gerçek çıktılardan ne kadar uzakta olduğunu gösteren bir
maliyet fonksiyonu üretecektir.

Yinelenen sinir ağları ile doğal dil işleme modelleri geliştirebileceksiniz.

Bir sinir ağında üç tür nöron katmanı vardır:

1-Giriş Katmanı

2-Gizli Katmanlar

3-Çıkış Katmanı

Nöronlar arasındaki bağlantılar, giriş değerinin önemini belirleyen bir ağırlıkla ilişkilendirilir.

Veri kümesindeki her yinelemeden sonra, maliyet fonksiyonunu azaltmak için nöronlar arasındaki ağırlıklar Gradient Descent kullanılarak ayarlanır.İşte bu, Derin Öğrenmenin sihridir!

1531406414_yapay-zeka-nedir.jpg

 

Jeunx

Yeni üye
21 Nis 2020
24
5
Cevap: Derin Öğrenme Ve Yapay Zeka /ωσитαѕ

Kısa ve öz bir konu olmuş, teşekkürler.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.